Toepassing en gebruik van Etherische oliënHet gebruik van Etherische oliën. Wat kunnen zij voor jou betekenen? In het algemeen, tijdens je zwangerschap, bevalling of tijdens het herstel daarna?

Etherische oliën, zo veel meer dan een simpel geurtje - en zó veel gezonder dan de chemische alternatieven.

Veel van ons ervaren regelmatig de kracht van bepaalde geuren en/of oliën zonder daar bewust mee bezig te zijn. Denk aan de verkwikkende geur van citroenschil, pepermunt die ons helpt de luchtwegen te verlichten of zelfs de rustgevende geur van lavendel terwijl wij een ontspannend bad nemen. Etherische oliën zijn vrijwel overal om ons heen, je hoeft alleen maar te ontdekken hoe je er op een goede manier gebruik van kunt maken.

Het overgrote deel van Etherische oliën dat momenteel in de markt te vinden is, is enkel geschikt voor cosmetica en parfums. De reden waarom de oliën van Young Living zo onderscheidend zijn van de rest is omdat Young Living oliën produceert van een therapeutisch niveau. Hiermee wordt bedoelt dat zij daadwerkelijk ondersteunend kunnen zijn aan je algemene welzijn.

Na zelf helemaal overtuigd te zijn geraakt van de werking van Etherische oliën van Young Living, willen we graag de liefde hiervoor met jullie delen tijdens deze infoavond. We zullen jullie kennis laten maken met een aantal producten, toepassingen, laten ervaren wat de oliën kunnen doen en er is ruimte voor veel vragen.

Esther Stolk en Maud Sanders

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toegang: vrije bijdrage
Waar: Kapelaan Berixstraat 10, Heerlen
Tijdstip: 19.30 - 22.00

Activiteiten bij verloskundigepraktijk Natuurlijk bij Jeanny

 

 ****

 

Hieronder vind je alle komende activiteiten die georganiseerd worden bij mij in de praktijk.
Wil je deelnemen aan een of meerdere van deze activiteiten stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeldt om welke activiteit het gaat en met hoeveel personen je wil deelnemen.

 Wil jij als eerste op de hoogte zijn wanneer er nieuwe lezingen of workshops georganiseerd worden?
Klik dan op onderstaande afbeelding om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

****

18 september 2016 Workshop Ruck

 

Tijdens de workshop gaan we in een klein groepje aan de slag met het dragen op de rug met een geweven draagdoek.

We oefenen de Ruck. Een knoop waarbij je je kindje hoog op de rug draagt en die (wanneer goed geknoopt) al bij jonge kindjes gebruikt kan worden.

We oefenen tijdens de workshop met draagpoppen, er zijn geen kindjes aanwezig.
Wanneer je dit wilt is er de laatste 30 minuten (rond 16.30uur) gelegenheid om je kindje te laten brengen en het geleerde ook met je kindje in praktijk te brengen.
Wanneer je hier niet voor kiest kun je op dat moment extra oefenen met op de pop en indien je dit wenst op een later moment terug komen met je kindje.

Irene hanteert geen vaste prijs, maar werkt op basis van waardebepaling achteraf: je bepaalt na afloop zelf hoeveel geld je de workshop waard vond.

Je kunt tijdens de workshop bij mij een rekbare doek kopen. Deze is van het merk Small Vips en kost 50 euro.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maximaal aantal deelnemers: 4

Datum: 18-09-2016 van 14.30 tot 17.00
Locatie: Kapelaan Berixstraat 10
6411ER Heerlen

Parkeren kan in de straat / nabij gelegen straten

Voetreflexologie en zwangerschap, wat kan het voor jou betekenen?

 

Tovertenen praktijk voor VoetreflexPlus is gespecialiseerd in zwangerschapsreflexologie en baby/kinderreflexologie.
 
Zwanger zijn is bijzonder. Je wilt van deze speciale tijd zoveel mogelijk genieten. Zwangerschapsreflexologie kan hieraan bijdragen. Voetreflexologie heeft een positief effect op je gezondheid en helpt zowel eventuele lichamelijke als geestelijke klachten te voorkomen of verlichten. Daarnaast maak je tijdens de behandelingen intensief contact met de baby in je buik. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller je dagelijkse ritme terug te vinden. Reflexologie (met moxa) kan tevens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.
Daarnaast kan reflexologie ook toegepast worden op je baby wanneer er klachten zijn.
Voor meer informatie kun je kijken op www.tovertenen.nl of www.facebook.com/Tovertenen
 
Silvia Coonen is VoetreflexPlus therapeut en zal deze lezing verzorgen op woensdag 9 november van 19.30-21.00u.
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Kosten: Er is geen vaste prijs voor deze lezing. Er is voor gekozen om te werken op basis van waarde bepaling achteraf. Na afloop bepaal je zelf hoeveel geld je de lezing waard vond.
De lezing gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

20 september EHBO bij baby's en Kinderen

 

Cursus EHBO Bij baby’s en Kinderen!

Maak jij je ook wel eens druk dat je kindje gewond raakt, zich verslikt in een klein voorwerp, of zich lelijk bezeert na een stevige val en dat je niet weet hoe te handelen?

Het is zover! Schrijf je via onderstaande link in voor een cursus EHBO bij baby's en kinderen en ontvang 5 euro korting op de cursus. Je betaald geen 89,95 maar 84,95 (de meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus, bel dus even met de zorgverzekeraar om teleurstellingen te voorkomen).
Jullie krijgen dan de mogelijkheid om digitaal een theoriegedeelte te doen en op 20 september zal het praktijkgedeelte bij mij in de praktijk plaatsvinden.
Ik ben heel enthousiast erover, ik hoop dat jullie dat ook zijn! Hopelijk tot 6 september!


SCHRIJF JE IN VIA DEZE LINK EN ONTVANG 5 EURO KORTING!!!Leer reanimatie en de meest voorkomende letsels te behandelen bij kinderen t/m 12 jaar

De cursus EHBO bij Baby's en Kinderen bestaat uit een 4 uur durende online theoriecursus en een 4 uur durende praktijkles bij jou in de buurt.

De theoriecursus

De online theoriecursus bereidt je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis zoals een bloedneus, snijwond of een splinter verwijderen en geeft jou voldoende zelfvertrouwen om om te gaan met ernstiger situaties.

De praktijkles

Tijdens de praktijkles oefen je zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie.

EHBO-cursus gecertificeerd door het Nederlandse Rode Kruis

Wanneer je de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen met een positief resultaat hebt afgerond, krijg je de Nationale EHBO Pas en ook een digitaal certificaat van het Nederlandse Rode Kruis.30 augustus 2016 Lezing Natuurlijk ouderschap

 

 

Lezing natuurlijk ouderschap

Wij zijn Mohsin en Irene, papa en mama van Julia van 2,5 jaar oud. In ons ruim 3 jaar ouder zijn (de zwangerschap meegerekend!) hebben we vanalles geleerd over attachment parenting ofwel natuurlijk ouderschap. Door het lezen van boeken en websites en leren van andere ouders om ons heen. Waar we in onze zwangerschap nog het gevoel hadden dat we zo ongeveer de enige in de omgeving waren die op deze manier over opvoeding dachten, hebben we ons inmiddels omringd met mensen die er hetzelfde in staan als wij. Met ieder zijn eigen unieke stijl en persoonlijkheid natuurlijk.

In onze lezing zullen we meer uitleg geven over een aantal onderdelen van natuurlijk ouderschap, en daarna onze ervaring delen over hoe dat voor ons mama en als papa (geweest) is.
Onderwerpen die onder andere aan bod zullen komen zijn wat een veilige hechting tussen opvoeder(s) en kind eigenlijk inhoudt, borstvoeding (waarbij we ook zullen vertellen over borstvoeding geven aan een dreumes/peuter en waarom nachtvoedingen belangrijk zijn), dragen van je kindje, (niet) laten huilen van je kindje, samen slapen, bewust zijn van zogenaamde 'baby trainers' in de omgeving en het belang van de balans tussen de behoeften van je kindje en die van jezelf.
Tenslotte willen we jullie iets vertellen over baby zindelijkheids communicatie.

Het zal een informatieve, inspirerende avond worden waarin we jullie willen prikkelen in het nadenken over welke keuzes intuïtief goed voelen voor jullie gezin.
Wanneer er animo voor is zouden we als een vervolg op deze lezing graag een andere keer komen vertellen over onvoorwaardelijk ouderschap en geweldloze communicatie.

Deelname aan de lezing is op basis van waardebepaling achteraf (WBA). Je bepaalt na afloop welke prijs je de lezing waard vond

Graag tot 30 augustus! ( 19.30u - 21.30)

AANMELDEN VERPLICHT: stuur een mail met onderwerp van het evenement en aantal personen waarmee je komt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.21 september informatie avond Ergonomisch dragen

 

Tijdens de informatieavond leer je meer over waarom het zo goed is om je kindje dicht bij je te dragen.
Ook leer je wat ergonomisch dragen is en wat de kikkerhouding is die we nastreven.
Daarnaast komen verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen kort aan bod (rekbare doek, geweven doek, ringsling, mei tai en ergonomische draagzak) en zullen deze kort gedemonstreerd worden.

Er is gelegenheid om je vragen te stellen over het dragen van je kindje.
Er zijn meerdere doeken en draagzakken aanwezig om te bekijken.

Samen met andere (aanstaande) ouders maken we er een gezellige en vooral leerzame avond van.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten zijn op basis van waardebepaling achteraf (je bepaalt na afloop zelf wat je de avond waard vond en wat je betaalt).

4 september 2016 Workshop Borstvoeding

 

 

workshop borstvoeding

Wil jij graag borstvoeding geven, maar schieten soms beelden voorbij zoals op bovenstaande plaatjes te zien is? Bereid je goed voor, zodat je met een gerust hart aan je borstvoedingsavontuur kunt beginnen.
Laktatiekundige gertie Roberts verzorgt op 4 september van 10.00-12.00  een workshop met alle ins and outs over borstvoeding. Wees erbij!

AANMELDEN VERPLICHT: stuur een mail met onderwerp van het evenement en aantal personen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Beste (a.s.) ouders,

Ik ben Gertie Roberts en wil jullie informeren over de borstvoeding workshop die ik geef in de praktijk bij Jeanny.
De workshop zal bestaan uit een theoretische gedeelte, maar ook veel praktische tips en oefeningen.
Enkele onderwerpen die we gaan bespreken / oefenen zijn bijvoorbeeld:,
- aanleggen direct na de geboorte, waarop te letten
- voedingen in de 1ste dagen
- biological nurturing
- welke houdingen kun je een kindje aanleggen
- handkolven / kolven
- alternatieve voedingsmethoden

Ook is het mogelijk om al je vragen te stellen en je partner is van harte welkom.
De workshop duurt 2 uur en de kosten zijn € 10,- p.p. (partner inbegrepen)
Koffie en thee staat klaar.

Ik zie je graag op de workshop.

M.v.g. Gertie Roberts Lactatiekundige IBCLC
Geboortezorg Limburg.

 

 

 

 

28 september 2016 workshop rekbare doek
Tijdens de workshop gaan we in een klein groepje aan de slag met de rekbare draagdoek.

Een rekbare doek is vooral heel prettig voor kleine baby'tjes. Ze zijn over het algemeen lekker zacht en je kunt ze al voorknopen, zonder kindje erin. Nadeel kan zijn dat de knoop door de drie lagen erg warm kan zijn in de zomer.

We oefenen tijdens de workshop met draagpoppen. Thuis kun je aan de slag met je eigen kindje.
Wanneer je thuis nog moeilijkheden tegen komt, kun je gerust contact met mij opnemen.

Irene hanteert geen vaste prijs, maar werk op basis van waardebepaling achteraf: je bepaalt na afloop zelf hoeveel geld je de workshop waard vond.

Je kunt tijdens de workshop bij mij een rekbare doek kopen. Deze is van het merk Small Vips en kost 50 euro.Maximaal aantal deelnemers: 4

Datum: 28 september 2016
Tijdstip: 19.00 - 21.30
Locatie: Kapelaan Berixstraat 10, Heerlen
Meld je aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6 september 2016 EHBO Cursus bij zuigelingen en Kinderen

 

Cursus EHBO Bij baby’s en Kinderen!

Maak jij je ook wel eens druk dat je kindje gewond raakt, zich verslikt in een klein voorwerp, of zich lelijk bezeert na een stevige val en dat je niet weet hoe te handelen?

Het is zover! Schrijf je via onderstaande link in voor een cursus EHBO bij baby's en kinderen en ontvang 5 euro korting op de cursus. Je betaald geen 89,95 maar 84,95 (de meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus, bel dus even met de zorgverzekeraar om teleurstellingen te voorkomen).
Jullie krijgen dan de mogelijkheid om digitaal een theoriegedeelte te doen en op 6 september zal het praktijkgedeelte bij mij in de praktijk plaatsvinden.
Ik ben heel enthousiast erover, ik hoop dat jullie dat ook zijn! Hopelijk tot 6 september!


SCHRIJF JE IN VIA DEZE LINK EN ONTVANG 5 EURO KORTING!!!


Leer reanimatie en de meest voorkomende letsels te behandelen bij kinderen t/m 12 jaar

De cursus EHBO bij Baby's en Kinderen bestaat uit een 4 uur durende online theoriecursus en een 4 uur durende praktijkles bij jou in de buurt.

De theoriecursus

De online theoriecursus bereidt je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis zoals een bloedneus, snijwond of een splinter verwijderen en geeft jou voldoende zelfvertrouwen om om te gaan met ernstiger situaties.

De praktijkles

Tijdens de praktijkles oefen je zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie.


EHBO-cursus gecertificeerd door het Nederlandse Rode Kruis

Wanneer je de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen met een positief resultaat hebt afgerond, krijg je de Nationale EHBO Pas en ook een digitaal certificaat van het Nederlandse Rode Kruis.4 oktober 2016 Lezing Parind Oudertherapie

 

 

4 Oktober LEZING Parind Kindertherapie

Kinderen voelen, zonder dat hierover gesproken wordt, precies wat in hun ouders omgaat. Ze geven dit weer in hun gedrag of in lichamelijke klachten.
Charlotte Langen en Angelique Manders, oprichters en docenten aan de opleiding tot Parind kinder-therapeut, leggen uit hoe dit mechanisme werkt, waarom het zo werkt en hoe je hier als ouder, opvoeder en hulpverlener mee kunt omgaan.
Ook laten ze zien en ervaren hoe ze middels spiertesten met het lichaam communiceren en tevens, hoe ze op die wijze kunnen ontdekken, wat kinderen ons willen vertellen met hun klacht of gedrag.
 
Charlotte en Angelique hebben ervaren dat ze zeer verrassende resultaten bereiken met deze benadering. Die kennis kan ouders enorm helpen om hun kind beter te begrijpen. Het kan het kind erg helpen om zich prettiger te voelen en zich evenwichtiger te ontwikkelen.
 
Charlotte Langen Parind kinder-therapeute en toegepast kinesiologe. Eigenaar van praktijk Charlotte Langen, met ruim 30 jaar ervaring als therapeut, toegepast kinesiologe, logopediste en systemisch werk.
Angelique Manders Na ruim 14 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, 6 jaar in het MBO voor risicojongeren, sinds een aantal jaren werkzaam in haar praktijk Menvita. Geschoold in Toegepaste Kinesiologie (van Huub Verlinden), Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch werk.
 
Kijk hieronder voor reacties van mensen die al naar de lezing zijn geweest:
 
"Als kersverse moeder vond ik deze lezing super boeiend. Een echte eyeopener voor mij was dat je tegen je kindje kunt praten in zijn of haar slaap, zodat je uitleg kunt geven over dingen die gebeurd zijn zodat je kindje hier geen last van hoeft te hebben. Ik heb het sindsdien al vaker toegepast. Super eenvoudig en zeer doeltreffend." Carina V.
 
"Eind september bezocht ik samen met een vriendin de lezing ‘Het kind als spiegel’. Aangezien ik in juni dit jaar zelf moeder ben geworden wekte deze lezing mijn interesse. Ik ervaar nu hoe immens groot de liefde maar ook de zorgen zijn die je voor je kind kunt voelen. Je wilt als ouder de signalen van je kind heel graag begrijpen, dit is alleen niet altijd even gemakkelijk. Ik hoopte tijdens deze lezing wat handreikingen te krijgen voor de toekomst. De lezing was van begin tot eind boeiend. Er werden veel praktijkvoorbeelden gegeven, wat ervoor zorgde dat je soms dingen herkende en ze ook kon plaatsen. Wat mij vooral is bijgebleven, is het feit dat je als volwassene een situatie op een bepaalde (negatieve of positieve) manier kunt ervaren, terwijl dit voor het kind helemaal niet zo hoeft te zijn. Daarbij is het van belang om veel met je kind te praten over je eigen gevoelens, zodat het kind ruimte heeft voor zijn eigen gevoelens en die van jou niet zomaar overneemt. Deze dingen zal ik zeker meenemen in de opvoeding van mijn kind. Deze lezing heeft geleid tot nadenken.De presentatie was heel duidelijk en er was veel ruimte voor vragen/ervaringen uit het publiek. Zowel Angelique als Charlotte stralen heel veel enthousiasme uit en hebben veel ervaring met kinderen. Al met al vond ik het ontzettend interessant en ik heb er zeker wat van geleerd." J.C.
 
"Via mijn nicht heb ik gehoord over de lezing Het kind als spiegel. De tekst over de lezing sprak me wel aan...maar bracht voor mij een andere verwachting dan hoe de lezing daadwerkelijk verliep. Mijn indruk was dat het een eenzijdig praatje zou worden, maar er was veel ruimte voor wat er gebeurde of ontstond! Vooral het ervaren en verhalen van anderen (en jullie) zijn fijn wat betreft herkenbaarheid. ik ervaarde zelf ook verbazing over de mogelijkheden die deze behandeling brengt. Aan de ene kant had het niet langer moeten duren...maar ik ben wel geprikkeld om meer te willen weten. De avond heeft meer dan gedacht aan mijn verwachtingen voldaan. Het meeste bijgebleven van de avond is het gevoel van respect, er mogen zijn. En verbazing dat ik nog niks wist van deze behandel-methode en de effecten die het kan hebben. Ga vooral zo door....mooi dat jullie het programma los kunnen laten om te laten zijn wat er is! Lieve groetjes, Karen"
 
 
 
Wil je graag deelnemen aan deze lezing en ontdekken hoe al vroeg in de zwangerschap, maar ook tijdens de geboorte en daarna jij als ouder kunt helpen om je kind in balans te houden / brengen? Wil jij op een andere manier leren kijken en omgaan met klachten als reflux, huilbaby's, ADHD of andere steeds vaker voorkomende problemen?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, datum van het event en aantal personen waarmee je aanwezig wil zijn.
 
Kosten: 7,50 p.p
Datum en tijdstip: 4-10-2016 van 19.30 - 22.00
Locatie: Kapelaan Berixstraat 10, Heerlen.
Parkeergelegendheid in de straat / nabijgelegen straten.

7 september 2016 Baby led Weaning

Baby led weaning

Veronique Hundscheid is voedingsdeskundige en adviseert en ondersteunt al ruim 9 jaar (jonge) ouders bij het introduceren van vaste voeding bij hun kindje.

Op 7 september 2016 van 19.30 tot +/- 21.00 zal zij uitleg geven over ‘baby led weaning’, een fijne methode waarbij je baby zelf zachte voeding eet. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestek en de voeding wordt niet geprakt of gepureerd.

Wil je meer weten over het deze methode en welke producten geschikt zijn voor je kindje, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten: 15 euro per persoon, partner inbegrepen

De avond gaat door bij minimaal 5 personen.
Parkeren voor de deur.

5 oktober workshop geweven doek

 

Tijdens de workshop gaan we in een klein groepje aan de slag met buikdragen met de rekbare draagdoek. Je leert de FWCC knoop die je meteen na de geboorte kunt gebruiken en daarna net zo lang als jij en je kindje het prettig vinden.

Een geweven doek is lekker veelzijdig; je kunt er allerlei knopen mee doen en hij past altijd; Jou, je partner, een baby, peuter, kleuter.

We oefenen tijdens de workshop met draagpoppen. Thuis kun je aan de slag met je eigen kindje.
Wanneer je thuis nog moeilijkheden tegenkomt, kun je gerust contact met mij opnemen.

Ik hanteer geen vaste prijs, maar werk op basis van waardebepaling achteraf: je bepaalt na afloop zelf hoeveel geld je de workshop waard vond.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maximaal aantal deelnemers: 4

Datum: 5 oktober 2016
Tijdstip: 19.00-21.30
Locatie: Kapelaan Berixstraat 10, Heerlen
Meld je aan door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

12 september 2016 Workshop Ruck

 

Tijdens de workshop gaan we in een klein groepje aan de slag met het dragen op de rug met een geweven draagdoek.

We oefenen de Ruck. Een knoop waarbij je je kindje hoog op de rug draagt en die (wanneer goed geknoopt) al bij jonge kindjes gebruikt kan worden.

Ik hanteer geen vaste prijs, maar werk op basis van waardebepaling achteraf: je bepaalt na afloop zelf hoeveel geld je de workshop waard vond.

Je kunt tijdens de workshop bij mij een rekbare doek kopen. Deze is van het merk Small Vips en kost 50 euro.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maximaal aantal deelnemers: 4

Datum: 12-09-2016 van 19.00 tot 21.30
Locatie: Kapelaan Berixstraat 10
6411ER Heerlen

Parkeren kan in de straat / nabij gelegen straten

11 oktober 2016 Lezing spraak en taalontwikkeling bij kinderen

 
 
 
Info-avond taalontwikkeling
 
Op 11 oktober komt logopediste Bonnie Wissing - van Krieken spreken over taalontwikkeling bij jonge kinderen.
Heb jij vragen over de taalontwikkeling bij jou peuter / kleuter? of wil je je voorbereiden en weten waar je op moet letten, dan is deze avond wellicht interessant voor jou!
 
Wanneer hoort mijn kind te gaan praten? Waarom blijft mijn 2-jarige telkens 'laam' tegen het raam zeggen? Is het erg dat mijn kind verschillende talen hoort?
 
Elk kind ontwikkelt zich in haar of zijn eigen tempo, dit geldt ook zeker voor de spraak- en taalontwikkeling. Maar wanneer is het nou echt nodig om advies te vragen? Dit komt aan bod tijdens deze info-avond over de taalontwikkeling van jonge kinderen. De ontwikkeling in de communicatie vanaf de geboorte af aan, leuke voorleestips en wat je moet doen als je je zorgen maakt over de taal- of spraakontwikkeling van je kind worden allemaal besproken. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen!
 
Op dinsdagavond 11 oktober 19.30 tot 21.00 zijn jullie allemaal van harte welkom. De kosten voor deze avond zijn €6,00 per persoon, inclusief koffie/thee en wat lekkers. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. hopelijk tot dan!
 
Bonnie Wissing-van Krieken,
Logopedist
Ondersteunde Communicatie specialist
 
 
Locatie: kapelaan Berixstraat 10, Heerlen
Datum: 11-10-2016
Tijd: 19.30 - 21.00
Prijs deelname: 6,00 p.p

14 september 2016 Delen van jouw bevalervaring

 
Geen enkele vrouw hoeft er lang over na te denken als je haar vraagt: "hoe was jouw bevalling" en alle herinneringen komen in een fractie van een seconde terug. Het zit in haar systeem, het is 1 met haar geworden.

Maar ook papa's kunnen soms honderduit vertellen over de geboorte van hun zoon of dochter. Elke bevalling is uniek, elke geboorte is uniek, elke aanwezige ervaart de gebeurtenis op een andere manier. Vreugde, geluk en euforie, maar soms ook droefheid, verdriet, verslagenheid. Elke geboorte, elke bevalling verdient haar plekje.

Op 14 september wil ik een avond organiseren voor papa's en voor mama's waarin we met zijn allen geboorteverhalen gaan delen, waarin aanwezigen elkaar vragen kunnen stellen. Fijne ervaringen, maar ook minder fijne ervaringen, ze verdienen allemaal een plek. De avond zal starten om 19.30u en zal eindigen rond 21.30/22.00

Ben jij mama of papa en wil je graag deelnemen aan deze avond meld je dan aan door een mail te sturen waarin je vermeld met hoeveel personen je wilt komen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Koffie en thee staat klaar en natuurlijk zorg ik voor wat lekkers.

Deelname 4 euro per persoon.

12 oktober 2016 Kindertypes in de Homepathie

 
 
Op 12 oktober komt Astrid van Vlodrop, homeopaat, een interessante lezing geven in mijn praktijk. De avond is tweeledig.
 
1. Wat hebben Phosfor en Ron Wemel (Harry Potter) gemeen?
Veel meer dan je denkt!
 
Wat herken je van de homeopathische middelen terug in je eigen kind?
Waar komen onzekerheid of angsten vandaan?
 
Deze avond geeft daar antwoord op.
Aan de hand van een aantal homeopathische middelen worden kindertypes op een soms humoristische wijze geschetst. Hierdoor kan je de "eigen" aardigheden van je kind beter plaatsen, waardoor je je kindje beter kan begeleiden.
 

2.Vaccinatie; aan u de keuze:
 
Gelukkig hebben we in Nederland de keuze of we onze kinderen laten vaccineren of niet. Maar dan willen we wel weten waaruit we kunnen kiezen. Tijdens deze avond probeert astrid jullie te helpen bij het maken van een keuze. Door middel van de voor en tegens tegen elkaar af te wegen, waardoor iedereen voor zichzelf een bewuste keuze over vaccinaties kan maken. Elke keuze die bewust gemaakt is, is de juiste keuze.
Tevens is er plaats voor het stellen van al jullie vragen.
 
Datum: 12 oktober 2016
Tijdstip: 19.30u - 21.30u
Locatie: kapelaan Berixstraat 10, Heerlen
Kosten voor deelname: 5 euro per persoon incl. drankje en wat lekkers
Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vertel er even bij met hoeveel personen je komt.