Veelgestelde vragen

 

Hoe los je het op als twee cliënten op het zelfde moment gaan bevallen?
Om het solistisch werken mogelijk te houden en continuïteit van zorg te waarborgen, kunnen zich bij mij slechts een beperkt aantal vrouwen aanmelden. Bij de aanmelding zal ik direct aangeven, of jullie nog bij mij terecht kunnen voor de begeleiding van de zwangerschap en bevalling of dat ik jullie moet doorverwijzen naar andere verloskundigen in de regio. Door deze maatregel is de kans dat twee cliënten op exact hetzelfde moment mijn zorg nodig hebben uitermate klein. Voor het geval dat het onverhoopt tóch voorkomt heb ik afspraken gemaakt met verloskundigen in de regio.

 

Zijn er voor cliënten ook nadelen aan een solistisch werkende verloskundige?
Ja, er kleeft een 'nadeel' aan een solopraktijk dat niet te ondervangen is. Het kán voorkomen dat iemand gaat bevallen op het moment dat een ander eigenlijk een controle gepland heeft staan. In dat geval zal ik zo spoedig mogelijk een seintje geven en verschuiven we de afspraak naar een ander moment in de zelfde week. 

 

Kunnen we zelf kiezen waar we bevallen?
Ik krijg geregeld de vraag of mensen bij mij alleen terecht kunnen wanneer ze thuis willen bevallen. Blijkbaar legt men een link tussen ‘natuurlijk bevallen’ en ‘thuisbevallen’. Even voor de goede orde: Thuisbevallen mag natuurlijk! Wanneer je kiest voor begeleiding door mij heb je echter evengoed de keuze om in het ziekenhuis (onder mijn begeleiding) te bevallen. Sinds 1 juli 2016 kan dit in het nieuwe geboortecentrum van Heerlen

 

Behoort een badbevalling tot de mogelijkheden?
Jazeker! Graag! Bevallen in het water kent verschillende voordelen. Wil je er meer over lezen? Kijk dan op de website van de Oerbron of van de Waterooievaar.

Zijn er kosten verbonden aan de extra diensten die je levert?
Nee, in Nederland wordt alle standaard verloskundige zorg vergoed uit de basisverzekering. Omdat ik van mening ben dat mijn werkwijze bijdraagt aan betere uitkomsten van zwangerschap en bevalling en dit direct een positieve invloed heeft op mijn werkplezier, bied ik deze manier van werken kosteloos aan. De extra tijd die ik beschikbaar stel, wordt dus niet vergoed door de verzekering, maar ook NIET in rekening gebracht bij jullie.

Landelijk is er afgesproken dat wanneer je in het ziekenhuis bevallen, ZONDER medische indicatie (poliklinisch bevallen), er kosten in rekening worden gebracht. Het is afhankelijk van je zorgverzekering of daar een eigen bijdrage voor betaald moet worden. Vraag dit dus na bij je zorgverzekering 

 

Wat is je werkgebied? 
Mijn praktijk is gevestigd in Heerlen.  Woon je in Heerlen (Heksenberg, Molenberg, Centrum, Zeswegen, Heerlerbaan, Welten, Bekkerveld, Hoensbroek, Heerlerheide, Meezenbroek, Schaesbergerveld .... ) Brunssum, Kerkrade, Simpelveld, Klimmenm, Voerendaal, of Landgraaf dan kan je bij mij terecht voor verloskundige zorg. Woon je in een andere wijk of gemeente, neem dan even contact op zodat ik de mogelijkheden met jullie kan bespreken. 

 

Ik ben pas bevallen, kan ik een foto insturen van mijn baby voor op de website?
Graag! het is altijd leuk om geboortenieuws te kunnen melden met een fotootje van jullie wonder. Je kunt de foto versturen via e-mail. Geef even aan of je de naam erbij wilt of niet. Vanzelfsprekend respecteer ik daarbij jullie wensen. 

 

Is verloskundigepraktijk Natuurlijk bij Jeanny ook te vinden op facebook?
Ja, je kunt me vinden op www.facebook.com/natuurlijkbijjeanny

 

Overige vragen
Heb je vragen waar je op deze website geen antwoord op hebt gevonden, blijf er niet mee lopen maar stel ze gerust per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch