Nieuws uit de praktijk

Geboorte aankondigingen

 

 

 

*****

Als jullie het fijn vinden, mag je een foto naar mij toe sturen van jullie kleintje, ik schrijf dan een geboorte aankondiging en plaats het op mijn website en/of facebook. Dit doe ik vanzelfsprekend alleen na toestemming van jullie.


Wil je het geboortenieuws in je email ontvangen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief door op onderstaande afbeelding te klikken. Je ontvangt dan gemiddeld één keer per maand een nieuwsbrief waarin alle nieuwe aankondigingen te vinden zijn.
*****

klik hier voor:
Nieuwsbrief augustus

Reinier is geborenIk mag jullie voorstellen aan dit mooie, kleine mannetje.
Zijn naam is Reinier. Reinier werd thuis in bad geboren.
Reinier is het eerste kindje voor mama en papa. Tijdens de zwangerschap hebben we elkaar goed leren kennen. Mama heeft een heel sterk vermogen om te voelen waar haar behoeftes liggen en heeft zodoende steeds goed aan kunnen geven hoe voor haar de begeleiding van de zwangerschap uit zou zien. 
Ook werden er plannen gemaakt en een aantal zaken werden tot in detail uitgezocht, waarna heel bewust keuzes gemaakt werden die hebben geleid tot de fijne geboorte van Reinier.
Papa is voortdurend een enorme steun geweest voor mama en heeft tijdens de zwangerschap en bevalling onvoorwaardelijk zijn support geboden. Het was fijn om te zien hoe het vertrouwen steeds groeide en mama en papa steeds zekerder werden van het pad dat ze graag wilden volgen.
Reinier werd zoals gepland thuis in bad geboren. Iets waar mama zich ontzettend op verheugd had.

Reinier, kleine, mooie man, je bent gezegend met het plekje waar je terecht kwam.
Een fijne, warme, harmonieuze plek. Je gaat papa en mama vast alle nieuwe kanten van het ouderschap laten ontdekken, maar groei eerst maar rustig groter. Laat je verwarmen door de liefde die mama en papa te bieden hebben.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd jullie mannetje.
Het was best even wennen, zwanger zijn en jullie leven opnieuw inrichten. Jullie wilden jullie lieve Reinier bieden wat hij nodig had, toen hij nog in mama's buik groeide. Maar jullie wilden hem ook de plek kunnen bieden na zijn geboorte, die jullie voor hem voor ogen hadden.
Daarom hebben jullie er alles aan gedaan om je voor te bereiden op zijn komst. Jullie enthousiasme en openheid waarmee jullie deze nieuwe uitdaging aangingen siert jullie. Ik werd meermaals aangestoken door dat enthousiasme en vond het echt heel fijn om jullie te kunnen en mogen begeleiden. Natuurlijk was de geboorte van jullie mannetje, daarbij de kers op de slagroom.  Want wat was het een bijzondere geboorte. De badbevalling zoals jullie het zo graag wilde. Fijn thuis in jullie eigen, vertrouwde omgeving. Ik heb werkelijk genoten van de voorbereidingen met jullie, tijdens de geboorte, maar ook tijdens de kraamvisites.
De emoties en de verwondering over het wonder waren dagenlang van jullie gezicht af te lezen.
Wat was dat leuk om te zien!
Ik wens jullie veel geluk en veel wijsheid, maar bovenal heel veel plezier met jullie kleine man. 

Veel liefs,

Jeanny

Lonneke is geborenHier heb ik zo naar uitgekeken!
Ik mag vandaag een meisje aankondigen.
Een Meisje, een heel ieniemienie klein meisje.
Een ieniemienie klein meisje, dat volgens plan nog in mama’s buik had mogen vertoeven. Niet één weekje, niet twee, maar nog heel veel weekjes. Een meisje dat besloten had dat bij 28 weken zwangerschap mama en papa echt lang genoeg hadden gewacht op haar komst. Dit kleine, ieniemienie meisje heeft de naam Lonneke gekregen.

Lonneke, Lonneke, Lonneke, we hadden niet verwacht dat jij zo vroeg geboren zou worden, we hadden misschien vooral gehoopt dat je lekker lang in mama’s buik kon groeien.
Maar jij hebt duidelijk gevoeld hoe zeer mama en papa naar jou verlangden. Een verlangen dat zo groot was, dat het jou heeft doen besluiten eerder je snoetje te laten zien. Op een moment dat nog niemand daar ook maar enigszins op voorbereid was, besloot je jouw geboorte aan te kondigen. Er volgde toch nog een paar spannende dagen, dagen waarin elke dag telde als een grote mijlpaal.
Alles werd gedaan om te proberen je nog lekker warm te laten zitten. Maar je had een ander plan hé Lonneke?
Jij wilde geboren worden, jij wilde mama en papa zien, ruiken, voelen.
Sinds je geboren bent, zien we dat je ondanks dat je zo ontzettend klein bent, toch ook zo ontzettend sterk bent. Dat je mama en papa nog net geen pose geeft met gebalde vuisten en grote spierballen, want eigenlijk lieve Lonneke is dat wel een beetje hoe je in mijn gedachten zit. Een klein, dapper, sterk, prachtig meisje. Dat haar mama en papa elke dag opnieuw verbaasd. Mama en papa zijn voortdurend in de buurt, genieten van het buidelen en de verzorg momentjes en zijn ontzettend trots op je.

Je moet nog even in het ziekenhuis blijven, groter groeien en nog best wat nieuwe dingen gaan leren, die kindjes normaal rustig in de buik kunnen leren. Neem daarvoor de tijd die je nodig hebt. Ik kom, zodra mijn verkoudheid over is, weer bij je op bezoek. Dat voelt namelijk al veel te lang geleden en dan kan ik echt goed zien hoe veel je weer veranderd bent. Gelukkig krijg ik ook vaak van mama en papa een update.
Lieve Lonneke, Groei groter en sterker en krachtiger en laat zo de dag dat je met mama en papa naar huis mag, naar je eigen bedje, steeds één dagje dichterbij komen.

Lieve Papa en mama, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie lieve, mooie, kleine meisje! Het waren spannende tijden, de zwangerschap, de dag waarop duidelijk werd dat Lonneke veel te vroeg geboren zou gaan worden, de uiteindelijke dag van de geboorte, de dagen na de geboorte en ook nu zijn de blijdschap, trots en vreugde, toch ook steeds een beetje wankel, omdat de nabije toekomst geen garanties kent. Jullie waren al die tijd en zijn ook nu vol vertrouwen. En terecht,  het gaat goed met Lonneke en jullie worden gesterkt door de gedachte dat haar grote broer Erling* over haar waakt. Ik heb jullie in de zwangerschap van Erling* en nu ook weer in de zwangerschap van Lonneke, als twee zeer speciale, bijzondere, krachtige en dappere mensen leren kennen.
Lonneke heeft die eigenschappen duidelijk ook in zich.
Ik hoop en wens dat Lonneke deze voorspoedige lijn blijft volgen en dat jullie op termijn fijn met haar naar huis gaan en dan heel veel plezier met haar zullen beleven.

Onze reis samen is nog niet voorbij, maar tot dusver hebben jullie me geïnspireerd, geboeid, geïnteresseerd en verwonderd. Het was echt een eer om jullie bij te mogen staan in jullie reizen naar het ouderschap. Ik heb er geen woorden voor, maar jullie, jullie kindjes en jullie levenshouding hebben me in elke vezel van mijn lijf geraakt, de herinneringen hieraan zitten in elke vezel opgeslagen en zullen met mij mee gaan voor de rest van mijn leven.

Heel veel geluk & heel veel liefs,

(en toen plaatste ik haar foto en toen zag ik, het is maar hoe je het wil zien, een pose, met een zichtbare spierbal, TE LEUK! Go Lonneke!

Evy is geborenIk mag jullie voorstellen aan dit kleine meisje.
Haar naam is Evy. De mama van Evy werd begeleid door mij, maar ook door de gynaecoloog. Toch hebben we elkaar gaandeweg goed leren kennen. Tussen alle serieuze zaken door was het vaak ook erg gezellig.

Lieve evy. Je bent op een fijn plekje terecht gekomen, er werd echt naar je uitgekeken en het verlangen van mama en papa naar jou werd groter en groter. Ik was niet bij jou geboorte aanwezig. Jouw geboorte verliep super vlug en vloeiend. Ik zag je pas toen je twee dagen oud was. Wat een prachtig kindje en wat zag je er gezond uit!

Tijdens de zwangerschap verliep alles goed. Toen je geboren was bleek dat het in de buik van mama goed vertoeven was. Ook in de dagen na je geboorte was al gauw duidelijk dat alles verliep zoals het moest lopen. Papa en mama zeiden steeds maar:”volgens mij mogen we niet klagen”.  Je at en je sliep en je at en je sliep en als je in badje ging was ook dat gewoon lekker genieten, alsof je in de best verzorgde spa terecht gekomen was.
Lieve Evy, Je bent een prachtig meisje en het zal je aan niets ontbreken. Samen met mama en papa en de poesjes zul je een leuke tijd beleven, heel veel plezier.

Lieve mama en papa. Nogmaals van harte gefeliciteerd. Het was al met al toch een behoorlijk speciale periode, die zwangerschap van Evy. Ik vond het heel fijn dat ik naast de gynaecoloog toch ook een klein steentje kon bijdragen aan de beleving en begeleiding van jullie zwangerschap. Al kon de tijd jullie soms niet snel genoeg gaan, achteraf is de tijd toch omgevlogen. Inmiddels is Evy alweer ruim 2 weken oud. Ik wens jullie samen met Evy een fantastisch leven toe. Geniet van jullie lieve kleine meisje en van elkaar.

veel liefs, Jeanny

Roos is geboren

Het is tijd voor een nieuwe aankondiging.
Een aankondiging van een meisje dat samen met Yelena die ik eerder aankondigde besloten had om mij uit te dagen.
Ze hadden besloten om op dezelfde dag geboren te  worden en mama op nagenoeg het zelfde moment mijn aanwezigheid te laten vragen. Ik vertelde tot deze dag altijd dat het nog nooit aan de hand was geweest, vandaag kwam daar verandering in.
Maar het is ook een meisje, dat dan toch besloot om haar reis lang genoeg te laten duren zodat ik toch mijn aandacht kon verdelen. Zodat ik beide geboortes kon begeleiden, beide koppels kon bijstaan.

Het meisje dat ik vandaag aankondig heet Roos.
De geboorte van Roos voelde aanvankelijk als de ontknoping van een “grote reis”, die de zwangerschap teweeg gebracht had en welke in het teken stond van persoonlijke en spirituele ontwikkeling.  Maar niets was minder waar. De geboorte van Roos was niet de ontknoping, de geboorte was een tussenstop, een soort van “pauze” om adem te halen, om vervolgens weer een diepe hap lucht te nemen en opnieuw op avontuur te gaan, vanaf nu met de fysieke aanwezigheid van Roos erbij.
Roos werd de reisgids. Geboren als sterrenkijker, was Roos het meisje dat werkelijk gezien had wat er in de sterren stond voor mama, papa, grote broer Floris en Roos en hoefde Roos hen enkel mee op pad te nemen. Iets wat ze vanaf haar eerste adem gedaan heeft, nog steeds doet en ook zal blijven doen.
Roos werd thuis in bad geboren. Na haar geboorte werd de navelstreng niet doorgeknipt, maar bleef zij verbonden met haar placenta. Dit wordt een lotusgeboorte genoemd. Het was overduidelijk dat Roos niet alleen fysiek maar ook energetisch verbonden was met haar placenta. Er vonden processen plaats waar wij geen weet van hebben en het voelde ook bijna als “noodzakelijk” dat er niet voor gekozen werd om dat “contact”  te verbreken. Het was voelbaar en zelfs bijna zichtbaar dat zich nog processen aan het voltooien waren, in ieder geval op energetisch vlak.  Dat werd vooral duidelijk door de andere manier van “aanwezigheid” van roos, toen de placenta eenmaal door Roos werd losgelaten.

Lieve Roos, Speciaal, dat was het, Speciaal, dat ben jij, Speciaal, die hele periode waarin ik jouw mama en papa mocht begeleiden. Je grote broer Floris speelde fijn, met het speelgoed, of met mijn kleinste (grote) zoon  als mama en papa op bezoek waren in mijn praktijk. Het was altijd erg gezellig en fijn, de tijd deed er niet toe, we rondden meerdere malen de dag af met een bezoekje van jullie. Er werden vele thema’s besproken, plannen gemaakt en gezocht naar de boodschappen die jij van binnenuit de buik in mama’s en papa’s richting stuurde. Door die boodschappen werd het verlangen groter en dit bleef doorgroeien tot de dag waarop jij geboren werd. Ineens was het zover. Je werd geboren, thuis in bad, zoals mama en papa dat gepland hadden.
Je bracht veel, je brengt veel, elke dag weer leren mama en papa meer te vertrouwen, op hun gevoel, op het lijf van mama, op het lijfje van jou.

De harmonie van het leven, tussen denken en voelen, die balans, dat is wat jij komt brengen. Een mooie, maar niet altijd eenvoudige taak en les voor mama en papa om het leven volledig te omarmen, te genieten van de rustige momenten en gebruik te maken van momenten waarop beweging mogelijk is en voortgang mogelijk wordt.
Jij bent nog lang niet klaar met het uitdelen van levenslessen, dat is over en overduidelijk. 
Lieve Roos, ik wens jou een fantastisch leven, waarin je niet alleen heel veel komt brengen, maar ook van alles kan komen halen.
Met jouw lieve mama en papa om je heen, zit dat helemaal goed, want dat ook zij veel te bieden hebben, dat staat vast, je hebt immers niet voor niets voor hun huisje gekozen. Heel veel geluk lief meisje.

Lieve Mama en papa. Van harte gefeliciteerd!
Waar nou toch te beginnen? De ontelbare keren dat een puzzelstukje op zijn plek viel, tijdens de zwangerschap, de bevalling, maar ook daarna? De verbazing, wanneer dat gerealiseerd werd? De gezellige gesprekken? De diepgaande gesprekken? De emotionele gesprekken? De geboorte? De overtuiging die jullie hadden om, als het zo was dat ik niet bij de geboorte van Roos aanwezig kon zijn, het ook wel alleen te doen? Het doorzettingsvermogen van mama, tijdens de  eerste kraamdagen? Het vertrouwen dat papa, gaandeweg steeds hield? De onvoorwaardelijke liefde die ik van jullie lieve Floris mocht ontvangen?  Waar te beginnen? Er is zo veel te vertellen en tegelijkertijd zijn er maar weinig woorden nodig. Soms weet je gewoon dat het goed zit, dat alles komt op het juiste moment, dat de tijd en het leven alleen maar verrijkende lessen biedt, ook als die niet altijd fijn zijn om te ondergaan en dat de antwoorden, alle oplossingen, zich aankondigen als je de vragen durft te stellen.
Soms begeleid ik een zwangerschap waarbij alles klopt, waarbij ik weet dat er banden gelegd zijn, verbindingen en relaties die veel langer duren dan een zwangerschap van negen maanden. Dit was zo een zwangerschap! Ik kijk uit naar wat nog komen gaat!

Geniet van jullie prachtige kindjes, de lessen die zij brengen, de liefde die jullie mogen geven en de innerlijke reizen die nog gaan komen. Heel veel geluk!

veel liefs, Jeanny

Yelena is geboren

 

Vandaag mag ik opnieuw een kindje voorstellen.

Deze aankondiging gaat over de geboorte van een lief klein meisje, haar naam is Yelena.
Yelena is het tweede kindje in het gezin en ook grote broer Yves, heb ik geboren zien worden. Het is steeds heel speciaal om kleine zusjes of broertjes geboren te zien worden in een gezin dat ik ook voor een eerdere zwangerschap reeds begeleidde. Nieuw aan deze zwangerschap was echter dat mama en papa dit keer vanaf de start bij mij waren en niet pas laat in de zwangerschap. Dat maakt toch veel verschil. We hebben samen de hele reis afgelegd en elkaar NOG beter leren kennen. Ik zelf vond het een heerlijke periode, ik heb genoten van de bezoekjes en van de verschillende dingen die mama steeds te vertellen had. Ook was het leuk om Yves na een hele tijd als kleine dreumes te mogen begroeten.

Lieve Yelena, toen je grote broer Yves geboren werd en ik de zorg na 6 weken had afgesloten, heb ik echt geen seconde gedacht dat er nog een tweede kindje zou komen. Mama en papa leken vastberaden. Blijkbaar was Yves toch te leuk en te schattig en wilden ze dit toch nog graag een tweede keer beleven. De verrassing was dan ook groot  toen mama liet weten dat jij op komst was. Dat was echt ontzettend leuk en wat waren mama en papa blij.

De zwangerschap verliep goed, met wel wat lichamelijk ongemak voor mama en jij groeide goed daarbinnen, daar was geen twijfel over mogelijk. Net als bij Yves hadden mama en papa het plan om fijn thuis, in bad te bevallen. Jij zou in het water geboren worden, dat was het plan. De dag waarop jij liet weten dat het tijd was om geboren te worden, bleef voor mama en papa langer uit dan verwacht. Maar ze hadden het doel goed voor ogen, dus werd er  afgewacht. Toen het eenmaal zo ver was en ik gebeld werd om naar jullie toe te komen, voelde dat alsof we anderhalf jaar terug in de tijd gingen. Het bad stond op dezelfde plek in de woonkamer, de omgeving was gelijk en zelfs het moment van de dag was nagenoeg identiek. Je werd rustig geboren, in het water, thuis, zoals het plan was.

Lieve Yelena, Ik hoop dat jij, papa, mama en Yves een fantastisch leven samen tegemoet gaan. Dat jullie mooie avonturen mogen beleven. Dat jij het enthousiasme van mama mee krijgt, de kalmte van papa en het plezier en avontuur zoals je grote broer dat heeft. Toch hoop ik bovenal dat je vooral je zelf kunt zijn, mag ontwikkelen tot een vrolijk kindje. Voor mama en papa ben je de liefste dochter en voor Yves het leukste zusje en wie weet, (ik zeg nooit nooit) ooit de fijnste grote zus :D

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd!
Jullie hebben ook nu weer een intense reis beleefd. Een prachtige zwangerschap, met een kleintje dat goed groeide. Jullie namen dit keer nóg bewuster bepaalde beslissingen tijdens de zwangerschap. Een rustige start voor Yelena volgde, door haar geboorte thuis in bad en een goede kraamperiode nadien. Wat jammer dat mama toch even naar het ziekenhuis moest. Jullie bleven er zelfs nog even een nachtje daar logeren. Eenmaal thuis, konden jullie goed gaan wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Nu niet meer papa en mama van één maar van twee prachtige kindjes.

De aandacht verdelen en liefst op meerdere plekken tegelijk zijn, vraagt soms om wat aanpassingen. Toch lukt dat jullie  dat erg goed! Tijdens de geboorte werd ik ook nog even een beetje uitgedaagd. Er was tegelijkertijd een ander kindje dat ook haar geboortedag had aangekondigd, nagenoeg op het zelfde moment. Door wat geluk en een beetje hulp van een fijne collega, is het voor mij toch nog mogelijk geweest om beide kindjes welkom te heten. Zo viel alles toch nog mooi op zijn plekje. Ik ben dankbaar ervoor dat ik jullie mocht begeleiden en opnieuw getuige mocht zijn van de geboorte van jullie kindje, jullie lieve, prachtige Yelena!

Lieve mama en papa, ik wens jullie heel veel geluk, liefde en mooie avonturen met jullie prachtige gezinnetje. Geniet van en mét elkaar!
Het was me echt een heus genoegen!

Heel veel liefs, Jeanny

Lore is geboren
Dit is een geboorteberichtje van een kindje, een meisje, dat een bijzondere reisgids was voor de reis die mama en papa, maar ook ik zelf hebben beleefd de afgelopen weken/maanden.

Ik mag haar aan jullie voorstellen. Haar naam is Lore. Lore is een meisje dat al vanaf het prille begin van de zwangerschap duidelijk liet merken dat ze verandering teweeg zou brengen.
Ze zette een transformatie in gang bij iedereen die bij deze zwangerschap en geboorte betrokken was.
Het was een reis die haast niet in woorden te vatten is, maar tegelijkertijd zou ik er dagen over kunnen vertellen. Ik zie vaker transformatie processen bij ouders, die (vaak) al in worden gezet tijdens de zwangerschap. Telkens  weer is het bijzonder om mee te maken.  Als je getuige kunt zijn van deze transformatie en daardoor mag zien wat ouders voor bijzondere ontwikkelingen doormaken tijdens deze processen, dan kan je niet anders dan verwonderd zijn en dankbaar. Heel erg dankbaar.

Ook lieve, mooie, kleine Lore was a girl on a mission. Lore is in dit gezinnetje het vierde kindje. Maar als je denkt dat een zwangerschap en bevalling dan gesneden koek zijn, dan zit je mis. Lore kwam namelijk laten zien, dat een zwangerschap en geboorte nog zo veel meer in petto kan hebben, dan je ooit zou denken.

Overtuiging, werkelijke overtuiging! Dat was wat Lore kwam vragen, maar ook brengen! Overtuiging bij mama en papa van het wonder van de natuur, de kracht van een vrouwenlichaam, maar ook de invloed van het proces van overgave. Want soms klinkt het heel eenvoudig, “vertrouw op je lichaam”  en “vertrouw op de natuur” er kunnen zich situaties voordoen waardoor je geconfronteerd wordt met grenzen in dat vertrouwen, in die overgave. Dat kan moeilijk zijn, dilemma’s veroorzaken, onrust zelfs. 
Bij de papa en Mama van Lore werd duidelijk hoe belangrijk het is om zulk avontuur met zijn tweeën aan te gaan, of beter gezegd met zijn drieën. Papa, mama en Lore. Er werd een team gevormd dat op momenten dat er moeilijke beslissingen genomen moesten worden, elkaar steunde, versterkte & bekrachtigde, waardoor volledige overgave, met vertrouwen in de natuur, in de kracht van het lichaam, mogelijk werd en mogelijk bleef! Op deze manier kon de ene horde, na de andere genomen worden. Op deze manier was een vierde zwangerschap geen routineklusje voor mama en papa maar een reis, een verdiepende reis, een reis waarin grensverleggende persoonlijke ontwikkelingen werden ondergaan, een reis waarin verwonderd werd, liefde voelbaar was en kracht.

Toen de laatste weekjes van de zwangerschap van Lore aangebroken waren en de geboorte van Lore in zicht kwam werd meer en meer duidelijk dat dit kindje veel beweging kwam brengen. Verandering voor de mensen rondom haar.
Voor mama, voor papa, voor tante Mickey.  Ook voor mij als verloskundige heeft Lore veel beweging veroorzaakt. Mooie dingen zijn in gang gezet. Een bijzondere relatie werd er aangegaan met mama en papa. Een van onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar in elke mogelijke richting.  Met een prachtige, badbevalling thuis als hoogtepunt. Ik heb ervan genoten, intens genoten en ik was zeker weten, niet de enige!

Lieve Lore, Wat heb je een mooi plekje uitgezocht en gevonden!
Een plekje waar je Lore mag zijn, zoals je bedoeld had Lore te willen zijn. Met drie grote broers om mee te spelen. Je bent nog zó klein, maar wat doe jij grootse dingen! Dat hoort een beetje bij de kindjes van deze tijd, maar toch, wat kan het soms overweldigend mooi zijn, hoe alles gaat.
Ik wil je danken, voor wat je nu brengt, voor wat je tot nu toe al bracht. Er zijn veel verbindingen ontstaan door jouw komst, die er eerder niet waren. Dat is mooi en van onschatbare waarde. Dank daarvoor!

Lieve mama en papa.  Zoals we al eerder vertelden kan ik dagen schrijven over alles wat we samen hebben meegemaakt. Toch ga ik het iets korter houden.

Allereerst van Harte gefeliciteerd!
Jullie mooie meisje is een bijzonder kindje. Dat weten jullie al, ik weet het. Deze vierde zwangerschap was een gebeurtenis voor jullie die niet zomaar te vergelijken was met een eerdere ervaring.
Jullie hebben flink wat nieuwe dingen ervaren. Jullie werden uitgedaagd door het leven, waardoor jullie met momenten keuzes en beslissingen hebben moeten maken en nemen, die helemaal niet zo alledaags waren. Deze beslissingen vroegen veel van jullie inzicht, bewustzijn en levensovertuiging.
Toch lukte het jullie om te vertrouwen op je zelf en jullie buikgevoel en als je het mij vraagt is dat exact wat er voor gezorgd heeft dat Lore op de manier geboren kon worden, zoals jullie dat zó hard voor haar wensten.
Thuis, in bad, omringd door rust en liefde. Zo hebben jullie haar deze prachtige start gegeven van haar leven op aarde in jullie gezin.
Hopelijk genieten jullie net als ik nog lang na van deze prachtige, overweldigende ervaring!

Ik wens jullie heel veel geluk met jullie prachtige gezin.

Heel veel liefs.

Jesse is geborenVia dit berichtje laat ik jullie kennis maken met Jesse. Jesse is een kindje waar heel erg lang naar verlangd werd. Een kindje waarvan mama en papa bijna niet meer durfden te geloven dat hij toch nog bij hen zijn huisje zou vinden. Gelukkig werd de droom die ze samen hadden, toch werkelijkheid en werd Jesse nadat de zwangerschap door de gynaecoloog begeleid werd in het ziekenhuis in Maastricht geboren. Ik mocht mama en papa bezoeken in de kraamweek, kon beoordelen hoe goed Jesse groeide en hoe goed hij het deed. Mama en papa genoten zichtbaar  van hem en ook zijn grote zus is dol op hem. Jesse is een kindje dat lekker vertroeteld wordt door iedereen. Daar hoeft hij niks voor te doen, niets meer, dan gewoon zichzelf zijn en dus schattig wezen.

Lieve mama en papa, van harte gefeliciteerd met jullie grote geluk! Geniet van jullie kleine man die een mooi plekje zocht en dit bij jullie heeft gevonden.
Heel veel geluk!

Charlotte is geborenIk mag jullie voorstellen aan dit kleine meisje. Haar naam is Charlotte.
Mama en papa hadden zich goed voorbereid op de geboorte. Mama ontdekte een ongekende kracht in haar eigen lijf en Charlotte werd na hard werken van mama en goede ondersteuning van papa precies volgens plan in het ziekenhuis geboren. Ondanks enkele zorgen tijdens de zwangerschap die gelukkig onnodig bleken, had niemand er nog op gerekend dat het ook na de geboorte van Charlotte, toch nog spannend kon worden.
Gelukkig waren mama en papa in goede handen en werd er door veel mensen zorg gedragen voor een goede afloop. Charlotte laat al vanaf het begin af aan zien dat zij zelf heel goed weet wat ze nodig heeft. Liefde Drinken, Liefde drinken en nog eens liefde en nog eens drinken.
Inmiddels is Charlotte al 14 dagen oud. De tijd gaat snel en ze ontwikkelt zich in rap tempo. Lieve Charlotte. Mama en papa doen er alles aan om jou te leren kennen en om hun ritme aan dat van jou aan te passen, om jou te laten leiden. je bent een prachtig meisje. Een krachtig meisje ook.
Een meisje met een sterke eigen wil. Gelukkig heeft papa veel vrije dagen en kan hij samen met mama rustig de tijd nemen om jouw karaktertje te ontdekken. Charlotte ik wens jou en mama en papa een fantastisch leven toe, gevuld met schoonheid, gezondheid, liefde en vertrouwen. Dat ze jou zullen begeleiden langs de paden dat het leven jou te bieden heeft en dat jij stapje voor stapje je eigen weg daarin mag vinden. Wordt maar heel gelukkig, lief kleintje. Lieve mama en papa. Enerverend, uniek, bijzonder. Een kind krijgen is groots! Jullie leven is voorgoed veranderd en stapje voor stapje ontdekken jullie wie Charlotte is, wat zij nodig heeft en wat jullie haar te bieden hebben.  Ik vind jullie fantastische ouders en bovendien vormen jullie een liefdevol en zorgzaam team dat elkaar perfect aanvult.
Charlotte zit vanaf de eerste seconde diep in jullie hart.Nogmaals van harte gefeliciteerd! Ik wens jullie alle geluk van de wereld met lieve kleine Charlotte
GENIET!

Veel liefs,

Jeanny

Sophie is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit mooie meisje.
Haar naam is Sophie. Sophie maakte lieve Elisa tot grote zus. Zo "Zen" als ze op de foto kijkt, zo hebben mama en papa haar tijdens de eerste week leren kennen. Precies op haar juiste plekje terecht gekomen, helemaal in haar element.

Lieve Sophie. Er werd veel gefilosofeerd over de dag waarop jij geboren zou worden. Er werden voorstellingen gemaakt over hoe die dag zou gaan verlopen. Ook werd er een plan gemaakt. Als het aan papa en mama lag zou jij thuis in bad geboren worden. Toen jij je geboorte aankondigde brachten mama en papa alles in gereedheid om dat plan te verwezenlijken. Vroeg in de ochtend kwam ik al een kijkje nemen. Al gauw was duidelijk dat jij vandaag geboren ging worden. Papa had er al voor gezorgd dat alles  klaar stond om jou te verwelkomen. Mama dook in haar weeën en alles ging voor de wind,  op het eind moesten er een paar zeilen worden bijgezet om het plan, jou in bad geboren laten worden, te voltooien. Na hard werken van mama en werkelijk fantastische ondersteuning van papa brak het moment aan dat jij de bocht maakte en toch wel eens een kijkje op deze plek wilde komen nemen. De plek wat jouw nieuwe thuis zou gaan zijn. De plek waar je vanaf het eerste moment voor mama en papa al niet meer weg te denken was. Jij was geboren! Thuis, in bad! Mama kon het pas echt geloven toen ze je daadwerkelijk in haar armen had!
Lieve Sophie. Jij bent een prachtig meisje, je bent vooral heel kalm en rustig. Je komt mama en papa vast weer nieuwe uitdagingen brengen in het leven, die een prachtige aanvulling zullen zijn op de uitdagingen die je grote zus Elisa ze brengt. Ik denk dat door jou komst alles in balans is en dat jij, Elisa, mama en papa prachtige tijden tegemoet gaan.
Ik wens je een heel fijn leventje, met veel ondeugd en plezier toe lieve Sophie. Groei maar rustig groter. Je hebt een prachtig plekje gevonden!

Lieve Elisa. Wat waren de bezoekjes van jou aan mij toch steeds gezellig. Je kwam steeds een beetje verlegen binnen, maar ontdooide binnen de minuut en liet dan alle kanten van je veelzijdige karakter aan mij zien. Ik vind jou een prachtig kind en heb genoten van je aanwezigheid. Nu ben je grote zus en dat is een flinke verandering. Dat is soms een beetje gek en daar moet je aan wennen. Maar wat ben jij lief voor je kleine zusje! Alles wat jij al geleerd hebt in de afgelopen jaartjes kan je haar nu gaan voor doen. Wat een feest zal dat worden! Wat een lol zullen jullie beleven. Heel veel plezier lieve schat hopelijk zie ik je over een paar weekjes weer even bij de nacontrole. Dikke zoen! <3

Lieve mama en papa, van harte gefeliciteerd!
Het was een heuse rit! Deze zwangerschap bracht uitdagingen met zich mee en ook de geboorte heeft jullie weer een paar stapjes verder gebracht in jullie persoonlijke ontwikkeling. De ervaring die mama meegenomen heeft uit de jaren dat ze als kraamverzorgster werkte, heeft fijne maar ook minder fijne kanten. Er zijn namelijk veel dingen die voorbij zijn gekomen, waarvan ze dacht, “dat hoop ik niet mee te maken, zo wil ik het niet, dat zou ik niet toe laten enz. enz.”
Er zijn echter ook zaken die ze mee gekregen heeft, waarvan ze dacht: “zo zie ik het voor me, dat is wat ik wil, zo zou ik het graag doen”. Plussen en minnen werden op de weegschaal gelegd en zo ontstond er een balans, waarmee beslissingen genomen werden tijdens de zwangerschap en waarmee het plan gevormd werd voor de wijze waarop jullie kleine Sophie welkom wilden heten. Papa heeft wat ideeën en gedachten over mijn “andere” werkwijze, waar we achteraf hartelijk om hebben kunnen lachen, overboord moeten gooien en toen we eenmaal uitgebreid gesproken hadden over de plannen rond de bevalling, werd de rolverdeling voor iedereen steeds duidelijker.
De timing van de geboorte van Sophie was perfect! Elisa, werd op precies het juiste moment wakker en kon rustig vertrekken naar opa en oma, waardoor jullie je in rust konden focussen op wat komen ging. Op deze mooie dag stond vertrouwen bovenaan. Wanneer het vertrouwen bij mama even wankelde vulde papa de balans weer volledig aan. Een krachtige ervaring, voor mama en papa, waarbij papa de rots in de branding was op exact de juiste momenten! Als verloskundige vind ik dit een van de mooiste dingen om te zien gebeuren. De kracht, de steun en de bescherming die papa’s kunnen zijn op het moment dat het nodig is. Ik hoop dat deze ervaring jullie band versterkt en dat jullie nog lang aan deze mooie dag met veel trots terug zullen kijken.
Daar waar ik gezegd had, het liefst overbodig te zijn tijdens een geboorte en dus enkel aanwezig te zijn om het proces te bewaken, hebben jullie me toch nog wel stevig aan het werk gezet! We zijn dus eigenlijk alledrie wel wat uitgedaagd tijdens deze geboorte. Maar wat was het mooi om te zien dat jullie plan voltooid werd! Dat Sophie zoals mama het zo graag wilde, in bad geboren werd! Dat ze thuis geboren werd!

Ik wens jullie, met jullie PRACHTIGE meiden, heel veel geluk, liefde & plezier, Geniet van elkaar, door elkaar en met elkaar!

<3 Veel liefs, Jeanny

Wolf Lily is geboren

 

 

 

Ik mag dit kleine meisje  aan jullie voorstellen.
Een meisje naar wier komst enorm uitgekeken werd, elke dag werd het verlangen groter en groter en de nieuwsgierigheid minder te temmen.  Op 4 oktober was het dan zover, een prachtige ochtend, een prachtig dag, een schitterend moment voor dit meisje om geboren te worden.
Ze kreeg van mama en papa de bijzondere,  krachtige, maar toch hele lieve naam "Wolf Lily". Een unieke naam die haar als een warm jasje past. Een naam die de kracht en het eigenwijze van mama, het stoere maar ook zachte van papa, het lieve van Wolf Lily zelf en tegelijk het magische van haar reis hiernaar toe weergeeft.
Een reis die intens was, voor mama, voor papa, voor grote zus Maya en grote broer Moos. Een reis die diepe lagen van spiritualiteit, leven, liefde en magie heeft aangeraakt. Een reis waarbij Wolf Lily iedereen die haar pad kruiste meenam, in de ervaring, in het genieten, in het beleven.

Lieve, mooie, bijzondere Wolf Lily. <3
Welke woorden ik vandaag ook laat stromen om jouw geboorte aan te kondigen, er is geen woord, er is geen zin, er is geen verhaal welke de lading dekt. Jouw geboorte was namelijk een onderdeel van de vele unieke, prachtige, intense momenten die jij al in je korte bestaan hebt laten ontstaan. Tijdens de zwangerschap mocht ik zo nu en dan al meevaren, meedeinen op de flow waar mama en papa in zaten. Ik kan je zeggen, dat was genieten! Op een gegeven moment leken er wat beren op de weg te liggen, maar gelukkig bleek al snel dat dit vals alarm was. Mooi, we konden door voor de eindsprint. Ik vond het fantastisch om te zien hoe zeer er naar jou uitgekeken werd. Ik vond het fantastisch om te mogen ervaren hoeveel liefde er steeds voelbaar was tussen mama en papa, tussen mama en jou en tussen papa en jou, nog ver voordat je überhaupt geboren was. Hoe sterk die connectie was, een connectie op een niveau dat verder gaat dan het lichamelijke, een connectie op zielsniveau van onmeetbare omvang. Het was prachtig om te zien hoe veel vertrouwen er zat in het hele proces. Als omstander kon je er gewoon niet omheen, wilde je er ook niet omheen.
Je geboortedag beloofde om die reden een unieke gebeurtenis te worden. Het kon niet anders dan dat die intense liefde, die papa en mama voortdurend omringden ook op dit moment voelbaar zou zijn. Ik kreeg van mama een berichtje in de ochtend, dat vandaag, op dierendag, jij toch echt zou komen, omdat de weeën waren begonnen. De dag ervoor waren mama en papa nog bij mij op controle. Toen grapte mama al dat je papa misschien wel zou plagen en op 4 oktober geboren zou worden. Volgens papa was plagen liefde, dus zou je om papa te plagen  (en dus uit liefde) misschien wel op 4 oktober geboren worden. 4 oktober was het dan zover. Je kondigde jouw komst aan.

De kamer was gevuld met lieve mensen, Mama, papa, met zijn tweetjes, een lieve vriendin van mama zorgde voor prachtige foto’s, oma was er als steun en toeverlaat en je lieve grote zus Maya was ook aanwezig. Moos was in huis, maar deed een middagdutje. De liefde die steeds voelbaar was tijdens de zwangerschap kwam nu tot uiting in het kwadraat. Zoals ik al vertelde kan ik niet beschrijven wat er door me heen ging op dat moment. Er was niets nodig, alles klopte, alles was goed. De natuur, het lijf van mama, de magie in de ruimte, het bevalbad, de tijd, de timing, alles!
Maar het magische stopte ook niet na jouw geboorte. Ook tijdens de visite in het kraambed werd ik overweldigd door gevoelens, emoties, liefde. Het was zo duidelijk aanwezig, in de ruimte, in jullie leven, iedereen mocht mee genieten en meedelen in de liefde. Dank je wel daarvoor lief klein meisje.
Lieve Wolf Lily ik wens voor jou een leven gevuld met dezelfde  vreugde, liefde en geluk. Dat je spiritueel mag ontwikkelen tot een persoon die haar doel hier op aarde komt verwezenlijken. Je bent je weg al ingeslagen, nog lang voordat wij je konden zien. Volg je pad maar lief klein meisje, het zal een prachtig pad zijn, waarin jij iedereen die er voorbij komt, als met een toverstafje even het diepste van zijn of haar eigen kern laat zien.
Lieve Wolf Lily,  liefde vormde het begin van jouw bestaan en liefde zal je blijven omringen tijdens je bestaan. Het zal je aan niks ontbreken, je zult alles hebben. Want immers alles, maar dan ook werkelijk álles, is liefde! <3

Lieve mama, lieve papa van harte gefeliciteerd met jullie prachtige, intense, super lieve meisje ❤️
Wat was dit een mooie reis! Een reis waarvan ook jullie vaak overweldigd werden. Ik vond het werkelijk fantastisch om deelgenoot te mogen zijn van de puurheid de oprechtheid de openheid en de liefde tussen jullie, voor elkaar en voor het leven dat zich ontwikkelde onder en in jullie hart. Ik vond het werkelijk heerlijk om jullie beiden te begeleiden in jullie reis, al was het vooral een "ik stond erbij en keek ernaar" begeleiding, het heeft mij in mijn diepste kern in mijn diepste zijn geraakt, ontroerd en omhuld. Ik ben dankbaar voor jullie, voor Wolf Lily en voor deze prachtige ontknoping. Ik heb jullie in mijn hart gesloten om daar, voor altijd, naar terug te kunnen keren. Terug te keren naar dit adembenemend, fascinerende, transformerende, fantastisch avontuur.  Mijn oprechte dank voor wie jullie zijn en wat jullie mij hebben gegeven.

Heel Veel liefs, Jeanny.

Ivy-Mare is geboren

 

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit krachtige, prachtige meisje, haar naam is Ivy-Mare.
Ivy-Mare was een meisje met een missie. Ze “verstopte” zich gedurende heel de zwangerschap diep in mama’s buik. Maar toen het erop aan kwam, was ze er! En hoe!

Lieve Ivy-Mare, jij hebt in je korte bestaan al veel teweeg gebracht. Niet alleen voor mama en papa was jouw geboorte een bijzondere gebeurtenis. Ook voor mij was het een ervaring die ik nooit zal vergeten. Na een paar spannende dagen werden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die van groot belang waren voor de manier waarop jij geboren zou worden. Mama's zwangerschap  liep als een geoliede machine. Er was geen vuiltje aan de lucht.
Mama en papa hadden vertrouwen en wisten dat alles goed was met jou. Ook na jouw geboorte liep alles van een leien dakje. Een grote roze wolk, geen hobbels op de weg. Het was, genieten genieten! Met een grote G!
Lieve Ivy - Mare, Ik hoop dat de rest van je leven ook zo soepel verloopt, maar ik weet zeker dat de keuzes die mama en papa gemaakt hebben voor de manier waarop je ter wereld kwam, verstrekkende positieve gevolgen voor jou zullen hebben. Je bent een prachtig kind, een krachtig kind, dat is ook goed in je oogopslag te zien. Ik wens jou (eigen)wijsheid van papa en mama en heel veel plezier met alle diertjes in huis. Ik wens je een prachtig leven lief meisje. <3

Lieve mama en papa. Wat een wervelwind van emoties zijn er voorbij gekomen. Met name in de laatste drie dagen van de zwangerschap. Ik heb jullie geprobeerd daarin bij te staan, te adviseren. Maar wat is wijsheid?
Onzekerheid, vertwijfeling, soms wat angst, zelfs verdriet hebben jullie gevoeld. Maar aan de andere kant was er kracht, vastberadenheid, vertrouwen, eensgezindheid, daadkracht. Gelukkig woog die kant zwaarder en maakten jullie keuzes die goed waren voor jullie & voor Ivy-mare, voor de rest van jullie leven.
Ik ben trots! APETROTS!
Het is niet eenvoudig om recht te blijven staan als je bepaalde dingen hoort van zorgverleners. Het is niet eenvoudig dicht bij je zelf te kunnen blijven, te voelen hoe het ervoor staat. Maar jullie deden het en hoe!
Niet alledaagse beslissingen hebben voor jullie geleid tot een geboorte van jullie dromen van jullie meisje. Er is veel gezegd de afgelopen twee weken en tegelijkertijd was alles heel duidelijk, ook zonder woorden. Het gaat goed met jullie, met Ivy-Mare, met alles! Het was werkelijk een FAN-TAS-TISCHE reis, waar ik alleen maar heel blij en gelukkig van kan worden.
Lieve mama en papa, de ervaring die jullie hebben beleefd gaat mee voor de rest van jullie leven, voor de rest van het leven van Ivy - Mare. Jullie zullen nog vaak terugdenken aan deze 1 september. Jullie zullen nog vaak merken aan Ivy - Mare hoe belangrijk het voor haar is geweest om op deze wijze op aarde te komen, Jullie zullen nog vaak met een glimlach en vol van trots vertellen over deze dag, laat jullie geboorte ervaring een grote  bron van inspiratie zijn voor iedereen waar jullie mee in aanraking komen. Want inspirerend was het zeker!
Lieve mama en papa, Ivy - Mare heeft een prachtig plekje gezocht en gevonden! Heel veel geluk met jullie kleine meisje, Geniet!

heel veel liefs, Jeanny

Medde is geboren

 

 


Ik mag jullie voorstellen aan dit prachtige meisje. Haar naam is Medde <3

Toen mama en papa dachten dat Medde niet meer vanzelf zou komen, kondigde ze toch ineens haar geboorte aan en werd Medde ondanks ziekenhuisplannen in de veilige omgeving van haar eigen huis geboren! Dat was een hele nieuwe, onverwacht fijne ervaring voor haar mama en papa!

Lieve Medde, jij hebt met jouw komst, lieve, kleine Jirre benoemd tot grote, stoere, zorgzame broer. Samen met Jirre zal je leuke dingen gaan beleven. Al vanaf je geboorte steel je de show met je prachtige haartjes en je krachtige blik. Groei maar rustig groter prachtig kind, ik wens je een fantastisch leven. <3

Lieve Jirre, Je was vaak stil, moest even ontdooien, kwam dan los en speelde lief met de spulletjes die er waren. Je verheugde je op de komst van je zusje. Wanneer ze nou toch geboren zou worden, was voor iedereen een grote vraag. Toen jij lekker lag te slapen, was het zover en toen ze je wakker geroepen had, was het moment dan eindelijk daar. Je zusje was geboren! Vanaf nu ben jij haar grote broer. Je zal haar nog veel dingen kunnen leren. Speel maar fijn met haar en wijs haar af en toe de wegen die jij al hebt ontdekt. Ik vond het gezellig dat je af en toe mee kwam met mama. Heel veel plezier met Medde!

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd met jullie mooie meisje Medde!
Ik heb het heel fijn gevonden om jullie te begeleiden bij jullie reis naar de geboorte van Medde.
De planning was het niet, langer dan 41 weken zwanger zijn, de planning was het ook niet, om thuis te bevallen. Maar plannen zijn er om bijgesteld te worden en dus was dat wat we deden, wat jullie deden!
De 41 weken zijn voorbij, de ziekenhuiskoffer kan weer uitgepakt worden. Jullie zijn een ervaring rijker, een mooie, prachtige, krachtige ervaring rijker. Maar het meest zijn jullie verrijkt met nog een prachtig kindje! Jullie mooie, lieve en schattige Medde werd thuis geboren! Net op tijd om haar broertje wakker te maken. Mooi op tijd om een ziekenhuisafspraak te annuleren. Mooi op tijd om op een prachtige datum geboren te worden! Mooi op tijd om een prachtig leven, samen met jullie en haar grote broer Jirre tegemoet te gaan.

Heel veel geluk!

Liefs, Jeanny

 

 

Max is geboren

 

 

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit kleine mannetje.
Zijn naam is Max.
Max kwam met heel wat turbulentie naar deze aarde. Ik heb het dan niet alleen over de bevalling. Ook de zwangerschap van Max ging  gepaard met meerdere periodes van turbulentie. Pittige, spannende,  maar ook mooie, hele mooie tijden voor mama, papa, en grote zus Jasmine.

Lieve Max, jij zocht je het plekje uit van je dromen, een plek met een lieve papa, een gevoelige mama en een stoere grote zus.
Je komt veel brengen, je hebt al veel gebracht, maar je komt natuurlijk ook wat halen. Wat kom je halen Max? Wat kom je halen? De tijd zal het leren. Je hebt in ieder geval een fijn plekje uitgezocht om te landen. Ik wens jou een heel mooi leven.
Groei rustig groter kleine man. Heel veel geluk. <3

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd met jullie mooie Max! 
Wat is er veel voorbij gekomen afgelopen maanden he? Wat hebben we veel gedeeld. Wat is het soms toch raar dat na een intense periode van negen maanden dan toch het einde in zicht komt van de begeleiding. De reis die jullie gemaakt hebben was intens. De zwangerschap, maar zeker ook de bevalling!
Ik ben dankbaar dat ik er deel van mocht uit maken. Dat ik erbij mocht zijn.
Wat was het fijn dat ik mijn ruimte ter beschikking kon en mocht stellen om jullie een fijne plek te geven voor de geboorte van Max.
Ik vond het echt een hele bijzondere en mooie nacht, die nacht van 11 augustus 2016. De nacht waarop mijn dochter haar 18e levensjaar in zou gaan, werd de nacht waarop jullie zoontje zijn leven aankondigde. Een prachtige overeenkomst die we van nu af aan delen.
Jullie maar ook mijn eerste kind is jarig op deze dag. Elk jaar op 11 augustus zal ik denken aan deze 11 augustus, de bijzondere nacht, de kracht van mama, de rust van papa, de sfeer en de liefde in de ruimte.

Ik wens jullie heel veel geluk, mooie momenten en grote avonturen, met af en toe gepaste turbulentie maar ook met rust, om in liefde te genieten van elkaar en van het leven. Jullie prachtige leven dat vanaf nu samen gevierd mag worden met jullie lieve, mooie, prachtige Max!

Heel veel liefs en een warme knuffel,

Jeanny

Ilvy is geborenIk mag jullie voorstellen aan dit prachtige meisje.
Haar naam is Ilvy.
Ilvy werd thuis geboren.
De geboorte van Ilvy heeft grenzen verlegd, niet alleen van mama, maar van elke persoon die erbij aanwezig was.

Lieve Ilvy. Jouw korte leventje staat nu al volledig in het teken van liefde.
Jij werd door mama met liefde gedragen en met evenveel liefde en zorg op de wereld gezet door haar. En wat heb je een prachtige, warme, lieve, liefdevolle mensen om jou heen. Lief klein meisje, ik begrijp heel goed dat je graag op deze plek wilde zijn.

Maar lieve Ilvy, wat heb je het voor iedereen om jou heen de afgelopen week spannend gemaakt! Er waren veel mensen met zorgen om jou maar ook om mama. Inmiddels zijn we ruim een week verder en kan ik gelukkig  schrijven dat je weer veilig thuis bent. Dat het goed met je gaat! Heel goed zelfs! Dat je de eerste en hopelijk enige grote hobbel in je leven genomen hebt en gelukkig ook weer gauw achter je hebt kunnen laten.
Lieve Ilvy. Het was heel bijzonder om bij jou geboorte aanwezig te zijn en ik zal dat zeker niet gauw vergeten. Je bent een bijzonder meisje en ik weet zeker dat je samen met je lieve mama een prachtig leven tegemoet zult gaan. Jij gaat bergen verzetten, stenen verleggen, bijzondere dingen doen, dat kan niet anders!
Gelukkig zijn er zoveel mensen die van je houden, dat jij je altijd omringd zult voelen door liefde en warmte en daardoor de ruimte zult hebben om alles te doen wat nodig is en om het pad die dit leven voor jou in petto heeft onder de beschermde vleugels van mama te mogen lopen.  Wat moet dat een ontzettend, ontzettend fijn gevoel zijn. Lieve, mooie, prachtige Ilvy, heel veel geluk! <3

Lieve mama. Waar te beginnen? Gefeliciteerd! Dat ten eerste! En dan…. Chapeau! Trots! Goed gedaan! Wow! Woei! Poeh! Wat is er veel gebeurd, de afgelopen week, de afgelopen maanden. Ontzettend veel gebeurd.
Maar wat heb jij je vrouwtje gestaan, zeg! Ik ben oprecht trots op je! <3
Ik heb genoten van de tijd die we samen hebben doorgebracht tijdens de zwangerschap. Ik heb genoten van hoe goed jij en Els samenwerkten tijdens de geboorte, ik heb genoten van het zien van de power die je in je draagt. Maar ik heb ook verdriet voor je gevoeld, in de afgelopen week. Me zorgen om je gemaakt, af en toe een beetje wakker gelegen om jou, maar ook om Ilvy. Het is niet niks wat er allemaal gebeurde, het was niet niks wat je allemaal mee maakte. Gelukkig kan je dat nu achter je laten en van je lieve, mooie, sterke, dappere, prachtige meisje gaan genieten <3
Dat jullie samen veel moois mogen beleven en heel erg! Ontzettend! Mega!  gelukkig zullen zijn!

heel veel liefs,

Jeanny

Odin is geboren

 

 

 

Ik mag de geboorte aankondigen van een lief klein mannetje!!!
Zijn naam is Odin.
Odin werd zoals mama en papa dat graag wilden, thuis geboren.

Toen mama de 40 weken voorbij schoot, verloor ze een beetje het geloof dat Odin zich ooit nog vanzelf ging melden. Tot hij zich op zes augustus ineens toch aankondigde en hij besloten had om dit met een sneltreinvaart te doen!

Lieve Odin. Jij hebt me wel flink in het ootje genomen zeg! Ik was er zo sterk van overtuigd dat jij een meisje zou zijn, dat ik nog net niet omgevallen ben toen mama gezien had dat je toch echt een mannetje was! De blik op mijn gezicht van dat moment staat denk ik nog steeds op papa’s netvlies :D
Jouw naam staat voor “buitengewone god”. Buitengewoon, dat ben je zeker! Je doet de dingen op jouw manier. Er zijn vele manieren, maar er is maar één “Odin manier” en daar zal iedereen zich naar moeten voegen.
De afgelopen week heb ik je dan ook maar de bijnaam “Beer” gegeven. Je doet die naam, met je gewicht en je niet te stillen honger, echt eer aan.
Lieve Odin, ik denk dat je graag net zo groot wil worden als papa en mama, dat begrijp ik wel, maar neem je tijd kleine man. Het is namelijk ook heel leuk om nog even klein te blijven. Zodat mama en papa nog volop van je kunnen genieten en je dan stapje voor stapje de wijde wereld kunnen laten zien.
Doe de dingen dus op jouw manier, jouw enige echte Odin manier, maar gun mama en papa ook wat tijd om achter je aan te lopen…. of beter gezegd hollen :)
Lieve Odin, je hebt mijn hart gestolen en zal dat vast nog heel vaak bij andere mensen doen in je leven, dat weet ik zeker. Je heerlijke snoet, krachtige blik en prachtige kuiltjes in je wangen, dragen daar zeker een steentje aan bij. Heel veel plezier kleine man! <3

Lieve mama en papa. van harte gefeliciteerd met jullie Odin! <3
Jullie hebben een superteam gevormd tijdens de geboorte van Odin, waarin papa’s krachtige arm voor verschillende doelen gebruikt werd :D
Ook in de week na de geboorte wisselen jullie elkaar af om elkaars krachten te sparen. Fantastisch om te zien, om er getuige van te zijn hoe mooi jullie alles samen doen. Maar ook mooi hoe jullie samen steeds bepaalde beslissingen nemen en het jullie lukt om ook dicht bij je zelf te blijven, bij wat jullie belangrijk vinden. Super vind ik dat!
Negen maanden duurt een zwangerschap. Er zijn momenten geweest waarop die maanden te lang leken te duren, de tijd maar niet voorbij leek te gaan. Terugkijkend is die tijd toch eigenlijk supersnel voorbij gevlogen. Ik heb genoten, ik hoop dat jullie het ook fijn gehad hebben. Ik heb met jullie gelachen; papa op de grond op de mat om voor te doen hoe Odin in de buik zat en het speculeren of het een jongen of een meisje werd.  Toen ik het NATUURLIJK bij het verkeerde eind had,  maakte dat de voorpret die we erom hadden wel compleet.
Ik wens jullie een fantastisch leven met jullie mooie, kleine, grote, hongerige, knappe, ZOON Odin. Geniet! <3

Liefs Jeanny

Linne is geboren

Ik mag jullie aan een heel klein, lief meisje voorstellen.
Haar naam is Linne <3

Linne werd thuis geboren. Een geboorte waarbij het plan was, dat er geen plan was. Een “plan” dat al gemaakt werd toen haar grote broer Dijn geboren werd. Ook toen was het plan dat er geen plan was. :D
Dat plan vonden mama en papa een goed werkend plan, dus werd dat gehandhaafd. Immers: “Wanneer niets zeker is, is alles mogelijk”.

Lieve Linne. Er zitten verschillende voordelen aan, om als tweede kindje geboren te worden. Zo hebben mama en papa de rust gehad om erop te vertrouwen dat jij, ook al was je klein, precies groot genoeg zou zijn en lieten ze geen “gedoe” van de medische malle molen toe in jouw rustige, veilige omgeving. Dat je vervolgens een eindsprint ingezet hebt in de laatste weekjes was volgens mama en papa precies zoals het de bedoeling was. Volkomen normaal.
Jij hebt je plekje als tweede kindje opgeëist. Je laat je door grote broer Dijn wiegen, knuffelen en kroelen. In de eerste week van je leven heb je geslapen, gegeten, geslapen, gepoept, geslapen, geplast en geslapen. Ik denk dat jij je alvast rustig aan het voorbereiden bent op al het avontuur dat jij samen met Dijn en mama en papa zal gaan beleven. Ik ben er van overtuigd dat Dijn je mee op pad gaat nemen en daar waar Dijn te klein voor is, zullen mama en papa je hand pakken om je het avontuur van het leven te laten beleven.
Lieve Linne, kijk, net als bij je geboorte af en toe naar de sterren, geniet van het avontuur, geniet van het leven. Je hebt een prachtige plek uitgezocht om het avontuur tegemoet te gaan! <3

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd met jullie lieve, schattige Linne! Een aantal maanden geleden, kreeg ik een berichtje. Ik weet het nog goed.
Een groot geheim van mama werd met mij gedeeld. Er groeide opnieuw een klein wondertje. Heel bijzonder vond ik dat, een tweede wondertje van jullie op komst, een tweede reis die ik met jullie mocht gaan maken. De reis zit er inmiddels alweer op! Wat is de tijd snel gegaan! In die afgelopen maanden heb ik een beetje kunnen meegenieten van Dijn, zijn veranderingen, hoe snel hij gaat, hoe rap hij de wereld verkent.
Nu Linne geboren is, zullen jullie de tijd nog beter om krijgen :) 
Ik vond het weer heel fijn om jullie te mogen begeleiden, dat Linne de 100e baby werd in mijn praktijk maakte het natuurlijk helemaal af!

Lieve mama en papa, jullie hebben twee prachtige kindjes en ik weet zeker dat Linne met haar guitig snoetje over een tijdje net zoveel ondeugd en avontuur in haar ogen heeft als haar grote broer Dijn. Die genen zitten er in, dat kan niet anders.
Ik wens jullie veel geluk, avontuur en plezier.
Geniet van elkaar en van jullie prachtige kindjes!

liefs, Jeanny

Sterre is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit schattige meisje. Haar naam is Sterre. Sterre komt als 8e kindje in het gezin.
Even dachten we dat Sterre ook nog een sterrenkijkertje zou zijn, maar vlak voor het einde besloot ze toch anders te gaan liggen.

Lieve Sterre. Jij bent een echte bonusbaby voor mama en papa. Het gezin is nu compleet. Een drukke bedoeling voor iedereen, maar toch zo fijn.  Er wordt steeds goed voor je gezorgd. Broertjes en zusjes die willen knuffelen, een broer die zijn matras op je kamertje legt om je handje vast te houden als je onrustig bent en niet kan slapen. Als je groot genoeg bent om met ze te spelen zul je je nooit vervelen.
Wat een fijn gevoel moet het zijn om in een huisje te komen waar zoveel mensen vanaf de eerste dag van je houden. Mooi om te zien! Groei maar rustig groter kleine meid, heel veel plezier met iedereen om je heen. <3

Lieve mama en papa. De wet van murphy maakte het ons niet gemakkelijk. Steeds weer was er iets waardoor een afspraak verplaatst moest worden of verkeerd ging om heel verschillende redenen, zowel in mijn agenda als in jullie agenda was de afstemming soms ver te zoeken. We grapten wel eens, dat ik waarschijnlijk niet bij de geboorte aanwezig zou zijn omdat er dan iets geks tussen zou komen of zo. Dat is gelukkig niet zo geweest. Tijdens de geboorte van Sterre was ik er bij! Murphy liet ons op het moment supreme niet in de steek. Wat ben ik daar blij om! Sterre werd thuis geboren, iets wat voor mama en papa volledig nieuw was, maar prachtig is om de geboorte ervaringen mee af te sluiten :)
De kopjes koffie bij mij zijn nu gedronken en papa moet op zoek naar een andere plek om zich te wegen :)  maar we hebben toch wel echt een hele fijne tijd gehad om op terug te kijken.
Ik wens jullie veel geluk met jullie kleintje met elkaar en de zeven anderen kinderen :)

Het was gezellig! Ik heb me echt met jullie vermaakt!

Liefs, Jeanny

Finn is geboren


 


Ik mag dit lieve kleine mannetje aan jullie aankondigen. Dit is Finn! <3
Finn is heuse mini uitvoering van papa. Zo leuk om te zien op wie de kindjes steeds lijken. 

Lieve Finn. Tijdens de maandjes dat jij in mama’s buik groeide, was het al vrij vroeg noodzakelijk om mama ook in het ziekenhuis te laten begeleiden. Omdat mama het toch ook prettig vond om zo nu en dan door mij gezien te worden, werd de zorg voor de zwangerschap gedeeld. Zo kon de dokter kijken of alles goed ging met mama en kon ik mee beoordelen hoe het met jou ging en mama en papa een beetje voorbereiden op wat allemaal komen ging. Er waren spannende momenten in de afgelopen maanden, maar er was ook heel veel om naar uit te kijken. Mama en papa verheugden zich enorm op de dag dat jij geboren zou worden. Om gezondheidsredenen was het noodzakelijk dat jij geboren werd op keizerlijke wijze. Dat wisten we al ruim op tijd, zodat we veel zaken konden bespreken en voorbereiden. Daarin maakte mama en papa belangrijke beslissingen die erg goed voor jouw gezondheid zullen zijn.
Lieve Finn. Een kleine keizer, thuisgekomen in een warm bedje, een lieve mama en papa om voor je te zorgen, een grote broer die veel leuke dingen met je zal gaan doen. Wat een fijn leven in het vooruitzicht voor jou! Maak er een mooi avontuur van Finn, de wereld is groots, het leven is prachtig!

Lieve mama en papa. We hebben elkaar veel minder vaak gezien, dan normaal het geval is en we hebben heel andere zaken besproken die gemiddeld noodzakelijk zijn. Toch heb ik mogen zien en mogen meegenieten hoe zeer jullie uitkeken naar de geboorte van Finn. Hoe welkom hij was bij jullie. Hoe prachtig jullie keuzes maakten in zijn belang. Fantastisch om te zien, mooi om te ervaren. Dit stukje van jullie avontuur zit erop. Inmiddels is het volgende hoofdstuk al weer een paar pagina’s verder en leren jullie Finn al goed kennen. Ook Finn begint de wereld beetje bij beetje te verkennen. Neem hem aan zijn hand en begeleid hem die wereld in. Ik wens jullie daarbij heel veel geluk, liefde en plezier, Geniet van jullie kleine mannetje!

Liefs Jeanny

Novah is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit mooie kleine meisje.
Haar naam is Novah. Novah benoemde Jenna tot grote zus en had haar plan om rustig geboren te worden goed uitgestippeld. Mama en papa kwamen altijd samen bij mij op bezoek. Hoewel we ook serieuze dingen besproken hebben, hebben we vooral altijd erg veel gelachen. Er werden plannen gemaakt om Novah thuis in alle rust, in bad, geboren te laten worden. Er werd zeven maanden over nagedacht, gebrainstormd, gefilosofeerd om het na zeven maanden dan werkelijkheid te laten worden. En zo geschiedde....

Lieve Novah, jij kwam overduidelijk met een speciale missie. Jij kwam nog ver voordat je geboren was, mama en papa nieuwe inzichten brengen, bepaalde oude stukken werden opgerakeld en opgeruimd en nieuwe stukken werden gecreëerd. Jouw geboorte kondigde je wat later aan dan verwacht en het geduld van mama en papa werd even op de proef gesteld. Vervolgens deed je alles rustig aan en op je gemakje. Je geboorte verliep soepel, je werd thuis in bad in alle rust geboren. Ook na je geboorte was je een relaxed meisje. Het was heerlijk om te zien hoe goed het met je ging. Ik hoop dat je deze flow blijft vasthouden. Dat je  relaxed mag blijven en dat je verdere leven met dezelfde voorspoed mag verlopen als de grote dag van jouw geboorte.  Veel geluk klein meisje.

Lieve mama en papa, de zwangerschap van Novah was voor jullie de kers op de slagroom. Een prachtige zwangerschap, een goed geboorteplan, een prachtige geboorte, thuis in het water. Wat was het compleet. De reis is nog niet ten einde, het is zo voelbaar dat jullie er nog middenin zitten. De reis met Novah, Jenna en jullie is namelijk net pas begonnen. Neem de tijd om elkaar te leren kennen, alle eigenschappen te herkennen, te ontdekken wat voor persoontje Novah is met welk karaktertje, hoe ze in jullie gezinnetje past en welke rol ze in zal nemen. Ik hoop dat ze de humor van jullie beide krijgt, de vlotte babbel en vindingrijkheid van papa en net als grote zus Jenna veel kenmerken van de schoonheid van mama. Maar bovenal wens ik haar de rust en kalmte die ze de afgelopen week al heeft laten zien. Al deze eigenschappen samen geven garantie voor een prachtig leven vol humor en ontspanning.
Heel veel geluk samen! Geniet!

Liefs, Jeanny.

 

 

Timo is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit hele kleine lieve schattige mannetje. Zijn naam is Timo.

Vaak heb ik ruim 7 maanden de tijd om een zwanger koppel te leren kennen. Om af te stemmen. Om wensen in kaart te brengen. Om te weten wat we aan elkaar hebben. Bij de mama en papa van Timo lag dat anders. Zij kwamen namelijk pas erg laat in de zwangerschap bij mij in de praktijk. Maar dat was niet alles, Timo besloot ook nog eens ruim 3 weken voor de uitgerekende datum geboren te worden. Al met al dus maar korte tijd om elkaar te leren kennen.
Men bedacht ooit de uitdrukking "het was kort maar krachtig". Het begeleiden van de zwangerschap en geboorte van Timo is de belichaming van deze uitdrukking. Kort maar krachtig! Al bij de eerste ontmoeting, nee zelfs al tijdens het telefoon gesprek dat aan de ontmoeting vooraf ging, was er een gevoel dat het klopte. Als ik dit zo schrijf, realiseer ik me dat ik het niet makkelijk vind te verwoorden wat ik bedoel. Misschien wordt het dadelijk duidelijker.

Lieve Timo. Soms zijn de wonderen dermate groot dat het wonder in woorden vatten direct de grootsheid van het wonder tekort doet. Ik hoef niks te zeggen tegen jou. Het klopt. Jij klopt. Het was perfect. Het is perfect. Alles! Groei rustig groter kleine man. De rest komt vanzelf. Je hebt een geweldig plekje uitgezocht om jouw "thuis" te noemen. Ik zie het al helemaal voor me. Samen met papa kikkertjes spotten of met mama de eekhoorntjes nootjes geven. Jouw leven wordt fantastisch, jouw leven is al fantastisch. Heel veel geluk kleine man.

Lieve mama en papa, wat hebben jullie mij in deze korte tijd laten genieten. Laten ervaren wat teamwork is. Laten voelen wat liefde is. Een geboorte kan niet beter verlopen. Een bevalling kan niet beter gaan. Alles was goed! Het geluk dat jullie  in elke vezel voelden, was ook voelbaar  voor mij, in-elke-vezel!
De wolk waar jullie op zitten is groot genoeg om mij erbij te laten zitten. Ik hoefde de afgelopen week maar bij jullie binnen te stappen en ik zat  werkelijk direct op die wolk.
Wat kan ik voor jullie schrijven. Hoe dapper jullie waren in het nemen van beslissingen? Hoe fijn ik het vind dat jullie zo laat toch nog bij mij terecht gekomen zijn en ik zo deze prachtige geboorte mocht meemaken? Wat een geweldige mama en papa jullie nu al zijn, met alle liefde die jullie Timo geven? Hoe blij ik voor jullie ben met de grote verrassing in de kraamweek dat  jullie geluk nog meer compleet maakt? Er is zo ontzettend veel te vertellen, er is geen begin er is geen eind. 
Maar er schieten toch ook nog wat korte vragen door mijn hoofd, want:

Hoe mooi kan je je iets voorstellen?
en hoe maak je dat tot waarheid?

Hoe groots kan een gebeurtenis zijn?
Met als doel een baby zo klein?

Welke dromen kan je dromen?
en welke worden werkelijkheid?

Wanneer grijp je vast?
en op welke momenten laat je beter los?

Wanneer ben je meegaand?
Maar houd je wel je mening staand?

Wanneer ben je beter eigenwijs?
en houd je regie over de grote reis?

Wat heb je allemaal nodig?
en wat kan je overboord laten gaan?

Weet dat wanneer ALLES liefde is,
Er  geen foute keuzes bestaan.

heel veel geluk en nog meer liefs, Jeanny

 

 

Tijn is geboren

 

 

 

Yes! Ik mag jullie weer mee laten genieten van een geboorte van een prachtige kleine jongen. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen, er is zo veel te vertellen over deze kleine man. Ik begin maar met zijn naam, dan komt de rest van zelf. Dit mannetje heet Tijn.

Tijn groeide in mama’s prachtige buik groter en groter. De zwangerschap vorderde gestaag en mama en papa genoten van het avontuur dat de zwangerschap met zich mee bracht. Ze maakten keuzes om zich goed voor te bereiden. Keuzes, waarbij papa even buiten zijn comfortzone moest, omdat mama bepaalde ideeën een fijne gedachte vond. Maar dat was maar van hele, hele korte duur. Al heel snel was papa volledig comfortabel ermee en werden nog in een vrij laat stadium alle plannen omgegooid. De geplande ziekenhuisbevalling zou een fijne thuisgeboorte worden. Verrassing op verrassing voor mij als verloskundige. Toen dat plan eenmaal stond, werd alles besproken om de geboorte van Tijn tot een mooie ervaring te laten leiden. Totdat Tijn ineens besloot dat hij een heel ander plan had. Een paar weken voor de uitgerekende datum werden mama en papa, maar ook ik, verrast door het feit dat Tijn met zijn billetjes naar beneden lag. Tijn was er van overtuigd dat dit voor hem de beste houding was. Dat maakte de plannen wel even anders. De geboortedag kondigde zich aan. Het was best spannend voor mama en papa. Maar mama en papa vormden een ijzersterk duo die beide veel vertrouwen hadden in de afloop. De geboorte vond plaats in het ziekenhuis en wat was ik verheugd om erbij te kunnen zijn. Een dag waarop ik getuige mocht zijn van samenwerking tussen een papa en mama, liefde tussen papa en mama, kracht en vertrouwen, de dag de geboorte van Tijn!

Lieve Tijn, kleine eigenwijze man, jij had je plan en liet je door niemand van de wijs brengen. Wat heb jij mama en papa maar ook mij een ongekende ervaring bezorgd. Ik heb nog dagen lang met een grote lach op mijn gezicht rondgelopen gewoon omdat ik nog aan het nagenieten was van die bijzondere dag, zaterdag, 16-07-2016. Deze foto is van kort na je geboorte en aan je beetjes is nog goed te zien hoe je in de buik gelegen hebt, inmiddels is dat alweer heel anders. Mama en papa leren je elke dag een beetje meer kennen en ook jij ontdekt elke dag een beetje meer van de grote wereld om je heen. Er is veel te zien en beleven. Nu slaap je nog veel, maar elke dag zal je wat meer wakker worden en kan je steeds wat meer van de mooie dingen samen met mama en papa gaan beleven.
Lieve Tijn, ook over 20 jaar, herinner ik me jouw geboortedag nog, wat fijn dat je jouw komst zo ontzettend bijzonder hebt laten zijn. Heel veel geluk kleine man!

Lieve mama en papa. Een zwangerschap die in het teken stond van transformatie. Ongelofelijk, wat is er veel veranderd en vooral in de laatste weken, is er veel gebeurd. Woorden schieten door mijn hoofd. Woorden die de dag van de geboorte van Tijn symboliseren. Liefde, teamwork, intens, kracht, vertrouwen, wonderlijk, euforisch. Het was prachtig, pittig, adembenemend en om nooit te vergeten. Woorden; verliefdheid, trots, blauwe wolk. De dagen na de geboorte stonden in het teken van deze drie pijlers. “Trots”: Papa’s smile was hartverwarmend wanneer hij vertelde over Tijn of mama, er was en is zo ontzettend veel om trots op te zijn. “Verliefdheid”: mama’s smile, als ze naar Tijn keek, over Tijn sprak, naar papa keek, tot over haar oren verliefd op haar mannen. Wat was het prachtig om te aanschouwen.
Ik kan nog vier dagen doorschrijven denk ik, als ik ga vertellen wat deze geboorte met mij gedaan heeft. Het is niet te omvatten in enkele woorden. Het is niet te beschrijven. De dag waarop mijn parkcity live bezoek even aan de kant moest, veranderde voor mij in een dag die ik nooit, maar dan ook nooit meer zal vergeten. Het is een ervaring, waarvan wel eens gezegd wordt: “je had er bij moeten zijn”. En ik was erbij! Wat een voorrecht, wat een eer! Zo dankbaar dat ik mijn steentje bij kon dragen. DANK aan jullie om mij van deze bijzondere dag getuige te laten zijn. Neem de tijd om jullie mannetje te leren kennen en geniet! geniet! geniet!

Heel veel geluk,

Jeanny

 

 

 

 

Yune - Eliza Is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen een heel lief klein meisje. Haar naam is Yune - Eliza. Zij werd vliegensvlug geboren in het nieuwe geboortecentrum in Heerlen. Soms komt het voor dat je mensen al leert kennen voordat ze zwanger zijn. Dit kan zijn om verschillende redenen. Zo was het ook bij deze zwangerschap. Hierdoor verheugde ik me al op haar zwangerschap nog voordat het daadwerkelijk een feit was. De begeleiding van de zwangerschap werd om medische redenen gedeeld met de gynaecoloog. Van tijd tot tijd zag ik mama bij mij in de praktijk. De consulten waren steeds gevuld met gezelligheid. Er stond steeds maar één ding centraal en dat was: Genieten! Mama en papa genoten met volle teugen van haar kleine derde wondertje dat groter groeide. Mama straalde van top tot teen! Eigenlijk kon mama de zwangerschap niet lang genoeg duren. Maar toen kondigde Yune toch ineens haar geboorte aan. Mama en papa zouden bij de gynaecoloog bevallen dus werd alles in gereedheid gebracht om naar het ziekenhuis te gaan. Niet lang daarna werd Yune geboren.

Lieve Yune. Je kon een veilig nestje kiezen. Een fijn nestje. Een liefdevol nestje. Een warm nestje. Een gezellig nestje. Je kon kiezen voor een nestje met een broer of een nestje met een zus. Ik denk Yune, dat kiezen voor één optie niet zo jouw ding geweest is en dat je daarom gewoon gekozen hebt om al deze dingen te combineren in één en het zelfde nestje. Een veilig, fijn, liefdevol, warm, gezellig nestje met een grote broer èn een grote zus. Wat een fijne plek heb jij gekozen lieve Yune. Wat zal jij gelukkig zijn. Je mama en papa zullen goed voor je zorgen. Je grote zus Yenthe-Sterre en broer Jippe zullen je mee nemen op pad om veel leuke dingen te beleven. Wordt maar rustig groter kleintje, het zal je aan niets ontbreken. Daar ben ik van overtuigd <3

Lieve Yenthe-Sterre en Jippe. Daar is ze dan. Jullie super schattige lieve allerkleinste zusje. Wat zullen jullie lief voor haar zijn, mama en papa af en toe helpen om goed voor haar te zorgen en veel leuke dingen met haar doen. Heel plezier samen!

Lieve mama en papa. Een paar jaar geleden leerden we elkaar kennen. Een blijde eerste ontmoeting met helaas geen vreugdevolle afloop. Daarop volgend werden er bewuste keuzes gemaakt waarmee een volgende zwangerschap even werd uitgesteld. Keuzes die jullie geen windeieren hebben gelegd. Wat is er veel veranderd in jullie leven sindsdien en wat ben ik blij dat ik samen met jullie de "bekroning" op al die keuzes mocht meemaken. De zwangerschap van Yune. Ik ben zo ontzettend blij voor jullie èn TROTS, dat het nauwelijks in woorden te vatten is. Ik ga dat ook niet proberen. Jullie weten wel wat ik bedoel. We hebben een hele fijne zwangerschapsperiode achter de rug en ook de kraamweek zit er alweer bijna op. Nu de zwangerschap voorbij is kunnen jullie volop genieten van jullie derde prachtige wondertje. Ik wens jullie alle geluk en alle vreugde in het kwadraat die jullie tijdens deze zwangerschap beleefd hebben. Want dan weet ik zeker: dan kan jullie leven niet anders dan super-fantastisch-waanzinnig zijn!

Heel veel liefs, Jeanny.

 

 

 

Revi is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan een klein mannetje.
Zijn naam is Revi. Hoewel Revi een klein mannetje is, werd hij geboren met een gewichtje dat niet alleen mama en papa enorm heeft verrast.

Lieve Revi. Mama en papa hadden zich goed voorbereid op jouw geboorte. Toch werd er op het laatste moment nog vrij onverwacht besloten dat mama jou graag onder water geboren zou laten worden. Alles wat nodig was werd in huis gehaald. Mama en papa waren klaar voor jouw komst. Toen de dag was aangebroken dat jij je geboorte aankondigde werd ik in de ochtend gebeld. Iedereen was paraat, oma, opa en tante zorgden voor je grote broer Sem. Papa zorgde ervoor dat het bad gevuld wordt en zorgde  voor alles wat mama nodig had. Jij nam rustig de tijd die je nodig had voor de reis naar mama en papa maar ook voor het afscheid nemen van de placenta. Je verbrak het record van 1,5 uur de navelstreng laten kloppen, want pas na 2 uur vond jij het tijd om daarmee te stoppen. Natuurlijk gaven we je alle tijd die je nodig had en toen je navelstreng gestopt was met kloppen knipte papa de navelstreng rustig door.  Groei maar rustig verder kleine man zodat je als je wat groter bent met je grote broer kunt spelen. Je bent een tevreden en lief mannetje en ik wens je heel veel plezier

Lieve Sem. Kleine Revi, jouw kleine broertje, maakte van jou een grote broer. En wat ben je lief voor je kleine broertje! Jij kwam telkens mee bij mij op bezoek als mama op controle kwam, je speelde lief met het speelgoed in de praktijk, hielp daarna ook met opruimen en zo nu en dan met zoeken naar het hartje om te luisteren. Ik vond het steeds erg gezellig met je Sem. Ik wens dat je samen met Revi veel met de brandweerauto’s kunt spelen en enorm veel plezier zult hebben.

Lieve mama en papa. Een mooie, bijzondere, record brekende geboortedag was het, de geboortedag van Revi. Ik hoop dat jullie tijdens jullie hele leven terug zullen kijken op een fantastische dag, die ook in mijn geheugen als zodanig opgeslagen is. Geniet van jullie mooie gezinnetje. Jullie hebben het samen FANTASTISCH gedaan en hebben heel veel om trots op te zijn.
Kraamverzorgster Elke heeft prachtige foto’s gemaakt van alles die jullie nu als blijvende herinnering hebben aan deze bijzondere dag. Maar hoe mooi de foto’s ook zijn, het kijken naar jullie kleine mannetjes zal zorgen voor de allermooiste en allerbeste herinneringen aan deze dag.

liefs Jeanny

Milz is geboren


Ik ga jullie voorstellen aan een mannetje die de afgelopen maanden in alle rust groter gegroeid is in mama’s buik. Althans, in het nestje waar hij zat was het rustig, warm en veilig. De wereld buiten was nog een onbekend gebied. Hij had geen weet van wat zich daar af speelde en dat is maar goed ook. Want voor mama en papa waren het heftige maanden. Net toen de eerste zwangerschapskwaaltjes over leken te gaan, zette een onverwachte hevige medische tegenslag hun wereld stevig op zijn kop. Alle zeilen moesten worden bijgezet. Dat viel niet mee. Dat was zwaar en alles behalve leuk. Maar dit kleine mannetje, dat ontbrak het aan niets. Dit kleine mannetje heet Milz.

Milz werd geboren na een pittige zwangerschap. Hij kwam via de keizerlijke route op aarde. Mama en papa hebben een ijzersterk team gevormd gedurende de hele zwangerschap, zelfs al zijn er momenten geweest die op de automatische piloot verliepen, simpelweg omdat het moest, ze hebben het toch maar samen geflikt. Ik heb daar zo veel bewondering voor! Ondanks de tegenslagen hebben we toch ook best gelachen samen, papa was altijd wel in voor een grapje of een rake opmerking en we konden samen af en toe flink mopperen over het reilen en zeilen van de logistiek in het ziekenhuis. Al met al hebben de zeven zwangerschapsmaanden gevoelsmatig twee jaar geduurd. En toch, nu dan het eind van de kraamperiode in zicht is, is de tijd eigenlijk te snel gegaan.

Lieve Milz, soms zijn er zo veel dingen waarover er zorgen zijn, dat het de magie en het wonderlijke feit dat er een kindje in een buik groeit overschaduwt. Wat is het dan toch bijzonder fijn om te zien dat direct na je geboorte, je al zichtbaar deel uitmaakt van het gezinnetje, waar je terecht kwam, alsof je er altijd al geweest was. Je werd direct omhuld door liefde van mama, papa en kleine Vinz, die je met jouw geboorte tot grote broer hebt benoemd. Net als je grote broer heb je het uiterlijk van mama en papa flink gemixt, ik kijk nu al uit naar de foto’s over een tijdje, om te kijken op wie je nou het meeste lijkt. Lieve Milz. Ik wens jou een mooi leven, veel geluk, maar vooral plezier met je grote broer, met mama en met papa.

Lieve Vinz. We hadden elkaar nog niet leren kennen. Pas toen je kleine broertje geboren werd zag ik jou voor het eerst. Je vond het wat spannend, die vreemde vrouw op bezoek. Je zei geen woord en kwam niet in mijn buurt. De tweede dag dat ik kwam, was dat wel even een ander verhaal. Ik was die dag niet bij mama, papa of Milz op bezoek, nee, nee, ik was bij jou op bezoek. En dus wilde je met me praten en spelen met de vrachtauto. Dat hebben we gedaan, je hebt geschaterlacht en me vrolijk gemaakt. Waar de zon het met moeite lukte om door het wolkendek heen te breken heb jij mijn dag laten stralen. Dank je wel lieve Vinz. Hopelijk worden de jaren samen met je kleine broer even stralend en gevuld met veel lachen, lol en spelletjes.

Lieve mama en papa. Poeh. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Het viel niet mee. Het was niet eenvoudig, alles behalve dat!
Maar toch waren jullie er, stonden jullie er, deden jullie wat nodig was. Het is jullie niet in de koude kleren gaan zitten en sommige dingen moeten waarschijnlijk nog een plekje krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat jullie alles op een plekje krijgen en veel, heel veel kunnen gaan genieten van jullie prachtige boys.  Ik neem mijn spreekwoordelijke pet voor jullie af. Voor jullie heb ik maar een paar belangrijke wensen. Dat jullie beiden veel gezondheid mogen hebben, dat jullie kindjes gezond mogen zijn en blijven en dat jullie heel veel geluk en plezier mogen hebben in de jaren die komen. Jullie hebben prachtige kinderen, Vinz het guitige vrolijke mannetje en Milz de krachtige powerboy. Geniet van hen en van elkaar!

Liefs, Jeanny

Stijn is geboren.

Ik mag jullie voorstellen aan dit kleine mannetje.
Zijn naam is Stijn. Stijn werd geboren na een zwangerschap die van mama en papa alle kracht en energie gevaagd hebben die er in elk hoekje van hun lijf te vinden was. Je zou kunnen zeggen dat Stijn eigenlijk negen maanden lang flink heeft huisgehouden in zijn tijdelijke huisje.
Toen hij klaar was met renoveren werd hij geboren en toen hij er eindelijk was ging hij alles rustig op zijn eigen gemoedelijke tempo en ritme doen. Stijn is geen jongen van de gemiddelden. Geen jongen van de boekjes of schema's. Stijn is Stijn en hij doet het zo als hij het wil.

Lieve Stijn. Man man man wat heb jij ons allemaal flink in spanning gehouden en soms ook goed voor de gek gehouden. Een wilde rit heb je ervan gemaakt. Nu je er eindelijk bent kunnen je lieve zussen met je spelen. Ook voor hen was het een onrustige tijd. Groei maar rustig groter kleine man, je eigen ritme blijkt je goed te passen. Als je wat groter bent staan de schoenen met hakken van je zussen klaar om samen te spelen. Maar ze zullen vast ook een stoere auto voor je in de box hebben. Veel plezier!

Lieve Floortje en Evelien. Wat een kleintje is het he? Wat een schatje? Jullie lieve broertje.
Hij is er eindelijk maar dat is toch ook nog wel even wennen. Ik denk dat jullie de liefste grote zussen zijn die Stijn zich kan wensen. Veel plezier samen!

Lieve mama en papa. Oefff... Het zit erop. Wat een rit! Maar jullie hebben hem gereden. Chapeau daarvoor!
Stijn is een prachtig mannetje, dat jullie weer hele andere dingen komt brengen dan de meiden. Maar het is een mannetje met pit!
Ik hoop dat jullie een mooie tijd tegemoet gaan met de prachtige kids en dat jullie vooral veel kunnen genieten van al het moois dat er in jullie verschiet ligt. Dat de storm die gewoed heeft deze zwangerschap voor altijd blijft liggen en dat de zon voor altijd zal schijnen.

Heel veel geluk!

Nika is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit kleine meisje. Haar naam is Nika.
Nika heeft mama en papa voortdurend weten te verrassen. De zwangerschap liep volgens het boekje en de voorbereidingen op de geboorte van Nika werden tot in de puntjes verzorgd. Toen alle voorbereidingen getroffen waren, het kamertje klaar was en mama en papa nog even samen van wat vrije tijd genoten hadden kondigde Nika haar komst aan.

Mama en papa hebben gedurende het gehele proces zelf de regie in handen gehad en gehouden, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de geboorte van Nika. Maar ook toen Nika eenmaal geboren was sloegen mama en papa hun handen ineen bij het nemen van beslissingen. Nika kwam niets tekort.

Lieve kleine Nika, ik denk zomaar dat het altijd zo zal blijven. Mama en papa zullen voor je zorgen, je liefhebben, trots op je zijn en je verwennen.
Groei maar rustig groter, in de omgeving van je veilige thuis, omringd door de liefde van mama en papa.

Lieve mama en papa. Ik vond het een speciale eer om jullie te begeleiden. Mijn woordjes Duits zijn weer van de stoffige boekenplank gehaald. Al liep het ook op het eind nog niet altijd even vloeiend. Waar de zwangerschap turbulent begonnen was, is deze ook turbulent geëindigd, maar uiteindelijk in alle rust tot een mooie afsluiting in het kraambed gekomen.
Het was een fijne tijd. Dank dat ik deze reis samen met jullie mocht beleven. Ik wens jullie een fantastisch, gelukkig leven met heel veel plezierige momenten samen met jullie kleine meisje.

liefs, Jeanny

Liss is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit prachtige meisje. Een meisje vol verrassingen.  Haar naam is Liss.

Mama en papa maakten plannen voor de geboorte. Bij het schrijven van het geboorteplan zei papa nog;” je kunt het toch niet echt plannen”. We wisten toen nog niet dat papa gelijk zou krijgen. Want ook al was het niet het plan, Liss werd, geheel onverwacht supervlot thuis geboren. Achteraf waren mama en papa er wel heel trots op dat ze een “meisje oet Broenssem” erbij hadden gekregen.

Lieve Jill je was al een “grote meid” maar nu ben je echt een grote zus. Het was even wennen voor je. Een vreemde mevrouw die de hele week in huis was en dan een baby die zomaar bleef slapen.
Als Liss wat groter is zullen jullie vast veel leuke dingen samen gaan doen en samen met mama zullen jullie papa laten zien hoe het is om in huis te wonen met drie gekke dames :D

Lieve Liss. Je bent in goede handen. Er wordt veel van jou gehouden en samen met Jill staat je een leuke toekomst te wachten.
Je wist van meet af aan wat het beste was voor jou en trok je ook niks aan van alle plannen die anderen voor je maakten.  Ik wens je veel plezier en veel verrassingen in het leven. Met de wijze waarop jij geboren werd en wat je in de eerste week liet zien heb jij in ieder geval de toon gezet.

Lieve mama en papa.
Wat ging het ineens snel hè? En wat hebben jullie ondanks de onverwachte wending alles goed gedaan samen!
Nog steeds kan ik niet geloven dat de zwangerschap en de geboorte en de kraamperiode alweer zijn afgesloten. Het is snel gegaan allemaal. We hebben een fijne tijd achter de rug. De consulten waren steeds erg gezellig. Hoewel ik die consulten wel ga missen weet ik dat “de dames” in goede handen zijn bij de  stoere brandweerman die papa is. Ik wens jullie met zijn viertjes een waanzinnig mooie toekomst toe. Dat jullie dromen uit mogen komen en de liefde rijkelijk mag stromen.

 Liefs Jeanny

Jake is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit kleine mooie mannetje. Zijn stoere naam is Jake.

Jake werd, precies zoals gepland, thuis in bad geboren.

Lieve Jake. Het werd even spannend aan het einde van de zwangerschap. De grote vraag was vooral welke dag jij zou gaan kiezen als jouw verjaardag. Je koos de beste dag die mogelijk was!  Want ook al droeg je geen strik toen je geboren werd, jij was het best verpakte cadeautje dat papa ooit op zijn eigen verjaardag krijgen kon. Van nu af aan is het bij jullie elk jaar dubbel feest op deze dag.
Je hebt van Norah een grote zus gemaakt en zij is hartstikke dol op je. Ik wens jullie samen heel veel plezier.

Lieve Norah. Grote zus. Ongelofelijk lieve, grote zus! Jake is er, jij bent dol op hem en zo ontzettend lief voor hem. Jullie zullen veel leuke dingen samen gaan doen. Have fun little girl!

Lieve papa en mama.
Proficiat met jullie kleine mannetje!
Er zijn van die geboortes waarvan je achteraf denkt: "wat als...?"

Dit was ook zo'n geboorte. Bewuste keuzes werden gemaakt. Moeilijke beslissingen werden genomen. Er was moed nodig en samenwerking tussen jullie beiden om jullie droom in het vizier te houden. Jullie deden alles wat nodig was om alles te creëren wat jullie zo graag wensten. Daarmee hebben jullie gezorgd dat alle "wat als...?" scenario's, minder mooi en minder perfect zouden zijn geweest dan de werkelijkheid! Fan-tas-tisch!

Geniet van deze ervaring die jullie samen beleefd hebben en van jullie prachtige kindjes. Heel veel geluk!

Liefs,
Jeanny

Vito is geborenIk mag jullie voorstellen aan dit kleine mannetje. Zijn naam is  Vito.

De mama en papa van Vito waren al de tweede keer bij mij in de praktijk. Nikki werd twee jaar geleden geboren.  Wat gaat de tijd vlug zeg!

Vito maakt van kleine Nikki zijn grote zus. Na een paar dagen werd ook duidelijk dat Vito toch wel op zijn grote zus leek.  Lieve Nikki, heel veel plezier met je kleine broertje. Wat zal je hem veel dingen leren, wat zullen jullie samen veel leuke dingen gaan doen.

Mama en papa hadden zich bij de geboorte van Nikki erg goed voorbereid op alles wat met zwangerschap en bevallen te maken had. Met deze kennis in hun rugzak gingen ze de zwangerschap van Vito door. Maar een zwangerschap zou een zwangerschap niet zijn als er deze keer niet ook weer nieuwe dingen te leren zouden zijn. Dat ontdekten mama en papa al vlug. Deze zwangerschap was toch echt anders dan de zwangerschap van Nikki. Vito schreef zijn eigen hoofdstuk. Zo ging dat ook met de geboorte van Vito. Alle vergelijkingen met de geboorte van Nikki konden in de emmer. Deze geboorte zou een nieuwe reis worden, met nieuwe ervaringen.
Vito maakte wel een beetje haast.
Hij werd heel snel thuis in bad geboren.
Lieve Vito. Wat zal jij een prachtig leventje leiden samen met mama papa en Nikki. Een levendig leven, want dat past bij je naam. Heel veel geluk kleine man.

Lieve mama en papa. Wat hebben jullie het weer goed gedaan samen!
Wat fijn om de kracht van jullie tweetjes weer opnieuw mee te mogen maken.
Achteraf gezien is de zwangerschap heel snel voorbij gegaan en zit de begeleiding van mij alweer in de afrondende fase.  De tijd gaat soms zo ontzettend vlug, maar er zijn ook momenten in het leven waarop de tijd even stil lijkt te staan, dan draait alles om 1 ding. De geboorte van een nieuw mensje.
10 mei om 23.31 was dat even het geval, de tijd stond stil, intens genot.
Wat fijn dat juist op het moment dat ook mijn leven even stil stond, juist bij jullie, juist bij de geboorte van Vito, ik bij jullie mocht zijn.
Dank jullie wel.

Heel veel geluk en heel veel liefs Jeanny

Sten is geborenIk mag jullie voorstellen aan dit kleine mannetje. Zijn naam is Sten.

Mama en papa maakten plannen voor de geboorte van Sten, niemand kon weten dat Sten iets heel anders van plan was. Eerst besloot hij het geduld van mama en papa eens flink op de proef te stellen. Hij kondigde zijn geboorte een ruim een na de uitgetelde datum aan.  Sten had geen haast, hij zat goed in mama's buik en kreeg daar precies wat hij nodig had.
Bovendien vond Sten 8 mei, de dag waarop mama en papa bij elkaar gekomen waren gewoon een hele mooie dag om zijn verjaardag te vieren en dat begrijp ik best.
Sten is duidelijk niet van plan om er een strakke planning op na te houden. Want toen hij zijn geboorte aankondigde wilde hij er ook wel heel snel uit. Mama en papa konden zijn tempo amper bijhouden. En zo werd Sten, ondank een ander plan, heel snel thuis geboren. Door zijn snelle geboorte heeft hij mama en papa de voordelen van thuis blijven laten ervaren en dat vonden ze allebei achteraf heel fijn.

Deze kleine man past zich perfect aan in zijn nieuwe wereldje. Sten doet het goed! Alles! Dat is fijn!

Lieve Sten, wat leuk dat je mama en papa door de manier waarop je geboren werd hebt laten kennismaken met de thuisbevalling. Je heb ze daarmee enorm verrast. There's no place like home zal je gedacht hebben en ik ben het daar roerend mee eens. Je bent een prachtig mannetje en je lijkt op mama en op papa. De perfecte mix van hun beiden.
Neem je tijd om groter te groeien, mama en papa zullen je begeleiden. Ik wens je alvast heel veel plezier!

Lieve mama en papa. Zo kan het gaan. Op de mooiste dingen in het leven moet je lang wachten en dat was ook voor Sten het geval. Jullie geduld werd op de proef gesteld maar bekroond met een vlotte geboorte. Jullie hebben het super gedaan samen. Ondanks de snelheid waarmee Sten zich aankondigde bleven jullie beide kalm. Chapeau!

Heel veel geluk met jullie kleine mannetje

Liefs, Jeanny.

Mia is geboren

Mag ik jullie voorstellen aan dit kleine meisje. Op verzoek van haar ouders geen herkenbare foto op Facebook. Maar ik kan jullie zeggen dat het een prachtig meisje is. Haar naam is Mia!

Mia werd thuis geboren. Toen het einde van de zwangerschap naderde en mama toch wel graag wilde dat de bevalling zou beginnen hebben we de bakerpraatjes allemaal voorbij laten komen. Bakerpraatjes zouden geen bakerpraatjes zijn als het veel zoden aan de dijk zou zetten. Mia bleef dus lekker zitten tot ze klaar was om geboren te worden. Bevrijdingsdag leek haar een mooie dag. De ruimte in mama's buik was nu krap genoeg geworden. Ze had lang op zich laten wachten maar toen ze eenmaal klaar was wilde ze ook gewoon vlug geboren worden.  Voordat mama en papa goed en wel beseften dat de geboorte zich aankondigde,  was Mia geboren.

Het heeft even geduurd voordat ik deze geboorte aankondiging kon schrijven. Mia is ondertussen al 11 dagen oud. Het is mooi om te zien hoe goed alles met haar gaat en hoe mama en papa hun nieuwe rol op zich nemen.

Lieve Mia. Een mooi plekje heb je uitgezocht. Met een lieve mama en papa. Hun kijk op de wereld en hun eigenWIJZE manier van omgaan met dingen zullen er voor zorgen dat jij je draai wel vindt in deze wereld. Mama en papa zullen  je handje vasthouden als dat nodig is maar  je ook loslaten als daar behoefte aan is.
Ik wens jou een prachtig leven gevuld met liefde en plezier.

Lieve mama en papa. Jullie zijn tijdens de zwangerschap naar mij overgestapt. Toch heb ik niet het gevoel dat we te weinig tijd gehad hebben elkaar te leren kennen. Jullie hebben je fantastisch voorbereid op de komst van Mia en jullie hebben haar een rustige geboorte op deze wereld geschonken. Daar zal ze haar leven lang voordeel van hebben. Ik vond het een heerlijke reis om samen met jullie te beleven. Ik wens jullie veel geluk met Mia en dat jullie heel erg van haar ontwikkelingen mogen genieten.
 

Liefs Jeanny.

Thijs is geboren


Een nieuwe geboorte aankondiging. Ik mag jullie voorstellen aan een lief klein mannetje. Zijn naam is Thijs. Hij is al een weekje oud inmiddels. Vrij onverwacht kregen mama en papa in het laatste trimester te maken met berichten die ongewild toch voor onrust zorgden. Gelukkig wisten mama en papa ondanks alles het hoofd koel te houden en te vertrouwen op een goede afloop.
Deze kleine man had een klein zetje nodig om zijn geboortedag aan te kondigen. Mama stelde zich in no time volledig in op het ritme dat nodig was voor de geboorte van haar zoon. Als een natuurtalent trotseerde ze de hobbels die genomen moesten worden terwijl papa in alle rust en vertrouwen het proces wist te ondersteunen. Er was een lange adem nodig en die hadden ze! Samen behaalde ze vol trots de eindstreep en Thijs werd geboren.

Lieve Thijs. Het voelt voor mama en papa nog af en toe wat onwerkelijk maar wat ben jij welkom kleine man! Mama en papa hadden zich ontzettend goed voorbereid op jouw komst. Ze waren volledig klaar om jou te verwelkomen in hun warme huis wat nu ook jouw thuis geworden is. Ik durf zo maar te stellen dat het jou aan niets zal ontbreken in je leventje. Je koos twee prachtige ouders en kwam op een  mooi plekje terecht. Ik wens je een fantastisch leven kleine Thijs.

Lieve mama en papa. Wat een teamwork! Wat een kracht! Wat een bijzondere dag was dat! De dag dat Thijs geboren werd. Ik wens jullie alleen maar mooie tijden, fantastische ervaringen en geweldige vreugdemomenten. Dat Thijs voor jullie leven de mooiste verrijking mag zijn die denkbaar is. Zoals papa al zei: "op deze  ene dag werd duidelijk wat het leven werkelijk is!"

Heel veel geluk

liefs Jeanny

Stella is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan een prachtig klein meisje. Haar naam is Stella <3
Stella is het eerste kindje van mama en papa. Een eerste zwangerschap is altijd heel bijzonder. Zoveel nieuwe dingen om over na te denken, zoveel plannen die gemaakt worden. Zoveel voorbereidingen die getroffen worden. Mama en papa hebben zich tijdens de zwangerschap bijzonder goed voorbereid op de komst van Stella. Ze vormden een geweldig duo dat steeds dezelfde passen op hetzelfde moment zette.

Lieve Stella. Wat werd er naar jou uitgekeken zeg. Je zat heerlijk warm en veilig in de buik van mama. Er werd goed voor je gezorgd in de afgelopen maanden en je werd door mama en papa gekoesterd. Mama en papa maakten een voorstelling van hoe jij er uit zou gaan zien en op wie je zou lijken en wachtten samen uiterst geduldig op jouw komst.
Toen brak de dag aan dat jij geboren zou worden. Mama en papa maakten er een dag met zijn tweetjes van. Een dag waarop de ze voorbereidingen op jouw komst konden afronden en alle dingen die in de maanden daaraan voorafgaand geoefend en gepland waren in de praktijk gaan brengen. Mama en papa vormden samen een uitstekend team en waren volledig op elkaar afgestemd. Mijn hulp was amper nodig en zo zie ik het graag!
Vlak voor je geboorte besloot je nog even wat eigenwijs te zijn en veranderde jij toch nog even het plan. Je had daar vast en zeker goede redenen voor en ik zou er wel een paar kunnen bedenken. Mama en papa volgden jouw plan en waren dan ook dolgelukkig toen jij in hun armen lag. Eindelijk konden ze zien hoe je uitzag, wie je was en op wie jij het meeste leek. Ik weet zeker dat je al hun verwachtingen overtroffen hebt! Wat een mooi en tevreden meisje ben jij! Je eerste dagen bij mama en papa verlopen werkelijk voortreffelijk. Alleen maar pluimpjes voor jou en mama en papa. Wat heerlijk om te zien <3
Lieve Stella, ik wens je een fantastisch leventje samen met mama en papa. Jouw glimlach van vandaag staat op mijn netvlies gegrift.

Lieve mama en papa. Wat was het een fijne tijd. Wat heb ik genoten. Van jullie serieuze kant, jullie kritische blik op zaken, van jullie saamhorigheid, voorbereidingen, positiviteit en vertrouwen. De geboorte van Stella was een prachtige reis, waarin Stella op het eind even op de rem trapte en jullie in vertrouwen het stuurwiel aan haar overhandigden.  Jullie hebben het meer dan fantastisch gedaan samen en zullen het meer dan fantastisch blijven doen, samen!
Wat lijkt Stella ontzettend veel op papa! Ik ben benieuwd hoe dat over een paar weekjes is. Fijn dat er voorlopig nog geen afscheid bestaat.
Geniet van jullie meisje en van elkaar. Veel dank voor deze bijzondere tijd <3

liefs Jeanny

Lia is geborenIk mag jullie voorstellen aan een klein lief meisje.
Haar naam is Lia.
Lia kondigde haar komst aan op de dag die mama al lang van te voren voorspeld had. Mama maakte zich niet druk om over te tijd lopen. Nee Lia zou op de uitgerekende datum komen. Dat was gewoon zo. Punt!
Toen de uitgerekende datum aangebroken was, waren we natuurlijk allemaal benieuwd of het inderdaad zo zou zijn en wat schetste mijn verbazing? In de avond begonnen de eerste krampen en liet mama mij weten dat het zover was. Als een leeuwin trotseerde ze de hobbels die genomen moesten worden en met veel vertrouwen en kracht werd een paar uur later kleine  Lia op haar borst gelegd.

Lieve Lia. De dag waarop jij geboren werd was een dag waar veel mensen naar uit gekeken hebben. Mama en papa maar zeker ook je grote zus konden haast niet wachten tot je er was. Wat ben jij een lief, klein, maar vooral tevreden meisje. Je bent rustig en kalm en trekt je niet zoveel aan van wat er allemaal om je heen gebeurt. Je lijkt sprekend op je grote zus. Wat bijzonder leuk om te zien zeg. Groei maar groter tot een prachtige dame en geniet onderweg van de leuke dingen die je samen met je grote zus kunt gaan doen.

Lieve Hernaz. Wat was het bijzonder hé? Die dag dat Lia geboren werd? De blik op je gezicht toen je haar voor het eerst kwam bekijken zal ik nooit meer vergeten. Je glimlach en emoties die zichtbaar waren verwarmden elk hart in de kamer. Echt indrukwekkend was dat! Geniet van kleine zusje, wat zullen jullie het gezellig hebben samen.

Lieve mama en papa. Bijzonder snel is de tijd gegaan. Bijzonder vlot ging de geboorte en ook de kraamperiode vloog voorbij. Ik hoop dat het jullie lukt om te genieten van elk moment. Koester het geluk dat Hernaz en Lia jullie brengen. Focus op de dingen die belangrijk zijn om dichtbij jullie hart te blijven en laat dingen los die je daarvan afleiden.
Ik wens jullie alle geluk, liefde en vreugde toe dat het leven met jullie meisjes jullie te bieden heeft.

veel liefs, Jeanny

Pep is geboren

Ik mag een klein mannetje aan jullie voorstellen. Zijn naam is Pep. Pep werd zoals mama en papa dat graag wilden, in alle rust thuis geboren.

Lieve Pep. Jouw zwangerschapsbegeleiding verliep anders dan alle andere zwangerschappen. Mama en papa kwamen namelijk heel vaak samen met tante Monique bij mij op bezoek. Mama en papa waren de rust zelve. Het waren steeds gezellige consulten. Mama en papa hadden zoveel vertrouwen in een goede afloop dat ze zelden of nooit vragen hadden over wat er komen ging. Tante Monique verzorgde de controles in de praktijk en verheugde zich enorm op de dag dat jij geboren zou worden. Omdat tante Monique nog een uitstapje wilde maken buiten de regio  werd het op het einde nog even spannend op welke dag jij geboren zou worden. Maar jij besloot je op een dag te melden die voor iedereen goed in de agenda paste. Een dag, zo bleek later, waarop in ieder geval nog twee andere kindjes in de regio geboren werden met dezelfde naam. Dat was wel heel bijzonder zeg! Je geboorte verliep zoals mama en papa verwacht hadden  vlot en zonder problemen. Mama was een bikkel, een natuurtalent! En papa? Zoals we van papa gewend zijn, de rust zelve.
Ook na jouw geboorte bleken mama en papa natuurtalenten en verzorgen ze jou in alle behoeftes die je hebt. Ook dat doen ze met de zelfde rust en zelfverzekerdheid als ze tijdens de zwangerschap en geboorte uitstraalden. Het is mooi om te zien dat zij zo puur zijn in hun rol als ouders en zoveel rust en vertrouwen hebben in de taken die daar bij horen. Lieve Pep. Jij bent op een veilig plekje gekomen. Het zal je aan niets te kort komen. Ik hoop dat je net zo veel rust en vertrouwen mag hebben als mama en papa op de grootse momenten in het leven en dat je heel veel plezier zal hebben met de mensen en de diertjes om jou heen. Groei maar groter kleine man, maar neem daarvoor rustig de tijd. Mama en papa zullen je daarbij helpen. 

Tante Monique. Door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, maar vooral door je aanwezigheid en begeleiding van de geboorte van Pep zullen jij en Pep voor altijd met elkaar verbonden zijn.  Dat is absoluut onbetaalbaar.  Geniet ervan!

Lieve mama en papa. Het is bijna niet te geloven dat het alweer een weekje geleden is dat Pep geboren is. Wat is de tijd toch snel gegaan. Maar toch, als ik jullie zo bekijk, met kleine Pep dan is het of jullie nooit anders gedaan hebben. Dat is echt heel speciaal om te zien. Jullie zijn een bijzonder koppel, ik heb genoten van de reis samen met jullie en Monique, de geboorte van Pep en de bezoekjes van de afgelopen week. Er zijn misschien wel meer kindjes die Pep heten, er zijn zelfs meer kindjes die Pep heten en op dezelfde dag geboren zijn, maar onthoud: er is GEEN ENKELE Pep, geen enkele ANDERE Pep, ook al werd hij geboren op 16 maart 2016, die hetzelfde is als jullie Pep! Jullie Pep is Uniek!
Geniet van Pep en van elkaar!

Anna is geboren

 

Vandaag mag ik een prachtig meisje aan jullie voorstellen. Een meisje dat ik gevoelsmatig al kende nog voordat ze geboren was. Ik kende haar naam en mama had me zelfs al verteld hoe ze dacht dat ze uit zou zien. Dit kleine meisje heet Anna. Is ze niet prachtig?

De zwangerschap van Anna was een zwangerschap die in het teken stond van eenvoud en puurheid. Geen onnodige toeters en bellen. Geen overbodige informatie. Mama en papa wilden graag hun eigen witte pagina's gaan beschrijven. Mama en papa kwamen alleen op consult wanneer zij daar behoefte aan hadden, konden intens genieten van het contact met kleine Anna in mama's buik en wisten mij met hun enthousiasme aan te steken.

Mama en papa gingen zonder vooroordeel de geboorte van Anna tegemoet. "Go with the flow" was hun motto en dit werd ook tot uitvoering gebracht. De dag van Anna's geboorte kondigde zich aan. Mama werd tot het uiterste uitgedaagd om Anna een rustige geboorte in haar eigen huis te geven. Papa werd tot het uiterste uitgedaagd om mama daarbij te ondersteunen. Die samenwerking en niets dan DIE samenwerking leidde tot het geweldige feit dat Anna, zoals het de bedoeling was thuis geboren werd! Wat was het een overweldigende ervaring voor iedereen die erbij was.

Lieve Anna. Jij kwam duidelijk bij mama en papa terecht met een missie. Je zwarte bos haren stralen voor mij de kracht uit die jij bezit. Je komt mama en papa zoveel brengen, het is niet eens te benoemen, maar mama en papa ondervinden elke dag weer nieuwe dingen die jij op hun levenspad brengt. Wat ben jij een bijzonder kindje Anna en wat zocht je een bijzonder plekje uit om geboren te worden. Ik denk dat je mama en papa uit zal blijven dagen en dat papa en mama de PERFECTE energie en kracht hebben om jou te geven wat je nodig hebt. De warmte en liefde in huis is intens & bijzonder en voelbaar voor iedereen. Dat je maar een gelukkig leven tegemoet mag gaan lieve Anna heart-emoticon

Lieve mama en papa. Wat moet ik nog zeggen? We hebben al zoveel besproken de laatste dagen. Wat was en is het bijzonder! Anna, jullie, haar geboorte, de periode daarna. Alles! Ouders worden en ouders zijn vraagt soms zo ontzettend veel van mensen, maar jullie hebben alles, alles, ALLES In huis wat daarvoor nodig is. Ik heb intens genoten van jullie grote avontuur naar het ouderschap en wens jullie alle geluk van de wereld met jullie kleine meisje! Veel dank!

Heel veel liefs,

Jeanny

Max is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan een geweldig, dapper, sterk mannetje. zijn naam is Max. Mama en papa hadden voor de geboorte van Max plannen gemaakt en even leken de plannen niet door te kunnen gaan omdat Max het veel te gezellig leek te vinden in mama’s warme buik. Toen Max zijn geboorte toch nog onverwacht aankondigde was de vreugde groot. Max kon Thuis geboren worden, het avontuur kon beginnen.
 
Toen alles verliep zoals het van te voren was bedacht, leek er geen vuiltje aan de lucht, tot direct na de geboorte van Max bleek dat Max erg ziek was. Nadat hij een hele moeilijke start had, was zijn eerste reis onvermijdelijk. Hij moest goed gecontroleerd worden in het ziekenhuis en een aantal dagen daar logeren. Er volgden spannende dagen voor mama en papa. De afgelopen dagen is Max constant in mijn gedachten geweest. Nu gaat het een stuk beter met Max en ligt zijn thuiskomst gelukkig in het verschiet.
 
Lieve Max, je doet je naam eer aan. Je laat mama en papa alles maximaal beleven. Mama en papa konden maximaal genieten gedurende de zwangerschap, met een “maximale” zwangerschapsduur, tijdens de geboorte liet je bij mama maar ook bij papa hun maximale krachten tot uiting komen en werd je na maximale inzet van iedereen geboren. Na je geboorte hebben mama en papa zich maximaal over jou ontfermd en wisten ze ondanks alles maximaal van jou te genieten.
Mama en papa zijn voortdurend bij je en houden me steeds op de hoogte hoe het met je gaat. Wat ben ik blij en opgelucht dat het steeds beter met je gaat. Maar lieve Max, het wordt tijd dat je naar je eigen bedje mag. Ik ga duimen dat die dag, zoals het nu ook verwacht wordt, snel zal komen. Ik hoop dat je het genieten, het geluk, het plezier, de gezondheid en alle andere leuke dingen in je leven ook maximaal benut. Zoals mama en papa heel vaak gezegd hebben. Jij komt er wel!!
Lieve Max, live life to the MAX! <3
 
Lieve mama en papa, wat een kracht, wat een team, wat een vertrouwen! Ik heb bewondering voor hoe jullie alles zijn aangegaan en hebben doorstaan. De zwangerschap, de laatste loodjes, de geboorte, ik vond jullie altijd al een bijzonder team. Na de geboorte van Max werden de zorgen die jullie om jullie mannetje hadden toch steeds weer overtroffen door het vertrouwen dat in jullie leeft. Dat vertrouwen brengt jullie waar jullie zijn. Het was heel fijn om jullie te begeleiden. Jullie saamhorigheid en eensgezindheid zijn inspirerend. Ik wens voor jullie dat jullie ondanks deze moeilijke start ontzettend van jullie lieve Max en van elkaar zullen genieten. Dat eindelijk alles waar jullie je zo op verheugd hebben kan beginnen. Dat jullie trots en onbezorgd jullie mannetje groot kunnen zien worden en dat jullie blijven vertrouwen in het leven en in elkaar met dezelfde saamhorigheid en eensgezindheid die ik de afgelopen maanden met jullie heb mogen beleven.
Heel veel geluk!

Jeanny
 
 

Daniël is geboren

 

Ik mag een geboorte aankondiging schrijven van een lief klein mannetje. Op verzoek van de ouders, zonder foto. Ik kan jullie zeggen dat het een meer dan PRACHTG mannetje is. Zijn naam is Daniël. De zwangerschap van Daniël was voor mij heel bijzonder om te begeleiden. Mama was namelijk een “oude bekende” van mij. Het telefoontje met de aankondiging van deze zwangerschap was dan ook een grote verrassing voor mij. Wat leuk dat ik deze zwangerschap mocht begeleiden!
Er werd veel besproken tijdens de zwangerschap en natuurlijk werd er ook gesproken over de bevalling en hoe alles zou gaan. Dat Daniël zijn komst zou aankondigen door de vliezen te openen en het vruchtwater te laten stromen, om vervolgens vooral rustig zijn tijd te nemen, hadden we van te voren niet kunnen voorspellen. Mama en papa waren een topteam en hielden vanaf de eerste seconde tot de allerlaatste seconde veel vertrouwen in Daniël en in elkaar.

Lieve Daniël, wat was mama positief en sterk tijdens jouw geboorte en wat was papa een prachtige sterke steun voor haar. Je grootste supporter is papa. Je grootste fan ook. Wat werd er door mama en papa naar jouw komst uitgekeken! Wat hebben we gefilosofeerd over de dag waarop jij geboren zou worden. Papa had de verwachting dat je in de lente geboren zou worden en de wens dat je niet op 29 februari geboren zou worden. Mama hoopte ook op de lente. Je kondigde je echter een paar daagjes eerder aan. Niet op de 29e februari, dat bleek ook voor jou niet de juiste verjaardag. Ook als werd je dus een “winterbaby”,  voor mama en papa liet jij de lente van 2016 beginnen op 23 februari. De dag van jouw geboorte. Alles was goed, lente of winter, dat deed er niet meer toe, jij was er en daarmee maakte je mama en papa de gelukkigste mensen op de wereld.

Lieve mama en papa. Bijzondere mensen, met een sterke eigen wil. Jullie wisten heel goed wat jullie wilden, hoe jullie het wilden en wat daarvoor nodig was. Jullie hebben me verrast, verbaasd en geëmotioneerd. Wat zijn jullie lief samen en wat maakt de komst van Daniël jullie compleet. Ik wens jullie heel veel geluk, plezier, liefde en trots met elkaar en met jullie “Daantje”

Liefs, Jeanny

Maira is geboren

 

Ik Mag jullie vertellen over de geboorte van Maira.
De mama en papa van Maira heb ik echt pas laat in de zwangerschap leren kennen.
Om precies te zijn, twee dagen voor de geboorte van Maira.
We hadden geen tijd om elkaar te leren kennen, maar toch was voor mij wel helder wat voor mama en papa belangrijk was tijdens de geboorte van Maira.
Toen de dag aangebroken was dat Maria geboren zou worden, werd voor mama snel duidelijk dat dit het “echte” begin was van de bevalling.
De bevalling ging met een sneltreinvaart, maar Maira besloot op het eind van de rit toch even een pas op de plaats te maken. Zó snel hoefde het voor haar nou ook weer niet te gaan. Ze wilde even in alle rust afscheid nemen van het warme beschermde plekje in mama’s buik. Toen ze besloten had om ook papa fysiek te willen leren kennen werd Maira ineens heel vlot, thuis in bad, geboren. De geboorte van Maira stond in het teken van vertrouwen en rust. De liefde die in de kamer voelbaar was, zorgde voor de perfecte sfeer. Het was voor mij een bijzonder mooie ervaring.
Het was ongelofelijk mooi om te mogen zien hoe de liefde tussen mama en papa zorgde voor een onzichtbare verbinding, waardoor deze bevalling letterlijk door mama en papa SAMEN werd gedaan. Het was hartverwarmend.

Lieve Maira. Je nam een sprint, je remde af, je besloot nog even te willen wachten. Mama en papa volgden jouw snelheid, je vertraging en je eindsprint op de voet. Ik denk dat juist dát jouw behoefte was. Jij laat je niet gek maken, volgt je eigen ritme en je eigen tempo. Mama en papa zullen je de ruimte geven om steeds de dingen te doen op die manier wat voor jou het beste is. Wat heb je een mooi nestje gezocht en gevonden lieve Maira. Ik wens jou heel veel mooie tijden met mama en papa.

Lieve mama en papa, een geboorteberichtje schrijven doe ik graag. We hebben niet veel tijd doorgebracht samen maar in die korte tijd heb ik jullie mogen leren kennen in jullie puurste vorm. Wat een bijzondere mensen zijn jullie! Wat een leerzame uurtjes heb ik bij jullie doorgebracht en wat heb ik prachtige herinneringen aan die korte maar krachtige tijd. Ik wens jullie veel vrijheid, liefde en een nog verdere verdieping in jullie bewustzijn toe in jullie leven als mama en papa van Maira. Maira is op een meer dan schitterend plekje beland, een plekje dat ze zorgvuldig gekozen heeft en wat haar veel, heel veel goeds zal brengen.
Heel veel geluk!

Liefs, Jeanny

Joshua is geboren

 

Soms kondigt een kindje zijn komst al ruim van te voren heel theatraal aan. Behoorlijk wat oefen-weeën gedurende een aantal weken zorgen dan voor een opperste staat van paraatheid van mama, papa en iedereen die dichtbij hen staat. Als het gevoel leeft dat de baby zich elke dag kan aankondigen en vervolgens de geboorte nog ruim na de uitgerekende datum plaatsvindt dan heeft dat toch zo zijn uitwerking op de beleving van die laatste weekjes. Dat is ook een beetje de manier waarop dit kleine mannetje zijn komst heeft aangekondigd. Ik mag hem aan jullie voorstellen. Zijn naam is Joshua.

Lieve Joshua. Er werd de afgelopen maanden ontzettend uitgekeken naar jou komst, maar jij zorgde ervoor dat dat verlangen bij mama en papa met de dag toegenomen is. Je wist goed je aandacht te vragen tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Toen mama en papa volkomen uit het niets vertelden dat ze toch graag thuis wilden bevallen was dat een grote verrassing.  Alles ging goed met de zwangerschap van mama dus waarom zouden ze twijfelen aan een goede afloop van jouw geboorte. Blijkbaar had jij hun in een nacht toegefluisterd waar jij graag geboren wilde worden. De voorbereidingen werden getroffen en zo geschiedde. Op 10 februari werd jij volgens plan thuis geboren.
Mama en papa hebben tijdens jouw geboorte beide nieuwe kanten ontdekt van zichzelf maar ook van elkaar. Je hebt hen laten samen werken om tot een mooi resultaat te leiden. Ik hoop dat jij de verbinding die je daarmee veroorzaakte nog vaak in je leven veroorzaken kan. Dat het verbinden van mensen jouw sterke kracht zal zijn. Want dat is een mooie eigenschap, die steeds belangrijker zal worden in de wereld. Immers, waar mensen met elkaar verbonden zijn heerst de liefde. Ik wens jou veel geluk en nog veel meer liefde, kleine man. <3

Lieve mama en papa. Goed gedaan! Een turbulente tijd werd afgerond met een prachtige kalme geboorte van jullie mannetje om vervolgens met nog meer vuur en turbulentie zijn leventje te starten. Ik hoop dat Joshua veel kan leren van de tegenpolen in jullie beide. Ik vond het fijn om jullie te begeleiden en de geboorte van Joshua bij jullie thuis bij te mogen wonen. Wees trots op wat jullie gedaan hebben. Ik wens jullie heel veel geluk met jullie kleine Joshua.

Lina is geborenHet komt voor, om verschillende redenen dat mensen later in de zwangerschap overstappen nr mijn praktijk. Soms is dat op de helft van de zwangerschap soms wat minder ver, maar soms ook verder. Zo ging het ook bij mama en papa van dit mooie meisje. Het eerste meisje dat in mijn praktijk geboren werd in 2016. Ik mag haar aan jullie voorstellen! Haar naam is Lina ❤️

Lieve Lina. Jouw mama en papa gaven me slechts een paar weekjes de tijd om hen te leren kennen. Een paar weekjes om af te stemmen hoe zij jouw geboorte voor zich zagen en wat daarbij voor hen belangrijk was. Dat je van jouw geboorte zulk een prachtige belevenis zou maken als je gedaan hebt, dat konden mama en papa maar ook ik, enkel hopen.
Jij hebt mama en papa laten merken hoe sterk hun eigen kracht is, hun samenwerking, hun vertrouwen. Mama en papa hadden niks nodig. Geen hulp. Geen begeleiding. Alleen jouw medewerking en alles liep als vanzelf.  Wat was het een mooie gebeurtenis! Een prachtige  dag die werd afgesloten met jouw betoverende geboorte. Ongelofelijk hoe vredig en kalm jij samen met mama en papa jouw geboorte lieten verlopen. Het klinkt misschien raar, maar het was echt betoverend voor iedereen die erbij was. Je grote broer is erg trots op je en vindt het al heel normaal dat jij er bent. Wat zal jij leuke tijden beleven met Noah.

Lieve grote Noah. Wat heb je mij laten lachen de afgelopen weekjes. Wat kon je geweldig lief mijn naam uitspreken en zorgde je er steeds weer voor dat jij toch ook even je zegje kon doen. "Morgen" zou de baby komen en toen je het echt heel
zeker wist dat het morgen zou zijn, kreeg je ook nog gelijk. Je kleine zusje is nu nog te klein om mee te spelen. Mr ik weet zeker dat jullie veel leuke dingen zullen beleven samen. Heel veel speelplezier samen.

Lieve mama en papa. Jullie gaven al tijdens de zwangerschap aan dat  jullie je verheugden op de geboorte. Op 1-2-2016 werd duidelijk dat jullie samen ook echt konden gaan genieten  van het verloop van de geboorte van Lina.
Wat een ijzersterk duo waren jullie. Ik hoop dat jullie ook voor de rest van het leven samen met  Lina en Noah kunnen putten uit de kracht die jullie deze dag met en in elkaar hebben gevonden.
Lina is een prachtig meisje dat door jullie warmte omringd wordt en zal jullie dagen samen met grote broer Noah vullen met liefde, lol en plezier. Geniet van jullie prachtige gezinnetje. Heel veel geluk!

❤️Jeanny

Samuel is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan een lief klein jongetje. Zijn naam is Samuel.
Samuel werd thuis geboren. Mama en papa werden ontzettend verrast door de plotse signalen dat de geboorte aanstaande was. Ze hadden niet verwacht dat de symptomen van griep iets  teweeg zouden brengen dat heel anders was dan een week lang ziek in bed liggen. Het was geen griep, het was Samuel die besloten had vandaag geboren te willen worden. Toen eenmaal de eerste overweldiging was bekoeld, kwamen mama en papa in een ontspannen sfeer waarin ze samen hebben gewerkt naar het moment van de geboorte van Samuel.

Lieve Samuel, je zocht hele speciale ouders uit, om bij te komen wonen, om mee samen te kunnen zijn, om leuke dingen mee te doen en de bijzondere kanten van het leven te ontdekken. Niks zal vanzelfsprekend zijn in jullie leven samen, je zal leren van mama en papa dat er zoveel meer is dan de “gangbare norm”. Dat je je zelf mag zijn en kunt zijn, onvoorwaardelijk. Je zal van ze leren dat de echte schoonheid van een mens geen uiterlijk vertoon is, maar dat het vormgegeven wordt door een hart dat klopt vanuit liefde en zo een mens vormt tot een goed mens dat beslissingen neemt uit liefde. Dat afgunst, haat en vijandigheid je geen mooier mens maken en je geen stap verder brengen in het leven en in je persoonlijke ontwikkeling. Deze lessen die mama en papa zich al eigen hebben gemaakt zullen je laten zien dat vriendschap, ware liefde, bewondering voor de mooie dingen in het leven en in de natuur grote rijkdommen zijn, de grootste rijkdommen wellicht. Ik hoop dat je net als mama en papa deze rijkdommen weet te schatten naar waarde en dat je samen met hen je leven lang omhuld zal zijn door geluk en pure liefde kleine man.

Lieve mama en papa. Wat heb ik een fijne tijd met jullie gehad, jullie hebben veel inzichten met mij gedeeld en een groot deel daarvan waren nieuw voor mij, die neem ik weer mee op mijn verdere pad. Dank voor die inspiratie! Ik hoop dat ik voor jullie ook wat nieuwe dingen heb aan kunnen reiken. Dat jullie terugkijken op een prachtige geboorte ervaring en trots zijn op jullie saamhorigheid gedurende heel dat proces. Ik wens jullie samen met Samuel een bijzonder mooie toekomst toe, dat jullie hem mogen laten ontdekken welke kennis jullie in huis hebben en hem onder jullie vleugels meenemen en laten leren van jullie opgedane levenservaring en kennis. Daarnaast wens ik dat jullie ook van hem belangrijke lessen van het leven mogen leren. Want ook jullie zullen verdieping vinden op jullie pad door de komst van Samuel. Maar ik hoop vooral dat jullie genieten van elke minuut die jullie samen zijn, in goede en in minder goede tijden. Als jullie het geloof in elkaar dat jullie bezitten, weten te bewaren voor de verre toekomst, dan weet ik zeker dat  jullie samen een prachtige tijd  tegemoet gaan.
Samen sta je sterk!
Dank jullie wel voor de mooie periode waarin ik jullie heb mogen begeleiden.

Een dikke zoen!

Stijn is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan een nieuwe wereldburger. Dit prachtige jongetje en zijn naam is Stijn <3

Stijn werd geboren na een bewogen zwangerschap. Een zwangerschap waar verschillende zorgverleners bij betrokken zijn geweest.
Gedeelde zorg: een beschrijving voor zwangerschapsbegeleiding waarin zowel de gynaecoloog als de verloskundige je zwangerschap begeleiden. De consulten in de praktijk waren vaak “cooling down” consulten. Even onthaasten, even tot rust komen met een kopje thee en even praten over de mooie, leuke en gezonde facetten die deze zwangerschap te bieden had. We hebben heel wat uurtjes samen gesproken en gefilosofeerd over hoe de zwangerschap vorderde en hoe de bevalling zou verlopen. Alle mogelijkheden, alle onmogelijkheden, alle wensen en alles wat niet gewenst was werd uitgebreid besproken. Alles voor een goede voorbereiding op hetgeen wat er aan stond te komen, namelijk de geboorte van Stijn.
Dan breekt de dag aan dat de geboorte zich aankondigt. Als het dan eenmaal zo ver is, wordt pas echt duidelijk met hoeveel verschillende factoren je te maken krijgt als ouders die van invloed (kunnen) zijn op de geboorte van je kind. Dit zowel positief als negatief. Soms moet je sterk in je schoenen staan om te komen waar je wilt komen, om dingen zo te laten gaan, als je graag wilt dat ze gaan. Je hebt dan een sterke baby, een sterke mama en een sterke papa nodig. En laat dit sterkte trio nou toevallig Stijn en zijn mama en papa zijn. Wat een kanjers! Wat hebben ze hun mannetje gestaan, wat vormden ze een ijzersterk trio om zodoende het doel dat ze voor ogen hadden te bereiken. Een veilige, gezonde start voor kleine Stijn.

Lieve Stijn. Jouw zwangerschap heeft mama en papa laten zien tot welke dappere beslissingen ze in staat waren, tot welke krachtige daden zij samen konden komen. Hoe ze steeds weer het vertrouwen konden herwinnen in hun eigen kracht, als dit door uitspraken werd ontkracht. In de eerste week na jouw geboorte liet je al gelijk zien dat je deze krachtige eigenschappen van hen hebt overgenomen. Je bent een mannetje die wel van zich laat horen wanneer hem het niet zint. Die niet met zich laat sollen en die zich niet bij mama en papa weg laat houden, als hij bij ze wilt zijn. Ik heb genoten van de momenten dat ik jouw mama en papa mocht begeleiden en genoten van de kracht die ze samen uitstraalden. Ik heb genoten van hun verlangen naar jou, hoe ze naar jouw komst uitkeken en hoe ze plannen maakten voor de start van jouw leven. Ik hoop dat jij nog veel meer van alles zult genieten, met de liefde van de twee lieve mensen die jij als mama en papa hebt uitgezocht. Je “grote” zus is wijs genoeg om je mee te nemen op avontuur. Wat zullen jullie het leuk hebben samen! Geniet van het leven, van je zusje, van je lieve mama en je trotse papa, wees gelukkig lieve kleine man! <3

Lieve Dewi, kleine "grote" zus. Wat ben je toch een schatje, niet alleen voor mama, papa en Stijn, maar voor iedereen. Wat kan jij harten laten smelten. Een klein huppelend vrolijk lief “groot” zusje voor Stijn. Wat zal hij in zijn nopjes zijn met jou aan zijn zijde. Dag lieve meid, ik wens jullie samen een heerlijk maar vooral vrolijk leven.

Mama en papa, nogmaals gefeliciteerd. WAUW! WAUW! WAUW! een diepe buiging en respect! Het was geen eenvoudige klus die geklaard moest worden. Maar het maakte zichtbaar en voelbaar hoe een positieve instelling een mens verder kan brengen. Wat hebben we gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd. Wat hebben we veel besproken. Wat heb ik genoten van jullie puurheid, nuchterheid, praktische ingesteldheid. Ik heb jullie graag begeleid in deze mooie periode en ik kan alleen maar hopen dat het delen van de zorg voor jullie een positieve bijdrage geleverd heeft aan de beleving van jullie zwangerschap! Ook hoop ik dat jullie voor altijd apetrots zullen zijn op wat jullie met zijn tweetjes bereikt hebben. Ik wens jullie alle geluk van de wereld met jullie twee kleine pareltjes en met elkaar.
Een dikke zoen!

Jeanny

Lila is geboren

 

 

Een geboorteaankondiging, dit keer in twee talen, speciaal voor papa.

Ik mag jullie voorstellen aan het laatste kindje dat geboren werd in 2015. Nog net op de valreep wilde dit meisje geboren worden in het zelfde jaar waarin ik haar Mama en papa heb leren kennen. Dit lieve, tevreden, ontspannen meisje heet Lila.

Lieve Lila, jij hebt gekozen voor een heel fijn plekje om geboren te worden. Dan heb ik het niet over de plaats, thuis in bad, waar je geboren bent, wat natuurlijk ook heel fijn is. Maar het plekje waar je geboren bent, omringd door de liefde van mama en papa. Wat was je welkom, wat werd er naar jouw komst uitgekeken en wat verliep alles, álles! zoals het verlopen moest. Sprakeloos was ik. Het huis gevuld met liefde, rust, vertrouwen, een mama een papa en jij. En ik mocht daarvan getuige zijn <3 Ik wens jou een leven gevuld met de zelfde magie, liefde en het rotsvaste vertrouwen die voelbaar waren tijdens jouw geboorte. Maak er een prachtig avontuur van lief klein meisje  <3

Lieve mama en papa. van harte gefeliciteerd!
Jullie wisten precies wat jullie wilden, hoe jullie dingen wilden tijdens deze zwangerschap, tijdens de geboorte en de tijd erna. Tijdens de zwangerschap bespraken we een aantal keren de aanstaande geboorte. Voorzichtig werden er door ons uitspraken gedaan over de verwachtingen. De uiteindelijke geboorte kwam op sommige gebieden echt in de buurt van de verwachtingen maar andere aspecten overtroffen elke verwachting, elke droom en elke wens die was uitgesproken. Wanneer een geboorte plaatsvindt is dat ALTIJD bijzonder! Maar toch, zo heel af en toe, lijkt alles op het juiste moment op de juiste plaats samen te komen, lijkt werkelijk álles te kloppen! Dan staan de sterren duidelijk in de juiste positie en ontluikt er een kracht, een magie, die zorgt voor verbazing, verwondering en ontroering bij elke betrokkene.  Ik kan echt niet in woorden uitdrukken wat er op zulke momenten door mijn hoofd, mijn lijf, mijn hart gaat. Maar mijn dankbaarheid overheerst, wauw! wat heb ik toch een mooi beroep om dit mee te mogen maken. Jullie hebben elkaar en meer hebben jullie niet nodig, dat bleek ook na de geboorte. Er was namelijk niet veel nodig om jullie nieuwe taken te ontdekken. Jullie werden voor de eerste keer papa en mama, maar wat jullie deden, liet me denken dat jullie nooit anders gewend zijn geweest. Heel mooi om te zien en zo fantastisch om dan gewoon een stap terug te doen, achterover te leunen, uit beeld te stappen en jullie te laten ontdekken wat dit lieve kleine meisje jullie komt brengen. Ik heb met de geboorte van Lila, het jaar 2015 kunnen afsluiten met een grote glimlach op mijn gezicht en een warm gevoel in en rond mijn hart. Voor jullie wens ik dat jullie met dat zelfde gevoel 2016, 2017, 2018 door mogen brengen en alle jaren die daarna nog zullen volgen. Dat jullie glimlach niet meer van jullie gezicht weg te denken is en de warmte bij elke blik naar elkaar of naar Lila opflakkert als de warmste energie die denkbaar is.

Liefs, Jeanny

----------------

I have the pleasure to introduce to you the last baby born in 2015. Just before the new year dawned, a lovely girl chose to be born in the same year I met her mummy and daddy. This sweet, content, relaxed little girl’s name is Lila.

Dear Lila, you chose a particularly nice place to be born. I am not referring to the exact site where you landed – at home in the tub, which is very nice of course. I mean that you chose a fantastic family to be a part of, to be surrounded by your mummy and daddy’s love. You are ever so welcome! You have been long awaited for and your arrival was very much looked forward to. As everything unfolded the way it was supposed to, I was left speechless. A house filled with love, trust and peace, a mummy a daddy and you. And I was the privileged one to witness it <3 I wish you a lifetime of the magic, love and trust that was palpable the day you were born. Make your life into a marvellous adventure, little girl. <3

Dear mum and dad, congratulations! You knew exactly what you wanted, how you wanted things to happen and to be dealt with during pregnancy, birth and beyond. At a few occasions during your pregnancy we discussed the coming birth. We spoke carefully about ‘expectations’. Eventually, with the birth, expectations were met only in a few details. The special thing, however, is that many other elements of this birth outclassed any expectation, any dream and any wish that had been previously expressed.
When birth takes place, it is ALWAYS special. But still, every once in a while, all seems to fall into place at exactly the right moment in time, and absolutely everything seems to make sense there and then. When all stars clearly align, an unbelievable force and at the same time a delicate magic arise, touching those involved with awe and astonishment. I cannot express all that is going through my head, my body and my heart at times like these. The main feeling, however, is gratitude. I am ever so grateful for the most marvellous of professions allowing me to witness these precious moments. You will always have each other. It became very clear right after the birth that for you, this is enough. It didn’t take much for you both to take on your new tasks. Even though you became a mom an dad for the very first time, the way you managed your new roles from that first moment onwards left me convinced you never did otherwise! Beautiful to watch, and ever so great to confidently take a step back, out of the picture, to allow you to discover what this sweet little girl has in store for you.
The birth of Lila left me with a big smile on my face, carrying a wealth of warmth in my heart at the closing of 2015. May the same warmth fill 2016, 2017, 2018 and all the years to come for you. May smiles be forever on your faces, and may the warmth of simply looking at each other or at Lila create for you the most powerful of all energies, always.

with love, Jeanny

Nolann is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit kleine wondertje.
Zijn naam is Nolann. Nolann is een baby waar enorm naar verlangd werd. Na een eerder groot verdriet was alle hoop op deze zwangerschap gericht. Het waren dan ook lange spannende maanden voor mama en papa. Toen het moment van de geboorte zich aankondigde was dat een enorme opluchting. Maar toen Nolann eenmaal bij mama op de borst lag kon het geluk al helemaal niet meer op. Hij was er! eindelijk!

Lieve Nolann
Wat moet het heerlijk voelen om zó ontzettend gewenst en welkom te zijn. Wat werd er naar jouw komst uitgekeken. Wat was het verlangen groot. Het kan niet anders dan dat je dat gevoeld hebt. Ik wens een toekomst voor jou, samen met mama en papa, waarin het verlangen naar samen zijn en liefde even groot zullen zijn. Zodat je leventje gevuld zal zijn met veel en mooie geluksmomenten.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd. Wat een lief mannetje is Nolann en wat zorgen jullie goed voor hem! Hij lijkt sprekend op mama, dus zal hij de streken wel van papa krijgen! toch?

Valenthe is geboren

Ik mag jullie kennis laten maken met een heel bijzonder meisje. Ik mag namelijk haar geboorte aankondigen. Haar naam is Valenthe. Valenthe maakt van kleine Liam een grote broer en maakt een heerlijk gezinnetje compleet.

Een zwangerschap duurt negen maanden. Vaak melden vrouwen zich al vroeg in de zwangerschap aan voor de begeleiding. Zo maak ik een groot deel van deze negen maanden langs de zijlijn mee. Toch komt het ook voor dat mensen pas later in de zwangerschap bij mij terecht komen. Zo maak ik een paar maandjes mee, of soms enkele weken.
Bij de mama van Valenthe mocht ik ongeveer de helft van de zwangerschap begeleiden. Het is steeds weer bijzonder hoe snel duidelijk wordt welke wensen er zijn, hoe het ideaalplaatje er uit ziet en wat we van elkaar kunnen verwachten. Mooi om heel klein steentje bij te dragen aan een reis naar vertrouwen. Vertrouwen in het proces, de zwangerschap, de bevalling het eigen kunnen. Een klein steentje, omdat er al heel veel vertrouwen zat. Vertrouwen in het leven.
Er werden duidelijke plannen besproken over de bevalling.  Toch maakte Valenthe het nog even spannend aan het einde van de zwangerschap, omdat ze ook nog even de vormen boven in de buik van mama van dichtbij wilde bekijken. Ze besloot even een paar weekjes dicht bij mama’s hart te willen liggen. Toen ze door begon te krijgen dat haar hele wezen al diep IN mama’s hart zat, durfde ze weer iets meer afstand te nemen, om zo een meer gunstige houding aan te nemen voor de geboorte. En toen brak het moment aan waarop Valenthe geboren wilde worden. Mama wist direct dat dit het echte werk was. Papa bleef fijn thuis van zijn werk en een paar uur later werd ik gebeld. Papa en mama hadden het plan gemaakt om Valenthe thuis geboren te laten worden. Ze vormden een goed team. Dat was al snel duidelijk. Ondanks dat er wel wat spannende momenten zijn geweest voor mama en papa, was papa de steun en toeverlaat voor mama en werd Valenthe, volgens plan, in haar eigen huis geboren. De kennismaking met papa en mama verliep in alle rust. Dit was de bedoeling, zo wilden mama en papa het graag! Het was op en top genieten. <3

Lieve Valenthe. Wat heb jij iedereen, de afgelopen maanden, weken, al veel avonturen laten beleven zeg. Je bracht en brengt veel teweeg sinds je er bent. Mooie, grootse dingen. Wat heb je een fijne energie waarmee je het hele huis vult met liefde en warmte. Je eist op een hele natuurlijke manier volledige toewijding van iedereen om je heen. Ik vind je een prachtig kind, je bent bijzonder, omdat je zoveel rust mee neemt naar deze wereld. De drukte van alle dag leek eventjes te verdwijnen wanneer ik bij jou op visite kwam en dat merkte ik ook duidelijk aan mama en papa. Je bent een bijzonder meisje. Lieve Valenthe. Ik wens jou heel veel liefde, geluk en gezondheid in je leven. Maar bovenal wens ik je, ongeacht wat het leven je nog biedt, dat je op dezelfde toewijding mag rekenen, van de mensen die van je houden,  als vlak na je geboorte. Dat de rust die jij creëert een rust is die mensen aanraakt en inspireert om even stil te staan bij de dingen die er werkelijk toe doen. <3

Lieve Liam, zelf nog zo klein en nu al een grote broer. Lief, schattig, druk,  klein mannetje, vol van energie, maar toch zo lief en voorzichtig met je kleine zusje. Mooi om te zien en garantie voor veel plezier met zijn tweetjes. Heel veel leuke dingen zullen jullie beleven, heel veel lol wens ik jullie. Dag kleine man, ik vond je bezoekjes supergezellig!

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd!
We hebben ondanks de korte “samenwerking”, toch al veel besproken. Tijdens de zwangerschap maar ook daarna. Rest mij enkel te zeggen dat ik hoop dat de kracht die jullie mij hebben laten zien, het basale vertrouwen in het leven en jullie positiviteit, eigenschappen zijn die jullie door zullen geven aan Valenthe. Dat jullie mogen genieten van jullie twee prachtige kindjes in goede gezondheid. Dat jullie elkaar blijven steunen in de keuzes die het leven jullie nog laat maken, zoals jullie dat in deze zwangerschap zo goed samen hebben gedaan. Dat jullie voor anderen de inspiratie zullen zijn die jullie voor mij zijn geweest en dat jullie ook als twijfels, of onzekerheden jullie pad kruisen, steeds weer terug mogen komen bij het basale vertrouwen. Dat is jullie fundament, daarin zit jullie kracht!

Geniet! Van EN met elkaar!

Liefs, Jeanny

Jaylen is geboren

 

Het is weer zo ver. Ik mag jullie voorstellen aan een nieuw wondertje. Dit keer weer eens een mannetje die het jongensteam komt versterken. Het  kleine mannetje op deze foto. Hij werd geboren op vier december en zijn naam is Jaylen. <3

De zwangerschap van Jaylen zorgde voor mama voor veel veranderingen, grote veranderingen, positieve veranderingen, maar niet altijd gemakkelijke veranderingen. Mama sloeg zich er als een tijgerin doorheen. Er kwam een punt in de zwangerschap waarop de zorg voor de zwangerschap werd overgedragen aan  de gynaecoloog. Mama en ik hielden telefonisch contact en mama zorgde ervoor dat ik tot op het laatste moment op de hoogte werd gehouden van alles. Zo kon ik vanaf de zijlijn toch mee volgen hoe het met haar ging en hoe het ging met  kleine Jaylen in haar buik.
Jaylen is nu een weekje oud. Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe een vrouw transformeert in negen maanden tot moeder. Mama heeft mij zowel in de zwangerschap maar ook in deze eerste week dan ook meermaals enorm verbaasd.

Lieve Jaylen, Je zocht een bijzonder lieve mama uit om voor jou te zorgen en bij jou te blijven. Wat heeft jouw komst al veel goeds gebracht zeg. Ik hoop dat de positiviteit van de afgelopen maanden als een rode draad door jullie leven zal blijven lopen. Mama als veilige haven voor jou en rondom jullie, jullie lieve familie die allemaal super trots zijn op jou en op mama.
Heel veel geluk, kleine man. Ik wens jou een prachtige toekomst met mama en iedereen die van jou houdt.

Lieve mama. Van harte gefeliciteerd met je prachtige, kleine jongen.
Wat valt er nog te zeggen? Wat deed je het fantastisch, wat doe je het fantastisch! Alles!
Kijk vooruit, blik op oneindig! Jaylen aan je zijde. SUPER!
Wees trots, wees trotser, wees trotst!

Heel veel geluk <3

Liefs, Jeanny

Boaz is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan een klein stoer mannetje. Een knap kereltje met een stoere naam. Dit is Boaz! <3
Boaz wilde niet al te veel tijd besteden aan geboortereis en besloot mama en papa een “kort” maar krachtig avontuur te laten beleven. Tijdens de zwangerschap was er even wat twijfel over waar Boaz geboren zou worden, maar vlak voordat hij zijn komst aankondigde werd de knoop doorgehakt. Boaz zou thuis geboren worden! Met vertrouwen gingen mama en papa dit avontuur tegemoet. Toch is het ook altijd spannend, een eerste keer een kindje krijgen, je weet niet hoe het begint, hoe alles voelt, hoe het zal gaan. Toen Boaz zijn aantocht kenbaar maakte, was echter al snel duidelijk dat het menens was. Het avontuur was begonnen!

Papa zette alles gereed en mama had al snel haar fijnste houding gevonden. Toen kwam er een moment waarop mama besloot dat ze liever naar het ziekenhuis zou gaan. Omdat ik zelf het gevoel had dat de geboorte al spoedig zou plaatsvinden, voerde ik nog wat controles uit, maar er bleek toch nog ruimte om naar het ziekenhuis te gaan en dus werd alles voorbereid voor het vertrek.

Eenmaal onderweg, merkte mama ineens dat Boaz toch niet van plan was nog lang op zich te laten wachten. Het was op een rustig tijdstip, waarbij niet veel verkeer op de weg was. De uitspraak van mama “ik moet drukken” maakte dat ik een rood licht negeerde en mijn rechter voet iets meer richting de bodem van de auto drukte dan anders. Pas in het ziekenhuis viel mij in, dat de plaats waarop ik dit deed, niet heel verstandig was (niet dat door rood rijden überhaupt ooit verstandig kan zijn :/ ), want een paal naast het stoplicht verraadde dat er op die plek rood-licht-controle was. De bekeuring zal binnenkort wel op de mat vallen.

Eenmaal in het ziekenhuis met snelle pas naar de lift en zo richting verloskamers, werd Boaz nog geen 20 minuten later vliegensvlug geboren. Mama en papa gedroegen zich als ware natuurtalenten. Na een intense kennismaking tussen mama, papa en Boaz vertrokken we een paar uurtjes later weer op weg naar huis. Dit keer stopte ik netjes bij rood licht en reed ik bij groen. Jaja, ik ben een snelle leerling. Ehum!

Lieve Boaz, het proces verbaal dat binnenkort op de deurmat zal vallen lijst ik ab-so-luut in! Ik ga hem bewaren als één van de herinneringen aan jouw geboorte. De snelheid waarmee ik voor het eerst sinds mijn bestaan als vroedvrouw door rood reed staat symbool voor de snelheid waarmee je geboren werd. Wat heb jij je mannetje gestaan zeg, niet alleen bij je geboorte, maar ook de week die daarop volgde, wat doe jij het goed! Je hebt het natuurtalent van papa en mama gekregen, dat is wel duidelijk. Heel bijzonder om te zien hoe je verandert elke dag. Maar ondanks dat ik af en toe mama’s kenmerken kan waarnemen bij je, ben je toch vooral een “miniatuur versie” van papa. Ik ben benieuwd op wie je lijkt als je groter bent. Klein lief mannetje, groei maar rustig groter,  als je papa’s lengte moet gaan krijgen, kost dat je nog wel wat energie. Neem je tijd en maak ondertussen heel veel plezier met mama en papa. Ik wens je alvast veel geluk bij mama en papa. Aan liefde en aandacht zal je zeker weten geen gebrek hebben.

Lieve mama en papa. Vele keren hebben we gesproken over plannen rondom de geboorte van Boaz, elke keer werd het plan een beetje duidelijker. Uiteindelijk werden verschillende routes uitgestippeld en knopen doorgehakt. Toch had Boaz duidelijk zijn eigen plan en moest er tijdens zijn geboorte op sommige keuzes worden teruggekomen en werden eerder gemaakte beslissingen in goed overleg aangepast. Zo werd heel goed zichtbaar dat een geboorte een interactief proces is. Je schetsten een situatie, probeert uit of dat is wat goed voelt op het moment dat het zover is en stelt bij als het toch niet helemaal de juiste keuze bleek te zijn. Mooi om te zien hoe jullie steeds in goed overleg gezamenlijk tot beslissingen konden komen, zelf de regie konden houden en al doende keuzes konden maken waar jullie tot in lengte van dagen achter kunnen staan. Niet alleen de geboorte is een interactief proces, ook het ouderschap is een kwestie van steeds opnieuw, plannen maken, ervaren wat goed voelt, zo nodig bijstellen en vervolgens achterom kijken of het de juiste beslissing was. Elke stap die je verder komt, elke ervaring, neem je mee het verdere ouderschap in. Het kneedt jullie tot de goede ouders die jullie voor Boaz zijn en zullen blijven. Ik wens jullie, gedurende heel jullie leven als mama en papa, de zelfde wijsheid, de zelfde eensgezindheid en hetzelfde geduld voor en met elkaar, zodat jullie Boaz met alle liefde die jullie voor hem en voor elkaar voelen, kunnen laten opgroeien tot een prachtige, zelfbewuste, “grote” man. Ik heb daar alle vertrouwen in!

Heel erg fijn vond ik de periode waarin ik jullie mocht begeleiden, bijstaan en coachen, op weg naar jullie leven als vader en moeder.

Veel geluk.

Liefs, Jeanny

Romy is geboren

 

Ik mag een klein meisje aankondigen die verschillende "titels" van bijzonderheden behaald heeft met haar komst op deze wereld.

Dit kleine meisje heet Romy. Romy werd na veel wikken en wegen door mama en papa uiteindelijk geboren in Weert. Mijn praktijk bestaat nog maar 2,5 jaar. De mama en papa van Romy kregen de medaille voor de snelste "terugkomers" :) zij kwamen voor de tweede keer in mijn praktijk. De geboortereis van Romy’s “grote” zus Mila mocht ik ruim anderhalf jaar geleden begeleiden en haar geboorte aankondigen. ( https://www.facebook.com/natuurlijkbijjeanny/photos/a.218589371649358.1073741832.147209338787362/246407868867508/?type=3&theater )
Op de echofoto’s was al duidelijk dat dit kleine meisje op haar grote zus zou lijken, maar na de geboorte bleek pas hoezeer ze op haar leek. Toch leuk om te zien dat Romy echt Romy is en niet Mila, maar dat ze zusjes zijn, daar is geen twijfel over mogelijk, wat vinden jullie?

Mila was al van de uitzonderingen, maar kleine Romy was daarvan de overtreffende trap.
De dag van haar geboorte werd uitvoerig voorbereid, besproken. Wat zal Romy zich geamuseerd hebben met alle plannen die er gemaakt werden, terwijl er voor haar maar één plan was, waarvan ze niet van plan was af te wijken. Op het moment suprême gooide ze alle plannen overhoop en moest ze haar hele lijf in de strijd gooien om haar eigen plan te verwezenlijken.  Het werd voor mama en papa toch even spannend, maar gelukkig was Romy vastberaden dat dit voor haar de beste manier was en werd ze uiteindelijk op keizerlijke wijze geboren.

Lieve Romy, wat ben je een prachtig meisje en wat heb je een prachtige naam. Je naam “meisje” die je de eerste twee dagen droeg vond ik ook heel mooi, maar Romy past toch echt beter bij je :D
Ik vind het zo geweldig leuk dat mama en papa zo snel plannen maakten voor een broertje of zusje voor Mila. Ik vond het heel fijn om ook deze zwangerschap weer te mogen begeleiden. Wat is mama een dappere dame, een echte bikkel! En wat is papa een zorgzame en liefdevolle steun voor haar. Het zal je aan niets ontbreken, bij mama, papa en je lieve grote zus Mila. Dát weet ik heel zeker. Heel veel geluk lief klein meisje, dat je leven net zo mooi mag worden als jij zelf bent <3 

Lieve papa en mama. Het ene moment waren jullie terug bij mij voor jullie tweede zwangerschap en het andere moment schrijf ik dit bericht. Time flies, soms té snel. We hebben weer fijne maanden achter de rug en hebben elkaar zelfs nóg wat beter leren kennen. Kunnen we al een afspraak maken voor een nieuwe date? Over een jaartje of wat? Nee ik dol maar. Ik ben blij dat ik er weer opnieuw deel van uit mocht maken. Toch heel erg bijzonder voor mij. Ik hoop dat jullie volop genieten, van jullie meer dan prachtige meiden, van elkaar en van alle moois dat het leven jullie te bieden heeft.

Liefs, Jeanny

Elin is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit mooie meisje. Haar naam is Elin.
De zwangerschap van Elin werd door de gynaecoloog begeleid, maar ik mocht Elin, haar mama, papa en grote zus Lilou bezoeken in de dagen na haar geboorte.

Mama en papa waren heel benieuwd hoe alles zou gaan lopen dit keer. Een berichtje wat ik ontving van mama “het komt zoals het komen moet” gaf weer hoe ze om ging met het gewicht van de  laatste loodjes. Tijdens de geboorte van Elin kleurde de lucht blauw met een roze gloed. Deze gloed kondigde de geboorte aan van dit mooie meisje.
De kraamvisites zijn nu bijna voorbij, ik vond het steeds erg leuk om op visite te gaan. Lilou in haar element, mama en papa in hun element en Elin, die rustig lag te slapen. Ik heb haar nog geen moment onrustig gezien. We hebben over veel verschillende zaken gesproken en elkaar zo toch nog wat beter leren kennen, aangezien we daar in de zwangerschap geen tijd voor hebben gehad.

Elin maakte van Lilou een grote trotse zus. Lilou helpt mama en papa goed mee. Ze geeft elk flesje dat Elin krijgt het liefst zelf. Na een paar dagen mocht mama het ook een keertje overdag doen, maar de andere keren deed Lilou het graag voor haar mama. Lieve Lilou, hopelijk blijf je het zelfde  grote plezier beleven samen met je kleine zusje als in de eerste week na haar geboorte. Ik wens jullie superveel plezier met zijn tweetjes.

Lieve mama en papa, Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige liefdesdochtertje. Dat zij een bekroning is op jullie  liefde voor elkaar is me deze week goed duidelijk geworden. Wat een fijn gezinnetje en wat een prachtige dochters. Zorg goed voor ze, koester ze, verwen ze van tijd tot tijd en vertroetel ze.  Zij verdienen het, jullie verdienen het!! 

Heel veel geluk met jullie prachtige gezin. <3

Erling is geboren

 

Soms gaat het anders dan gehoopt;

Met gevoelens van verdriet, maar ook van dankbaarheid, kondig ik dit kleine mannetje met heel veel liefde aan.
Zijn naam is Erling* <3

Lieve mama en papa, geen wonder dat Erling jullie als ouders koos.
Wat zijn jullie bijzonder mooie mensen.
Samen zijn jullie ondanks jullie verdriet, een inspiratie voor iedereen om jullie heen.
Ik ben dankbaar dat ik jullie mocht begeleiden, tijdens deze korte, mooie, gelukkige, maar ook droevige periode.
Ik wens jullie alle kracht en liefde.

Erling kleine, kleine man,
je zat te kort in mama's buik,
te kort om zonder haar te leven.
Je wilde zo snel bij mama en papa zijn,
Zelfs al kon dat maar heel even.
In je veel te korte aanwezigheid heb je hun hart en ziel geraakt.
En van twee prachtige, lieve mensen, JOUW mama en JOUW papa gemaakt. <3

Liefs,

Jeanny

 

Ottla is geboren

Ik mag weer de geboorte van een meisje bij jullie aankondigen.
Het woordje “weer”, zou geïnterpreteerd kunnen worden alsof het bijna gewoon voor me wordt.
Dit is zéker niet het geval! Ik vind het namelijk elke keer weer enorm bijzonder om koppels in verwachting van hun kindje, te begeleiden naar het ouderschap, samen met hen plannen te maken, na te denken over vele facetten van zwangerschap en geboorte en aanwezig te mogen zijn bij deze unieke, onbeschrijfelijke gebeurtenis. Het is voor mij dus álles behalve “gewoon”, om de geboorte van een mensje aan te kondigen. Het is zoveel meer dan een jongen of een meisje dat geboren wordt. Het is een mensje dat naar aarde komt, om van een man en vrouw een vader en moeder te maken, om bij haar of zijn ouders en broertjes of zusjes te zijn, het is een mensje die liefde komt brengen en schoonheid in hun puurste vorm.
Het lichaam van een vrouw is bijna altijd in staat om zonder enige hulp te baren, in die context is een geboorte dus heel normaal, natuurlijk en haast ‘gewoon’. Maar toch, elke keer als ik er getuige van ben dat een baby in een moeder groeit, elke keer dat ik aanwezig ben bij een geboorte, kan ik het niet anders beschrijven als wonderlijk, zelfs magisch!

Ook besef ik steeds weer, dat ik, als vroedvrouw, een bijzondere taak en eer heb, om aanwezig te zijn bij deze unieke, wonderlijke gebeurtenis. Een gebeurtenis waarbij het ultieme wonder des levens zich voltrekt, vaak op een intiem, donker, sfeervol plekje bij mensen thuis. Steeds als ik wil beschrijven hoe het voelt om er getuige van te kunnen zijn, deel van uit te mogen maken, komen soortgelijke woorden en zinnen als hierboven in me op. Maar elke keer dat ik ze herlees, merk ik dat de woorden in de verste verte niet in de buurt komen van het onbeschrijfelijke gevoel dat er steeds weer door mijn lijf, mijn hart en mijn aderen stroomt! Ik voel me écht een bevoorrecht mens en zou niets, maar dan ook niets liever in mijn leven willen dan nog heel lang van deze momenten te kunnen genieten.

Dat gezegd hebbende mag ik jullie met een brede glimlach op mijn gezicht voorstellen aan dit bijzondere meisje. Zij koos ervoor om terecht te komen in een bijzonder gezin, bij een prachtige mama en papa en een wel héle lieve grote broer!
Mag ik jullie voorstellen aan dit mooie meisje? Haar naam is Ottla. <3

Ottla maakte van Tijmen een trotse, grote broer <3
Mama, papa en Tijmen keken enorm uit naar de geboorte van Ottla, maakten plannen en creëerden de perfecte setting om van deze plannen werkelijkheid te maken. Ook Ottla kondigde haar geboortereis aan met het openen van de vliezen en leek, door een rustige aanloop te nemen, in eerste instantie best wat tijd te nemen voor haar geboorte. Plots bleek het heel erg snel te gaan! Ik was nog maar net aanwezig toen Ottla geboren werd! Thuis, in bad, in alle rust en liefde, omringd door mama, papa en Tijmen. Precies zoals mama, papa  én Tijmen het gepland hadden.

Mooie, kleine, bijzondere Ottla, Je bent een prachtig meisje en kwam op een heerlijk plekje, bij geweldige ouders en een schitterende grote broer. Wat wil je nog meer? Aan liefde, rust, ritme en regelmaat zal jij nooit gebrek hebben. De levenswijsheid die papa en mama bezitten zullen ze in porties aan jou doorgeven. Je gaat een warm, liefdevol leven tegemoet. Ik wens jouw heel veel moois, lief meisje.

Lieve Tijmen, lieve, lieve, lieve, trotse, grote, stoere broer! Proficiat met je kleine zusje. Wat een bijzonder en wijs mannetje ben jij! Die wijsheid zal goed van pas komen als je je kleine zusje mee op pad gaat nemen en haar begeleidt bij haar stappen in het leven. Je hebt je minstens zo goed voorbereid op de geboorte van je kleine zusje als jouw mama en papa. 
Ik wens jou ontzettend veel plezier met je kleine zusje, maar ook met jouw lieve mama en papa. Kom je als je later groot bent, nog een keer bij mij kijken? Ik vind jou een lieve schat en zal je nooit meer vergeten, met je schitterende auto's en de vragen die je had. Als ik de naam Tijmen hoor zal ik steeds aan jou denken lieve man <3

Lieve mama en papa, van harte gefeliciteerd met jullie meisje.
Jullie lieten duidelijk zien dat je als vader en moeder letterlijk SAMEN in verwachting bent van een kindje. Jullie hebben je in alle opzichten heel goed, SAMEN voorbereid op alles.
Jullie vormden en vormen samen een ijzersterk team, in de zwangerschap, tijdens de geboorte, maar ook de tijd daarop volgend. Het zorgt voor jullie voor nóg intensere momenten die jullie samen mogen beleven in deze bijzondere fase van jullie leven.
Papa jij hebt deze eerste week in het leven van Ottla zo goed voor mama, Tijmen en Ottla gezorgd, dat mama zich volledig kon storten op alles wat nodig is voor een spoedig herstel en de zorg voor Ottla. Mama heeft je dan ook benoemd tot beste kraamverzorgende van het land en ik ben het natuurlijk roerend met haar eens!

Vaak als ik nieuwe mensen in mijn praktijk krijg, weet ik dat we elkaar nieuwe inzichten zullen brengen, elkaars leven zullen verrijken.
Toen jullie voor het eerste bij mij in de praktijk kwamen, was het voor mij direct duidelijk dat deze zwangerschap en de daaropvolgende geboorte een buitengewone reis zou worden. Niet alleen voor jullie, als ouders, ook voor mij als begeleider. Dat gevoel werd keer op keer bevestigd. Wat was het bijzonder om in mijn spreekkamer zichtbaar en voelbaar getuige te mogen zijn van jullie liefde en respect voor elkaar, elkaars wensen en elkaars beslissingen. De voorbereidingen die getroffen zijn, de plannen die gemaakt werden, de manier waarop er uitgekeken werd naar de geboorte maar ook de keuzes die gemaakt zijn voor en tijdens de kraamperiode waren voor mij als vroedvrouw bijzonder inspirerend. Ik heb intens genoten van de reis en wens jullie prachtige gezinnetje, fantastische tijden in liefde en geluk.
Dank jullie wel dat ik jullie in deze periode mocht begeleiden. Ik vond het echt een voorrecht!

Heel veel liefs, Jeanny

Quint is geboren

Het is maandagochtend, 19-10-2015. Nadat er al twee baby’s thuis geboren waren binnen 24 uur, met precies een uurtje tussen mijn thuiskomst en de nieuwe melding, om even gauw te douchen en om te kleden, was ik ook nu nog maar 10 minuutjes onder de  douche vandaan, toen ik het volgende berichtje kreeg “Ik denk dat vannacht mijn vliezen zijn gebroken”.  Ongelofelijk hoe het mogelijk is dat van alle kindjes van oktober er maar liefst drie gekozen hadden om binnen het zelfde etmaal de wereld te begroeten en alle drie begonnen met het breken van de vliezen! Omdat ik nog een spreekuur op had staan moest er wat geschoven worden, maar dankzij begripvolle mama’s en papa’s in wording, blijkt dit nooit een probleem te zijn.

Mag ik jullie voorstellen aan dit kleine mannetje. Zijn naam is Quint. <3 
Quint was vooral niet van plan om "gemiddelde" dingen te doen, om gemiddeld te zijn.
Geen gemiddeld moment van aankondiging van zijn aanwezigheid in mama's buik, geen gemiddelde periode van 40 weken zwangerschap, geen gemiddelde tijd nemen voor zijn geboorte, nee hij deed alles op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.
Hij besloot de versnelling op te hogen tijdens zijn geboorte, zodat hij na zijn geboorte lekker kon relaxen en bijkomen van alles.
Mama, papa en ik, hadden niet helemaal door dat zijn tempo een paar stappen voor lag op onze inschatting.  Een paar flinke stappen zelfs. Binnen no time was er geen vertrek meer mogelijk voor mama en papa naar het ziekenhuis. Quint wilde duidelijk heel graag thuis geboren worden. Mama en papa waren er wel blij mee dat het zo vlug ging en dat ze thuis in hun eigen vertrouwde omgeving, met alles wat er nodig is konden zijn. Wat wil je nog meer?

Niet alleen Quint was vastberaden, maar ook mama wist precies wat ze wilde en ook wat ze absoluut niet wilde. Zo werd de geboorte van Quint een prachtig samenspel tussen de wensen van mama en de wensen van Quint. Papa paste zich volledig aan en deed precies dat wat nodig was, om de voorwaarden van Quint en mama te realiseren.

Lieve Quint, je bent een heerlijk relaxed mannetje. Je doet wat je moet doen en alles gaat goed met je. Maar wat had jij een haast om geboren te worden zeg! Was je zo nieuwsgierig naar mama en papa? Ik kan het me wel voorstellen, 40 weken wachten is ook gewoon heel lang. Wat zal je fijne tijden hebben met mama en papa. Twee mensen met veel pit die jou enorm liefhebben en goed voor je zullen zorgen. Ik ben benieuwd welke sport jij gaat doen als je groot bent, ik kan wel raden in welke “hoek" het zit :)  Ik wens je een heel fijn leven, kleine man, samen met jouw lieve mama en papa. <3

Lieve mama en papa. De zwangerschap van Quint werd pas erg laat ontdekt, vervolgens komt hij ruim een weekje eerder dan gedacht en wilt hij ook nog eens vliegensvlug geboren worden. Jullie hebben wat passen moeten bijzetten om hem bij te kunnen benen. Omdat jullie beide krachtige, pittige mensen, bleek een tandje bijstellen en aanpassen aan de wensen van Quint geen probleem voor jullie. Als Quint de nauwkeurigheid van mama heeft, gemixt met de relaxte houding van papa, dan weet ik zeker dat Quint zijn weg wel zal vinden. Voor zover ik dat nu in kan schatten, bezit hij deze perfecte mix!
Ik vond het fijn om jullie te mogen begeleiden en wens jullie veel geluk met jullie kleine, mooie ventje en met elkaar.

Geniet, geniet, geniet!

Elyn is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan deze lieve dame. Dit is Elyn. De zwangerschap was een grote verassing voor mama, papa, haar twee grote broers en twee grote zussen. Elyn wilde graag wat langer dan 40 weken in de buik van mama vertoeven, wat het  geduld van de oudere kindjes en van mama en papa wel wat op de proef stelde. Elyn wist precies op welke dag ze graag jarig wilde zijn en dat was 19 oktober.
Ook Elyn kondigde haar geboorte aan door het breken van de vliezen, later zou blijken dat ze dat beetje vruchtwater makkelijk kon missen omdat ze nog een heel badje voor zichzelf had bewaard.

Mama en papa wilden heel graag dat Elyn thuis geboren zou worden en dat vond Elyn ook een prima plan. Elyn kondigde zich midden in de nacht aan, het enige moment waarop ze de onverdeelde aandacht kon hebben van mama en papa. Haar grote broers en zussen lagen heerlijk te slapen.
Vlak na de geboorte waren er dan ook snel, gelukkige, kleine, slaapdronken koppies die hun zusje kwamen bewonderen. Dit was wel een heel bijzondere dag voor iedereen.

Lieve Elyn. Als vijfde kindje in een gezin heb je aan aandacht geen gebrek. Al je grote broers en zussen willen vast met je knuffelen en spelen. Als je wat groter wordt zullen ze soms ook met je stoeien. Je bent een prachtig meisje, met een flinke toet. Ik wens jou samen met je lieve broertjes en zusjes veel ondeugd en plezier. Groei maar rustig groter, zij zullen je alle leuke dingen laten ontdekken die zij al ontdekt hebben.

Mama en papa, van harte gefeliciteerd. Het was bijzonder om te zien hoe jullie precies wisten wat jullie wilden, vanaf de zwangerschap tot het eind van de bevalling. Ook in de kraamweek hoefden jullie niets meer voorgedaan te krijgen, na vier kindjes was er niets wat helemaal nieuw was, behalve het ontdekken van alle kleine eigenschappen en karakteristieken van dit nieuwe kleine mensje, jullie dochtertje, waar jullie zo trots op zijn.
Ik wens jullie heel veel geluk, samen met jullie kindjes. Bedenk steeds dat alles wat je liefde en aandacht geeft, groeit!

Téo is geboren

 

 

Omdat ik in mijn praktijk het aantal mensen die ik tegelijk onder zorg heb beperk, weet ik op elk moment van de dag precies welke dames uitgerekend zijn en door wie ik misschien gebeld ga worden voor een aanstaande bevalling.
Het is zondag 18-10-2015.
Ik heb een vrije dag, maar ben inwendig wat “onrustig", alle dames die in oktober bij mij zullen bevallen zijn nog zwanger en er is al meer dan de helft van de maand voorbij.
Wanneer ik mij in de ochtend klaar maak voor deze zondag, krijg ik ineens het gevoel dat ik deze dag bij een geboorte zal zijn van het kindje dat ik in dit bericht ga aankondigen.

Enkele minuten later krijg ik een berichtje: “mijn vliezen zijn gebroken….”. Zo bijzonder dit!

Mag ik jullie voorstellen aan dit lieve, kleine, bijzondere mannetje. Zijn naam is Téo! <3 Téo werd precies op de uitgerekende datum geboren!
De zwangerschap van Téo stond in het teken van vertrouwen, diep, Diep, DIEP! geworteld vertrouwen!
Mama en papa hadden geen zorgen of twijfels. Er was rust, er was zekerheid. De negen maanden zwangerschap was een periode waarin ik een kleine bijdrage kon leveren aan de voorbereiding, de verdieping en het plannen. Ik heb enorm genoten van elk moment dat we samen zaten in de praktijk. Mama en papa verheugden zich enorm op de komst van dit kindje. Niemand wist of het een jongetje of een meisje zou zijn. In de laatste weken nam de nieuwsgierigheid toe. Zou het een jongen of een meisje zijn? Hoe zou hij of zij uitzien? De voorbereidingen voor de geboorte waren getroffen, de plannen uitvoerig besproken en alle benodigdheden waren in huis. Mama en papa wilden graag zoveel mogelijk alleen zijn tijdens de geboorte, zelf de regie houden en genieten van de komst van hun kindje op deze wereld.
Oma zou bij de geboorte aanwezig zijn en ik bracht de middag door samen met opa en oma in de camper waarmee zij naar Limburg waren gekomen. Ik heb een heel fijne middag gehad, op een heerlijk plekje in Limburg. Fijne gesprekken met fijne mensen, in een fijne camper onder het genot van een heerlijk kopje koffie, wetende dat een paar meter verderop in huis de geboorte van Téo steeds wat dichterbij kwam.

Een eenvoudig berichtje met “heb je even..” op mijn gsm maakte duidelijk dat de geboorte zich aankondigde. Eenmaal in huis was zichtbaar dat het inderdaad niet lang meer ging duren. Het vertrouwen in elkaar wat in de zwangerschap zichtbaar was, voerde ook nu weer de boventoon. Papa die mama vol vertrouwen ondersteunde en mama die zich daardoor zichtbaar veilig voelde bij alles wat er in haar lijf gebeurde.  Téo werd in alle rust, in aanwezigheid van mama, papa en zijn trotse oma’s, thuis in bad geboren. Het was een bijzondere, emotionele en prachtige gebeurtenis voor iedereen die aanwezig was. Mama en papa hebben zoals gepland de meeste tijd alleen doorgebracht, zelf de regie in handen gehouden en genoten van de geboorte van Téo.

Lieve Téo, wat doe je het goed zeg! Een natuurtalent in alles! Ik heb deze week een paar keer een bezoekje gebracht aan jou, mama en papa. Bij het vuur van de houtkachel heb ik wat momentjes weg zitten dromen over de toekomst die jou te wachten staat. Ik heb alleen maar mooie dingen voorbij zien komen. Avonturen met mama en papa, wijze lessen door los te laten, eenvoud, schoonheid, lol, plezier, liefde, warmte en ga zo maar door. Ik weet, ik Weet, ik WEET gewoon zeker dat jij een prachtig leventje tegemoet gaat.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine, lieve ventje. Wat doet hij het goed he?! Ik wens jullie heel veel mooie momenten in jullie leven samen als papa en mama van jullie mooie, lieve Téo.
Het schrijven van een geboorteaankondiging vind ik leuk om te doen, maar het heeft ook een keerzijde. Het eind van onze reis komt dan in zicht.
Wat hebben we een fijne tijd gehad, wat hebben we gelachen, om veel, om alles, wat hebben we mooie dingen meegemaakt samen. Wat hebben jullie van de geboorte van Téo een onvergetelijke gebeurtenis gemaakt, voor iedereen! Wat was het een bijzonder fijne reis.  Ik vond het een eer om jullie te mogen begeleiden. Om mee te varen op jullie vertrouwen. Om een kijkje te nemen in jullie prille geluk, jullie leven. Voor mij geven jullie een lichaam aan het gezegde “Eenvoud siert de mens”. Jullie stralen, jullie schitteren, elke keer weer! Jullie zijn PRACHTIG!

Liefs, Jeanny

Amira is geboren

 

Voordat ik de kindjes van deze week ga aankondigen, wil ik jullie eerst voorstellen aan dit mooie meisje. Dit is Amira <3
De zwangerschap van Amira werd begeleid door de gynaecoloog. Mama en papa heb ik dus niet veel gezien voor de geboorte van Amira.
Amira werd geboren op 7 oktober.  Mama en Amira werden omringd door veel familie en vrienden die goed voor hen zorgden.
Mama wist precies wat Amira nodig had.
Amira werd geboren als vierde kindje in het gezin. Tussen haar grotere broers en zus is Amira helemaal op haar plekje. Ze moet nog even wat groter groeien om met hen avonturen te kunnen beleven en op pad te gaan. Maar dat ze plezier zal beleven en beschermd zal worden staat vast.
Lief klein meisje, welkom! Deze wondere wereld die nu nog zo enorm groot lijkt en is, zal steeds wat meer bekend voor je worden. Je mama, papa, broers of zus zullen je hand vast pakken en je begeleiden. Geniet van al het moois dat de liefde van hen voor jou met zich mee brengt.

Lieve mama, papa, Shakir, Abir en Yassine, van harte gefeliciteerd met jullie dochter en kleine zusje. Zorg goed voor haar, geniet van haar, laat haar de wereld stapje voor stapje zien en bescherm haar waar nodig. Ik wens jullie allemaal heel veel geluk met Amira en hoop dat jullie een prachtig leven hebben samen met dit lieve, kleine meisje dat zo graag bij jullie wilde horen en met jullie wilde zijn.

Liefs, Jeanny

Mina is geborenIk mag jullie weer laten kennis maken met een klein meisje.
Een van de dingen die ik erg belangrijk vind en waar ik graag extra veel tijd voor in plan, is het opbouwen van een vertrouwensband met mijn cliënten. Ik wil ze graag leren kennen en ik wil dat ze mij leren kennen. Zodat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Om dit te bereiken is er tijd nodig. De ene keer wat meer dan de andere keer.  Het komt wel eens voor dat mensen op het laatste moment beslissen om een bepaalde reden over te stappen naar mijn praktijk. Dan moeten we elkaar in kortere tijd leren kennen. De mama van dit prachtige meisje nam dit besluit tien dagen voordat de geboorte zich aankondigde. We hadden elkaar pas 1 keer gesproken, toen dit prinsesje zich, zes weken voor de uitgerekende datum aankondigde. Toch voelde het contact niet vreemd, vertrouwd zelfs! Mag ik jullie voorstellen aan dit  mooie meisje?

Ze heet Mina <3
Mina kwam een aantal weken te vroeg op de wereld en benoemde twee prachtige mannetjes tot grote broer. Mina doet het goed. Ze groeit gestaag en ondanks dat ze na vele stapjes vooruit ook een enkel stapje achteruit gezet heeft, zet ze nu weer stapjes vooruit en gaat het heel goed met haar. Haar mama wijkt niet van haar zijde en ik weet zeker dat dit kleine meisje zich daar heel bewust van is. Het geeft haar de rust die ze nodig heeft om groter te groeien, zodat ze er vlug klaar voor is om het ziekenhuis te verlaten.

Lieve Mina, twee grote broers die jou zullen beschermen en een mama die als tijgerin haar kroost bewaakt, wat wil je nog meer? Je zult je steeds veilig voelen en veel plezier hebben met je broers. Mama weet wat je nodig hebt en zal zorgen dat het je aan niks zal ontbreken. Laat je maar lekker vertroetelen en kom maar snel thuis zodat je broers je alle ondeugende streken kunnen leren.

Lieve mama. Van harte gefeliciteerd!
Het is niet eenvoudig. Na twee eerdere geboortes die zich te vroeg aankondigden en alle toeters en bellen die daarbij kwamen kijken, werd ook nu je vermoeden van vroeggeboorte werkelijkheid. Het is niet gemakkelijk maar ik vind dat  je je er erg goed doorheen slaat en ook deze keer weer je weg erin vindt. Jij weet exact wat Mina nodig heeft en hoe je aan haar behoeftes kunt voldoen en laat je hierin door niets of niemand tegen houden. Je mag apetrots zijn op je zelf, je kracht, je liefde, je vastberadenheid. Ik hoop dat Mina heel snel mee naar huis mag en jij als trotse moeder van drie mooie kindjes de wereld van vroeggeboortes voorgoed achter je kunt laten. Als je kindjes een fractie hebben van de vastberadenheid die in jou huist, zullen ze uitgroeien tot krachtige volwassenen. Dit gecombineerd met de liefde die jij ze mee geeft zal zorgen voor de perfecte balans.

Lieve mama, ik wens je heel veel geluk, liefde en mooie momenten voor de toekomst die jullie te wachten staat. Geniet van je schitterend kindjes <3

Mylan is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan een heel mooi, lief en bijzonder mannetje. Het mannetje dat graag laat zien dat hij grootse dingen in petto heeft. Het mannetje dat ervan houdt om van uitzonderingen de regel te maken. Het mannetje dat mama, papa, peettante en peetoom, oma, opa en alle andere mensen die zo enorm naar hem uitkeken, inclusief ik zelf, dagen lang in spanning hield, in afwachting wanneer hij nou geboren zou worden. Dit kleine mannetje, dat van zijn geboorte een "all inclusive" happening maakte, heet Mylan! <3

Mylan, Mylan, Mylan, het is nog niet eenvoudig om voor jou een geboortebericht te schrijven. Waar moet ik beginnen? Wat IS het begin? Wanneer was het begin? Ik wil zo veel vertellen, zoveel zeggen. Jij hebt wat paraat gemaakt! Je hebt het voor mama en papa spannend gehouden, je hebt hun geduld op de proef gesteld, je hebt hun doorzettingsvermogen uitgedaagd. Je kwam niet met één les, je kwam met meerdere. Wauw! Het was me een happening!
Maar jouw lieve mama en papa vonden niets te gek. Zij deden wat nodig was, bogen mee naar links als jouw avontuur linksaf sloeg en bogen mee naar rechts wanneer je voor de rechterkant koos. Ik vond het heel bijzonder om bij te mogen wonen, om alles van dichtbij mee te maken en om samen met hen toe te leven naar dat ene moment waar zo naar uitgekeken werd, het moment waarop jij geboren zou worden.
Lieve Mylan, jij kwam in een schitterend huisje terecht, met de mooiste, de liefste en de meest zorgzame papa en mama die jij je kon wensen. Maar dat is niet alles!
Met jouw komst gaf je mama en papa het mooiste, het liefste en het meest vertederend kindje dat ZIJ zich konden wensen. <3 Mama en papa zullen jou begeleiden in jouw leven, je dingen leren door je handje vast te pakken en als je er klaar voor bent je eigen stappen te laten zetten, door je hand los te laten. Je zult beschermd worden door een lieve engel en je zal veel avonturen beleven, samen met mama en papa en alle lieve mensen om hen heen.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd met Mylan. We hadden samen al een hele fijne zwangerschapsperiode achter de rug, maar wat hebben we elkaar op een mooie manier leren kennen in de week voorafgaand aan de geboorte van Mylan! Bijzonder hoe een band zo snel zó intens kan worden. Bijzonder hoe de de taal van communiceren zo ontzettend op dezelfde golflengte kan zitten, hoe communiceren zonder woorden mogelijk wordt en op welke manier gevoelens dan geraakt kunnen worden.
Mylan is de man van de verrassingen gebleken. Ik heb geen voorspelling durven uitspreken en dat is maar goed ook, er was geen ene voorspelling die geklopt zou hebben. Met de uitgerekende datum op prinsjesdag werd jullie prinsje negen dagen later, om negen minuten over negen in de avond op keizerlijke wijze geboren. De uitzonderingen werden regel, de eigen persoonlijke regels van kleine Mylan. Ik vond het inspirerend hoe jullie je hebben overgegeven aan het hele proces. De positieve houding, doorzettingsvermogen, geduld en kracht van jullie beiden heeft jullie gebracht waar jullie moesten zijn. Wat mogen jullie trots zijn op je zelf en op elkaar! Jullie mooie mannetje is de bekroning op de liefde tussen jullie beiden. Ik hoop dat jullie de zorgzaamheid, de liefde en jullie positieve levenshouding kunnen doorgeven aan Mylan. Dat jullie hem veel mogen leren en veel van hem mogen leren. Jullie komen vast nog heel wat verrassingen tegen. Fijne verrassingen, leuke verrassingen, is wat ik jullie toewens met Mylan.
Ik wil jullie bedanken voor deze bijzonder fijne periode waarin ik jullie mocht begeleiden en wens jullie alle geluk van de wereld toe met jullie prachtige, Prachtige, PRACHTIGE kleine mannetje!

Isabel is geborenIk mag dit kleine meisje aan jullie voorstellen. Haar naam is Isabel.
Is ze niet prachtig? Isabel werd thuis in bad geboren. Ze benoemde twee lieve meisjes tot grote zus en maakte het gezinnetje compleet.

Lieve Isabel. Ik vond het zo ontzettend fijn om bij jouw geboorte aanwezig te zijn. Je hebt ervoor gezorgd dat mama en papa konden beleven dat een geboorte thuis heel anders is dan in het ziekenhuis. Je liet hun merken dat voorbereiden loont en dat je samen sterk staat. Je twee grote zussen zijn supertrots op je en blij met je. Dat de vernieuwing die jij in gang gezet hebt, maar mag leiden tot mooie nieuwe belevenissen voor jullie alle vijf! Veel plezier lief meisje, samen met papa, mama en je grote zussen.

Lieve Elina en Dolores. Jullie zijn nu grote zussen. Wat gebeurt er veel in jullie leventje hè? Grote veranderingen door jullie kleine zusje. Maar wat is het ook leuk hè? Om met haar te knuffelen en te kijken naar wat ze allemaal doet. Nog even wachten en jullie kunnen mama helpen om een luiertje verschonen. Ik ben wel heel erg benieuwd op wie Isabel het meeste zal lijken. Voorlopig lijkt ze in ieder geval op jullie allebei. Wat zal het gezellig druk zijn bij jullie in de komende jaren. Wat zullen jullie veel lol hebben samen. Jullie hoeven je nooit te vervelen. Heel veel plezier samen! Geef jullie zusje, zo nu en dan van mij een kusje.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd!
Jullie zijn om bepaalde redenen, pas laat in de zwangerschap, bij mij terecht gekomen. Er werden verwachtingen geschept, plannen gemaakt en stappen genomen die door een goede voorbereiding van jullie zelf ook volledig waar geworden zijn. Soms is het lastig om in een paar weken een vertrouwensband op te bouwen, maar ik heb het gevoel dat we in die paar weken toch een goede basis neer hebben gezet. Mama, wat is het fijn om  een papa aan je zijde te hebben die in vertrouwen bepaalde keuzes maakt, waardoor je je zelf ook veilig genoeg kunt voelen om stappen te zetten die tot dan spannend waren. Het heeft jullie gebracht waar jullie nu zijn en ik denk dat dit voor jullie toekomst nog van grote invloed gaat zijn. Isabel komt in een mooi gezinnetje terecht.

Met de komst van Isabel mag er met recht gesproken worden van een heus "meidengezin" en papa zal zich nog wel eens in bepaalde situaties in de minderheid voelen. Maar wie kan nou zeggen dat er maar liefst 4 meiden gek op hem zijn?!
Jullie zullen je handen vol hebben en je zelden vervelen, maar de rijkdom van het hebben van drie gezonde meiden is met niets te evenaren. Isabel is een prachtig meisje, ze doet het goed vanaf de 1e minuut.
Haar twee grote zussen zullen zich helemaal kunnen storten op het spelen, verzorgen en vertroetelen van hun kleine zusje.
Ons traject samen, was kort, maar krachtig. Ik heb ervan genoten en hoop dat jullie ook terugkijken op een mooi proces.
Ik wens jullie veel geluk, liefde, vertedering en verwondering met jullie meiden. Dat er maar ontzettend veel moois op jullie pad mag komen en jullie met dezelfde samenwerking steeds goede besluiten zullen nemen voor jullie toekomst. Geniet van elkaar en wees trots op jullie schitterende gezin!

Blythe is geboren


Er is weer een kindje dat ik mag aankondigen van zijn mama en papa. Het is dit kleine mannetje, zijn naam is Blythe.
Een bijzondere naam voor een bijzonder kereltje.

Blythe is een mannetje dat het verlangen van mama en papa naar hem tijdens de zwangerschap, enorm heeft weten te prikkelen en het geduld en doorzettingsvermogen echt op de proef heeft gesteld. Ruim acht weken voor zijn geboorte maakte Blythe een valse start. Hij bedacht zich gelukkig en besloot dat hij toch nog graag in mama's buik bleef zitten tot hij genoeg gegroeid was om geboren te worden. Dat was een goed besluit van hem, maar het waren spannende weken.

Lieve Blythe, wat ben jij een prachtig mannetje! Wat doe je het goed. Het was moeilijk voor je om geduldig te wachten tot het de juiste dag voor je verjaardag was, maar je hebt het toch volgehouden. In de toekomst mag je mama en papa heus nog wel met onverwachte dingen verrassen, als je het net als nu maar steeds goed laat aflopen, toch zou het voor mama en papa fijn zijn als het wat minder spannend en intens zou zijn.
Ik weet zeker dat jij niets tekort zult komen. Laat je maar lekker vertroetelen en verwennen. Er wordt veel van je gehouden, dat is overduidelijk.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi ventje is Blythe! Ik heb jullie zwangerschap niet begeleid, toch hebben we elkaar regelmatig gesproken en hielden jullie me steeds op de hoogte. Het waren enerverende weken! Nu ligt jullie mannetje veilig in zijn bedje bij jullie. Het genieten is begonnen. Jullie mogen trots zijn op wat jullie samen doorstaan hebben en hoe jullie elkaar gesteund hebben in heel het proces. De liefde tussen jullie beiden is voelbaar en werd met de komst van Blythe verdubbeld. Heel veel geluk met jullie mooie mannetje en met elkaar!

Math is geboren

Er is nog een klein wondertje dat ik graag aan jullie voorstel! Een klein mannetje die de jongens in mijn praktijk komt versterken.
Dit is Math! Kort maar krachtig!
Math werd na een paar spannende (en lange) dagen voor mama en papa, geboren.
Math werd het kleine broertje van “grote" broer Ward. Hij heeft vanaf dag één gedaan wat hij moest doen. Slapen, eten, slapen, groeien, poepen, plassen, slapen, eten, slapen, groeien enz.

Lieve Math, je doet je naam eer aan. Krachtig als een beer werd je geboren, krachtig als een beer heb je de eerste dagen laten zien dat je weet wat nodig is. De kracht die in jou schuilt, heeft mama en papa gesterkt tijdens de zwangerschap om bepaalde keuzes te maken. Ik was niet bij je geboorte aanwezig, maar ik heb in de kraamweek mogen genieten van je ontspannen houding. Ward moet nog even wennen aan jouw aanwezigheid, maar wat zullen jullie veel plezier hebben met elkaar.

Lieve Ward. Je vond het maar helemaal niks, die vreemde mensen in huis. Wat kan je nou beter doen, dan wanneer je iets niet leuk vindt het gewoon negeren?! We hebben dan ook niet veel met elkaar gepraat. Maar dat hoeft ook niet, ik begrijp je wel.
Vanaf nu zal je je plekje bij mama en papa moeten delen en dat zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar het is me wel duidelijk dat je ondanks dat je even moet wennen heel veel plezier met je kleine broertje zult hebben. Neem je tijd kleine man, ik wens jullie samen veel ondeugd en lol.

Lieve mama en papa, ik mocht de zwangerschap van jullie begeleiden. We maakten plannen en bespraken alles rondom de geboorte tot in detail. We wisten dat ik de geboorte niet zou begeleiden, maar hebben vooraf veel over de bewuste dag gefilosofeerd. Jullie wisten precies waar jullie behoefte aan hadden en welke voorwaarden er nodig waren om in vertrouwen te blijven. Dit kwam ook tot uiting in het kraambed. Mooi om te zien hoe kleine aanpassingen kunnen leiden tot groter vertrouwen. We hebben een fijne tijd gehad samen en ik kijk uit naar af en toe een foto - update van jullie kleine beer. Heel veel geluk met jullie mannetjes. Geniet van elkaar!

Anne is geboren

Soms krijg je als verloskundige de bijzondere eer om de zwangerschap te begeleiden van lieve vrienden. Dat gebeurt niet zo heel vaak wanneer je zelf toch een beetje boven de gemiddelde zwangerschapsleeftijd zit (ehum). Die enkele keren dat het wèl gebeurt zijn dus extra speciaal! Dat was ook het geval bij de zwangerschap van dit prachtige meisje!
Ik mag jullie voorstellen aan Anne!

Tijdens de zwangerschap van Anne hebben we behoorlijk wat keren gesproken over de dag van de geboorte. Hoe zou het gaan? Welke plannen worden er gemaakt? Hoe zou het beginnen? Is alles geregeld? Staat alles klaar? Geboortes zijn enorme life events en er is weinig te voorspellen. En dat is maar goed ook. Elke geboorte is uniek en het verloop telkens weer anders. Dat is het mysterieuze en het krachtige van het grote wonder dat geboorte heet.

Anne nam zich tijdens de zwangerschap ruim de tijd maar wilde na een lange zwangerschap ineens vliegensvlug geboren worden. De geboorte van Anne gaf een lichaam aan de uitspraak "kort maar KRACHTIG!"
Direct na de geboorte liet Anne dan weer merken dat vooral de tijd nemen, geduld en vertrouwen hebben de sleutels waren om Anne aan haar taken in haar nieuwe rol als baby te laten wennen.

Anne is een prachtig meisje dat het duidelijk goed gehad heeft in mama's buik. Desondanks vond ze het op 03-09-2105 toch tijd om haar mama en papa te leren kennen. Ze was echter minstens zo nieuwsgierig naar de lieve jongen die zich vanaf nu "grote broer" mocht noemen.

Lieve Anne. Wat was en ben jij welkom in het gezinnetje dat je uitgekozen hebt. Ik vind je er in passen alsof het nooit anders is geweest. Wat vind ik het leuk om de gelijkenissen met je grote broer Thom te zien en wat ben jij nu al een prachtige meid! Ik vond het heel bijzonder om jou steeds te mogen begroeten toen je in mama's buik zat en je te "zien" groeien, maar ik vind het nog leuker om je te mogen begroeten nu je geboren bent. Ik wens je een heerlijk leven in de liefdevolle armen van mama en papa en hoop dat je minstens zoveel plezier hebt in alle kleine dingen als je grote broer Thom. Groei maar groter lief meisje. Wordt maar gelukkig in dit fijne gezin.

Lieve Thom. Daar is ze dan eindelijk. Het was dan toch een meisje he!?
Wat zal het leuk worden als je al je avontuurlijke spellen aan haar voor kunt gaan doen. Haar mee kunt nemen naar het bos en naar alle andere plaatsen waar je graag bent! Wat zal jij veel aandacht krijgen van alle meiden in je klas, nu je zo af en toe je zusje kunt komen showen. Heel veel plezier met je lieve kleine zusje! Wees lief voor haar en bescherm haar maar als grote broer.

Lieve papa en mama. Van harte gefeliciteerd!
Al kijk je op een gegeven moment uit naar het eind dat in zicht komt, als sommige zwangerschappen 100 weken zouden duren dan gingen ze voor mij nóg te snel voorbij. Terugkijkend op de periode die nu achter ons ligt, hebben we een mooie tijd beleefd samen en droom ik stiekem al mee over de nabije toekomst die voor jullie in het verschiet ligt. Het is fantastisch om te zien hoe jullie samen steeds tot solide goed onderbouwde beslissingen zijn gekomen, waar jullie geen enkele keer uitgezonderd, beiden voor 100% achter konden staan. Jullie hebben een waar topteam gevormd en plukken hier elke dag de vruchten van!
Als jullie dit blijven doen in de toekomst, staat dat garant voor fijne, plezierige jaren! Ik wens jullie met jullie gezinnetje veel liefde, veel geluk maar vooral veel gezondheid!
Wat was het intens wat was het krachtig, maar wat was het ook schitterend, prachtig! Ik vond het een grote eer om jullie te mogen begeleiden in deze reis en had er echt, geen ene, geen énkele seconde van willen missen! Dank jullie wel

Bibi is geboren

 

Op 31-08-2015 werd een prachtig meisje geboren. Ik mag haar aan jullie voorstellen!

Dit is Bibi!
De zwangerschap van Bibi heb ik niet begeleid. Ik mocht mama en papa begeleiden nadat Bibi geboren was. Nog maar bij mijn tweede visite gebeurde er onverwachts iets. Het werd meteen duidelijk hoe zorgzaam papa was en hoe sterk mama's no nonsens mentaliteit is. Er wordt in dit gezinnetje goed voor elkaar gezorgd. Dat was wel duidelijk.

Lieve Bibi. Je hebt goed kunnen groeien in mama's buik. Je bent een prachtige tevreden baby. Wat hebben mama en papa naar jou uitgekeken. Geniet van de liefde en aandacht die je zult krijgen. Ik heb wel gemerkt dat je daar geen tekort aan zult krijgen. Ook je lieve oma kan je niet vaak genoeg knuffelen. Ik wens je samen met mama en papa een mooie toekomst en hoop dat je overal waar je zult komen met evenveel liefde omringd zal worden als bij mama en papa.

Lieve mama en papa. Soms heb je niet veel tijd nodig om te weten dat een baby op precies het juiste plekje terecht gekomen is. Als ik bij jullie binnenkom is het niet alsof er een nieuw mensje bij gekomen is, maar alsof jullie al heel je leven mama en papa van Bibi zijn. Ik wens jullie heel veel geluk, veel liefde en een schitterende toekomst samen met jullie mooie meisje

Jarno is geboren

Ik mag weer een klein mannetje aan jullie voorstellen. Dit kleine mannetje is Jarno!  Jarno zorgde ervoor dat het laatste trimester van de zwangerschap een trimester werd vol met vraagtekens. Mama’s en papa's gedachten werden heen en weer geschud. Even werd er zelfs gedacht dat Jarno veel te vroeg geboren zou worden. Maar dat was duidelijk niet Jarno’s plan. Hij kwam na een trage, voor mama en papa lange voorbereiding, gewoon één dag voor de uitgerekende datum ter wereld.

Ook na zijn geboorte liet Jarno merken dat tijd en geduld de belangrijkste factor was om te komen waar hij moest komen. Mama zorgde ervoor dat er gedaan werd wat nodig was om hem die tijd te gunnen en papa ondersteunde mama daar ten volste in. Ik vind het altijd zo mooi om te zien hoe belangrijk die samenwerking tussen papa en mama is.

Lieve Jarno, je nam je tijd voor alles, maar leek er zelf geen greintje ongeduld bij te voelen. Je voelde je goed, dat liet je duidelijk merken. Over jouw gezondheid is geen moment getwijfeld. Gelukkig vertrouwden mama en papa erop dat jij instinctief precies wist wat nodig was. Je papa en mama stelden hun plannen bij, om aan jouw behoeftes tegemoet te komen en werden daar vandaag in alle glorie voor "beloond". Lieve Jarno, als je steeds weloverwogen je keuzes maakt in je leven, je tijd neemt om je plan te trekken en dan net als bij je geboorte en de week daarop volgend, komt tot een perfect resultaat, kan het niet anders dan een mooie toekomst voor je worden. Ik wens je daarbij alle geluk, veel plezier en fantastische momenten!

Lieve papa en mama. Jullie zijn bijzondere mensen. Puur, kalm en overtuigd van een goede afloop. Ik vond het mooi om dat te mogen aanschouwen, om daar deel van uit te mogen maken. Ik wens jullie samen met Jarno een mooie toekomst & evenveel vertrouwen en prachtige gebeurtenissen als in de afgelopen week. Zorg goed voor jullie mannetje en neem steeds met veel geduld de tijd om zijn tempo te volgen. Heel veel geluk!

Lars is geboren

 

Berichten over blauwe muisjes worden heel vaak gevolgd door een geboorteaankondiging. Zo ook nu
Ik mag jullie voorstellen aan dit kleine mannetje. Hij heet Lars.
Hij werd thuis geboren. Lars is het kleine broertje van Milan en maakt met zijn komst het gezinnetje compleet.

Lars is een tevreden mannetje. Lieve Lars, jij werd vlot geboren, je hebt je mama en papa duidelijk laten merken dat een goede voorbereiding een belangrijk ingrediënt is voor een vlotte geboorte. Ik wens jou veel plezier met je grote broer, hij zal je alle ins and outs van de ondeugd vertellen en voordoen zodra hij ze zelf allemaal heeft ontdekt.

‘Grote’ broer Milan je bent nog te klein om helemaal te beseffen wat er allemaal gebeurd, maar dat er iets veranderd is, dat heb jij duidelijk door. Jij zult heel wat lol maken met je kleine broertje Lars. Veel plezier daarmee kleine man!

Lieve mama en papa. Soms moeten er duidelijke doelen gesteld worden, om wensen te vervullen. Dat vraagt vastberadenheid en kracht. Jullie hebben in deze zwangerschap een aantal doelen moeten stellen om te komen tot de geboorte die jullie voor ogen hadden. Ik heb jullie pas laat in de zwangerschap leren kennen. Toch is er in korte tijd veel besproken. Mama wat heb jij een rust en kracht laten zien tijdens de geboorte van Lars! Het was mooi om als vroedvrouw geheel overbodig te mogen zijn, alles wat er gebeuren moest heb je zelf kunnen doen, zoals je dat graag wilde, met de kalme, rustige ondersteuning van papa. Wees trots op wat jullie gedaan hebben en op jullie gezinnetje. Blijf net zoals in de zwangerschap ook voor de toekomst steeds jullie doelen in zicht houden. Bepaal vooraf de koers, volg die en stel waar nodig bij. Ik wens jullie een mooie toekomst, samen met jullie prachtige mannetjes.

Raf is geboren

 

Ik mag dit prachtige mannetje aan jullie voorstellen. Dit is Raf!
Raf werd op zaterdag 22 augustus 2015 geboren. Het voorgevoel van mama, dat kleine Raf niet zou wachten tot de uitgerekende datum, kwam uit. Gelukkig waren alle plannen reeds besproken want Raf besloot een paar weekjes eerder te komen. Toen mama vervolgens op de dag van zijn geboorte een voorspelling deed over het geboortetijdstip kon niemand geloven dat dit tijdstip kon kloppen. Toch was mama akelig nauwkeurig met haar voorspelling en deed ze iedereen versteld staan.

Lieve Raf. Mama en papa hebben zó ontzettend uitgekeken naar jouw komst. Al hadden mama en papa heus wel langer op je willen wachten, je kon ze niet gelukkiger maken door drie weekjes eerder te komen! Voor jou was de tijd in mama’s buik duidelijk lang genoeg en mama en papa kunnen nu drie weekjes eerder en dus drie weekje "langer" van je genieten. Je koos ervoor om van jouw geboorte een bijzondere reis te maken. Raf... kleine man... je hebt me goed aan het werk gehouden, ook ik heb even wat tijd nodig gehad om wat slaap in te halen, maar ik had absoluut geen seconde willen missen van die ontzettend prachtige dag waarop jij besloot geboren te worden. Kom nu maar lekker bij van je reis, in de liefdevolle nabijheid van mama en beschermd door de daadkracht van papa. Jij zult niets te kort komen kleine man! Ik wens je samen met mama en papa een prachtig leven toe. Dat de intensiteit van de dag van je geboorte, de toon mag zetten voor alle avonturen die je nog zal beleven!

Lieve papa en mama. Het was een enerverende reis, jullie hebben steeds in jezelf en in elkaar geloofd en bleven steeds vol vertrouwen. Alle voorbereidingen die waren getroffen moesten ineens iets sneller ingezet gaan worden dan aanvankelijk gepland. Mama, jij liet zien dat je ondanks pittige momenten echt van de bevalling kon genieten. Papa, jij liet blijken dat je ondanks onzekere momenten de rust zelve kon blijven en voor mama de sterke rots in de branding kan zijn. Vertrouwen bleef steeds de boventoon voeren. Het was een prachtig avontuur en ik had de eer om erbij aanwezig te kunnen zijn en mee te genieten van deze unieke gebeurtenis. Ik wens jullie, voor de rest van jullie leven, een veelvoud van alle mooie dingen die jullie in de afgelopen dagen beleefd hebben samen met jullie prachtige mannetje Raf! ❤ Heel veel geluk!!

Quinn is geborenIk mag jullie voorstellen aan een klein mannetje dat geboren werd op 20 augustus 2015 om 21.22u. Dit is Quinn! heart-emoticon Quinn werd thuis in bad geboren. Hoewel Quinn eerst rustig de tijd nam en mama en papa ook ruim na de uitgerekende datum liet wachten op zijn komst, besloot hij voor de geboortereis zelf niet al te veel tijd uit te rekken. Nadat hij 9 maanden lang heel beschermd opgeborgen gezeten heeft in mama’s buik, vond hij het nu wel eens tijd om zijn grote broer Mischa te ontmoeten .

Mischa kleine grote broer. Wat hebben we samen een leuke tijde beleefd he? En wat had je, nadat je de eerste paar keer de kat uit de boom gekeken had, steeds veel te vertellen tegen me en begon je steeds meer je draai te vinden in de spreekkamer. Je bent een klein wijs mannetje en wordt vast en zeker een stoere grote broer voor Quinn. Wat zullen jullie veel plezier samen hebben. Je hebt hem genoeg te leren zowel wat wijsheid betreft als ondeugd. Ik wens jou heel veel plezierige momenten samen met je kleine broertje!

Lieve Quinn. Wat een goede beslissing van jou, om voor deze mama, papa en grote broer te kiezen! Je had geen beter plekje uit kunnen kiezen. Een bijzonder bedje wordt voor jou gespreid. Het staat garant voor de belangrijkste geneugten des levens. Hoe fijn is dat? Als je nog maar net geboren bent, weten dat je leven gevuld zal zijn met liefde en geluk! Ik wens je een prachtige reis met papa, mama en lieve grote broer Mischa!

Lieve Papa en mama, wat komt Quinn in een liefdevol nestje terecht. Een thuis waarin mogelijkheden gecreëerd worden door bewuste, soms niet alledaagse keuzes te maken en beslissingen te nemen. Jullie vormen samen een harmonieuze eenheid die ik heel bijzonder vind. Elke keer dat jullie in de afgelopen maanden bij mij op bezoek kwamen, kwam er samen met jullie plezier binnen, geluk & vreugde. Vreugde om grootse dingen, belangrijke dingen in het leven. Maar veel vaker nog vreugde om kleine, eenvoudige dingen. Jullie gaven een lichaam aan het spreekwoord “eenvoud siert te mens”. Wat zijn jullie prachtig! Wat heb ik ervan genoten om mee te mogen genieten van de reis die jullie beleefden. Nu Quinn is geboren zullen onze ontmoetingen binnenkort ophouden. Maar mijn herinneringen aan deze periode zullen blijven en nog lang na vandaag een grote glimlach op mijn gezicht doen toveren. Op deze foto staat jullie grootste rijkdom. Jullie twee lieve schatten. Wat zullen jullie genieten van deze twee kereltjes, plezier beleven, liefde delen. Heel veel geluk gewenst samen met jullie twee mannen!

Mees is geboren

Een zwangerschap zorgt er altijd voor dat er plannen gemaakt worden en toekomstdromen geschetst worden. Er worden ideeën gevormd over wensen rondom de bevalling. Waar vindt de bevalling plaats, welke randvoorwaarden zullen er gecreëerd worden en welke cursus zal er gevolgd worden voor een zo goed mogelijke voorbereiding? Als de zwangerschap vordert beginnen Papa’s en mama’s zich ook voor te stellen hoe het zal zijn om hun kindje vast te houden, het te knuffelen, te voeden, te koesteren.

De zwangerschap vordert en verloopt op wat kleine kwaaltjes na perfect. Ze komen op controle in de praktijk. Het is steeds weer prettig, gezellig zelfs. Ook bij de laatste controle volgt een “OK stempel” voor de “volgende fase”. De hemel is helder en blauw, de horizon prachtig.
Uit het niets verschijnt er een donderwolk. Begeef je je ineens in een ziekenhuis en verloopt alles heel anders dan gepland……….

Dit is Mees!
Mees heeft in zijn prille bestaan al voor heel wat opschudding gezorgd bij mama en papa! Hij zal zijn redenen gehad hebben om niet af te kunnen wachten in mama’s buik. Mees werd namelijk bij nog net geen 30 weken zwangerschap geboren. Mama en papa kregen de tijd niet om alle plannen af te ronden. Hun mannetje wilde geboren worden en liet zich door niets of niemand afremmen. Mees is dapper en sterk en doet de dingen die hij moet doen erg goed. Maar Mees is klein, heel klein, nog veel te klein! Mees moet nog verder groeien, helaas nu niet meer in mama’s buik, maar in de couveuse.

Lieve Mees, wat gebeurde er toch ineens? Werd je huisje te klein? Werd je ongeduldig misschien? Kon je het de wereld maar vertellen. Maar dat is niet het geval. Je liet je niet meer remmen, je was vastberaden om geboren te worden. We vertrouwen er op dat jij weet wat voor jou het beste moment was om geboren te worden al hadden we allemaal gehoopt dat je wat langer mocht groeien in dat warme nestje bij mama. Ik vind je prachtig! Krachtig! Gisteren ben ik nog bij je komen kijken. Gelukkig doe je het goed!
Geniet van de knuffelmomentjes met mama en papa en zorg maar dat je groter groeit. Doe rustig aan, mama en papa zullen er voor je zijn kleine man.

Lieve, lieve, lieve, Mama & papa! Alle plannen kregen ineens een andere kleur. Wat hebben jullie pittige dagen achter de rug en nog een flinke kluif voor de boeg. Maar wat zijn jullie samen sterk!
Mama met je wilskracht en rust, papa met je liefdevolle, kalme zorg voor je twee grote liefdes. Geniet intens van de knuffelmomenten die jullie hebben. Ik wens dat Mees blijft doen wat hij de afgelopen dagen heeft gedaan, namelijk laten zien hoe sterk en dapper hij is. Ook wens ik dat hij gezond zal blijven, dat elke dag een klein stapje in de goede richting gezet mag worden en dat Mees goed zal groeien tot hij sterk genoeg is om met jullie mee naar huis te mogen. Voorlopig zullen jullie plannen maken per uur, misschien voorzichtig een keer per dag vooruit. Ik gun jullie dat er spoedig weer verre toekomstdromen geschetst kunnen worden en voorbereidingen getroffen mogen worden om jullie mannetje zijn echte thuis te kunnen laten zien. Ik wens jullie alle kracht en liefde voor jullie drietjes die jullie nu zo hard nodig hebben. Maar boven alles, hoop ik dat alle plannen die nog gemaakt worden en dromen die gedroomd worden vanaf nu wél werkelijkheid zullen worden

Ik weet ondertussen dat de geboorte aankondigingen veel gelezen worden. Dit is een geboorteaankondiging die even veel vreugde en geluk kent als andere, want het gaat naar omstandigheden goed met Mees, maar toch is deze aankondiging ook heel anders dan alle eerdere aankondigingen. Daarom wil ik een speciale oproep doen aan iedereen die dit leest. Ik wil jullie vragen om in de komende weken elke dag even aan lieve kleine Mees en zijn papa en mama te denken en telkens als jullie dit doen, één positieve gedachte hun kant op te sturen. Ik geloof erin dat deze bundeling van gedachten, energie en kracht zullen geven en hoe dan ook van positieve invloed zullen zijn. Dank jullie wel alvast.

Mylo is geboren
Geboortenieuws!

het komt wel eens voor dat ik iemand leer kennen in het begin van de zwangerschap en dat ik dan om een of andere reden moet verwijzen naar de gynaecoloog voor de begeleiding van de zwangerschap. Ik vind het zo leuk dat ik dan toch zo nu en dan een berichtje krijg om up to date gehouden te worden. Zo blijf ik toch een betrokken en volg ik vanaf de zijlijn mee. Dan breekt op een gegeven moment de dag aan dat de bevalling begint. Ik word opnieuw up to date gehouden en wacht op het telefoontje met het fijne nieuws. Zo ging dat ook in de afgelopen maanden en vorige week woensdag kreeg ik dat ene, fijne telefoontje. Hij is geboren!

Wat is het fijn om dan op kraamvisite te gaan en mama en papa te kunnen feliciteren. Dat deed ik vorige week donderdag voor het eerst, toen ik dit knappe mannetje mocht bezoeken. Zijn naam bleef nog even geheim tot ik op visite kwam. Het mannetje heet Mylo!
Mylo werd iets vroeger op de wereld uitgenodigd dan hij zelf gepland had, waardoor hij soms wat moeite had met aanpassen aan zijn nieuwe leven. Mama en papa vormden een team, waardoor Mylo de tijd kon krijgen om te wennen. Ook mama en papa hadden wat tijd nodig om te wennen, het waren lange dagen en lange nachten, maar gelukkig kreeg Mylo ineens echt de smaak te pakken en wist hij precies wat hem te doen stond in zijn prille bestaan.
Lieve Mylo wat zijn mama en papa blij met jou en trots op de kleine stapjes die je steeds neemt. Blijf ze steeds verrassen en groei maar op tot een gelukkig mannetje en geniet van alle aandacht om je heen.
Lieve mama en papa, van harte gefeliciteerd! ik wens jullie veel geluk met Mylo. Dat jullie elkaar blijven ondersteunen zo als jullie dat nu doen en dat Mylo jullie maar steeds blijft verbazen met wat hij in korte tijd nieuw leert. Wees trots op jullie prachtige gezinnetje!

Daantje is geboren

 

Er was eens……. een dag, een hele bijzondere dag in juni….
Een dag waarop een meisje het kleine zusje werd van een grote broer. Een dag waarop een meisje het dochtertje werd van mama en papa.
Een dag waarop een lief klein meisje mama liet zien welke kracht ze in zich verscholen had. Maar ook een dag waarop een meisje een stoere papa liet zien welke rust en vertrouwen hij in zich had en hoe hij dit wist over te brengen op mama. Een dag waarop een meisje geboren werd in de stoere, sterke handen van haar papa. Papa die haar landing op deze grote aarde heeft begeleid en haar liefdevol in haar moeders armen heeft gelegd.
Het kleine meisje werd al ver voor haar geboorte, maar ook vanaf de eerste seconde na haar geboorte omgeven door liefde, veiligheid & trots.......

Als je dit leest, een verhaal dat begint met “er was eens…” zou je haast denken dat je met een sprookje te maken hebt. Maar niets is minder waar.  De tekst hierboven is een kleine "schets" van het geboorteverhaal van een wel heel gelukkig meisje. Haar naam is Daantje en ik mag haar aan jullie voorstellen.
Daantje werd geboren als in een sprookje en ik had het voorrecht om er erbij aanwezig te mogen zijn.

Lieve Daantje, wauw, wauw, wauw! ….jouw begin hier op aarde was bijzonder, liefdevol, intens. Als slechts een fractie hiervan, de rode draad wordt in jouw toekomstig leven, belooft het meer dan sprookjesachtig te worden. Ik vond het écht een eer om aanwezig te mogen zijn bij jouw geboorte en om tijdens de eerste dagen die er op volgden af en toe een bezoekje te kunnen brengen en mee te genieten van het prille geluk. Soms zijn wensen overbodig, maar ik wens jou toch, samen met mama, papa en Senn, heel erg veel geluk.

Senn, “grote", stoere, lieve broer. Voor zover dat mogelijk was, hadden mama en papa je voorbereid op de komst van je kleine zusje. Toch was het even schrikken toen je ontdekte dat je kleine zusje huilen kon. Gelukkig ben je nu al een beetje gewend aan het stemmetje van haar en zullen jullie elkaar elke dag een beetje beter leren kennen. Delen zal geen probleem worden voor jullie, je laat vanaf dag 1 al zien dat je daar geen moeite mee hebt. Veel speelplezier samen met je kleine zusje. Wat zal het gezellig worden.

Mama en papa, wat valt er nog te zeggen. Wat was het mooi, wat was het intens en wat was de liefde voelbaar. Wat waren jullie een prachtig team. Ik heb geen woorden voor de dankbaarheid die ik voel om in mijn rol als vroedvrouw jullie te hebben begeleid tijdens de zwangerschap en aanwezig te mogen zijn bij de geboorte van Daantje. De wijsheid die jullie bezitten over het leven en de kennis hoe jullie deze wijsheid  toe kunnen passen staan garant voor een mooie toekomst samen. Bedankt voor de waanzinnig mooie reis. Heel veel geluk met jullie Prachtige gezinnetje. Leef jullie eigen sprookje, nog héél lang en héél gelukkig!

 

 

 

Fenna is geboren

 

 

 

 

Vandaag kreeg ik een serie foto's toegestuurd, van een prinsesje dat ruim een week geleden geboren werd. Ik mocht zelf een foto kiezen die ik wilde  gebruiken voor de geboorte aankondiging. Wat is het dán moeilijk om de "leukste" de "mooiste" te kiezen, uit een reeks prachtige fotootjes.... Maar het is gelukt, deze foto heb ik gekozen.
Ik mag jullie laten kennismaken met Fenna.
Fenna is een prachtig meisje dat mama en papa dichter bij elkaar bracht. Een lang gekoesterde wens werd werkelijkheid. Man en vrouw werden mama en papa.
Ze werden mama en papa van jou lieve Fenna! Wat ben jij een prachtig meisje. Je hebt mama en papa al in je korte bestaan zoveel moois gebracht. Een prachtige zwangerschap, een schitterende geboorte en veel mooie momenten in die week dat je bij ze bent. De toekomst belooft dan ook veel mooie momenten, levenservaringen en wonderbaarlijke gebeurtenissen.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd! Wat was het een schitterend avontuur zeg! Ik heb jullie zien transformeren, zien groeien, zien verwonderen, elkaar bewonderen. Zien samensmelten, maar toch bleven jullie steeds perfect jullie eigen individu. Ik vond het fantastisch om te zien wat wilskracht, voorbereiding en vertrouwen te weeg konden brengen. Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de geboorte! Het was een bijzondere reis, ook voor mij als vroedvrouw. Ik vond het mooi om mee te mogen maken, fantastisch om de geboorte bij te mogen wonen en schitterend om te zien dat iedere aanwezige, geraakt werd door de magie, het wonder des levens, de geboorte van jullie lieve meisje. Fenna werd thuis in bad geboren en dát was precies de bedoeling!

Ik wens jullie drietjes liefde, geluk, gezondheid, nog meer liefde, verwondering, bewondering, ontroering en plezier. Maar vooral vertrouwen! Veel vertrouwen! In elkaar, met elkaar. Vertrouwen stond centraal tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de geboorte van Fenna. DIE basis, dat diep gewortelde vertrouwen, dat pakt niemand jullie nog af! Geniet van jullie meisje!

 

 

 

Morris geboren

 

 

 

Mag ik jullie voorstellen aan dit heerlijke mannetje. Zijn naam is Morris
De zwangerschap van Morris verliep op alle fronten “rustig”. Mama kende nauwelijks kwaaltjes. Papa volgde de zwangerschap rustig op en zorgde ervoor dat alle voorbereidingen werden getroffen voor de komst van Morris en in tegenstelling tot grote broer Nando hield ook Morris zich lekker rustig in de buik. Morris liet zich niet gek maken. Morris nam zijn tijd om geboren te worden en vond het heel prettig in mama’s buik. Hij vond die 40 weekjes die er werden ingepland eigenlijk wat aan de korte kant en besloot wat langer te blijven zitten. Het werd 27 mei 2015. Een mooie dag voor mama en papa, een mooie dag voor Morris, een mooie dag voor grote broer Nando, een mooie dag voor mij. Ook ik keek immers enorm uit naar de geboorte van Morris, nadat hij besloten had tot ruim na 40 weken te blijven zitten. De geplande en zeer gewenste “thuisbevalling onder water” werd bijna een “huis onder water bevalling” maar gelukkig merkte mama de lekkage op, konden er maatregelen getroffen worden en kwam Morris na hard werken van mama en papa precies zoals gepland thuis in bad, ter wereld.

Lieve Morris, dat jouw rustige karakter tijdens de zwangerschap maar een voorbode mag zijn van jou karakter in je verdere leventje. Het is helemaal niet erg dat je het af en toe wat spannend maakt voor mama en papa, als je dan maar net als bij de bevalling ervoor probeert te zorgen dat het uiteindelijk gewoon goed komt. Papa en mama hadden geen hulp nodig. Ze wisten precies wat ze aan elkaar hadden. Het was mooi om bij jouw geboorte aanwezig te mogen zijn.
Ik wens dat papa en mama steeds het mooie team mogen blijven als tijdens jouw zwangerschap en geboorte, zodat jij precies weet welke veilige, stabiele haven je thuis kunt vinden.

Lieve Nando. Wat was het lang wachten he? Maar je broertje is nu eindelijk geboren en wat lijkt hij op jou zeg! Twee druppels water. Nu nog even wachten tot hij wat groter is zodat je samen met hem kunt spelen. Heel veel plezier met je lieve broertje.

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Morris. Wat ging het goed hè, alles! Als twee natuurtalenten waren jullie kalm en krachtig en dit natuurtalent hebben jullie in ieder geval doorgegeven aan Morris.

Geniet van jullie mannen!

 

 

 

Dèvann is geboren

 

 

 Ik mag jullie kennis laten maken met Dèvann.
Dèvann, een jongen van de verrassingen. Dèvann had wel een héél ander plan in gedachte dan mama en papa. De tas voor het ziekenhuis stond al een tijdje klaar, alle benodigde spullen zaten erin. Maar Dèvann vond het maar helemaal niks om op een andere plaats dan thuis geboren te worden. "There’s no place like home" is vanaf nu zijn lijfspreuk. De tas werd niet aangeraakt, net zoals Dèvann de zwangerschap met een paar weekjes besloot in te korten, besloot hij flink wat vaart te zetten achter zijn geboorte.

Papa en mama pasten zich op zijn tempo aan, al vond mama de tijd die ze zwanger was eigenlijk veel te snel voorbij gaan. Toen werd het 22-05-2015, de dag die Dèvann koos als geboortedag. Op deze dag viert hij voortaan zijn verjaardag. Lieve Dèvann ik hoop dat al jouw toekomstige verjaardagen een even groot feest worden als de dag van jou geboorte. Dat de liefde die deze dag voelbaar was je de rest van je leven omringd.

Delvanjo, grote trotse broer, jij vond het juist wel fijn dat de zwangerschap geen 40 weken hoefde te duren he? Zo hoefde je minder lang te wachten op je kleine lieve broertje. Dèvann en Delvanjo ik hoop dat jullie nog veel leuke dingen gaan beleven samen en met papa, jullie ooms en opa nog vele uurtjes met de voetbal zullen spelen.

Lieve Mama en Papa, gefeliciteerd met jullie kleine mannetje Dèvann. De bevalling was, kort en krachtig, maar wat was het bijzonder om deel uit te mogen maken van deze intense, intieme gebeurtenis. Jullie werden omringd door liefde van de mensen om jullie heen, het was prachtig om te mogen zien gebeuren.
Ik wens jullie met jullie Boys een prachtig, lang en gelukkig leven toe.

 

 

 

Nova is geboren

Er zijn maar liefst 3 kindjes geboren in een week en bij geboortes horen aankondigingen. Ik begin bij de eerste baby die geboren werd. Op wens van de ouders een aankondiging zonder fotootje. Ik mag jullie vertellen over de geboorte van Nova. Nova werd geboren op 21-05-2015.

Ze heeft mama en papa de perfecte zwangerschap bezorgd. Zonder kwaaltjes floot mama de zwangerschap uit. Omdat Nova echter 40 weekjes in mama's warme buik wat kort vond en graag wat langer wilde blijven zitten, werd het op het laatste moment nog wel een beetje spannend voor mama en papa of de voorgenomen plannen wel waargemaakt konden worden. Nova zorgde voor een bevalling met een vliegende start maar gaandeweg de bevalling merkte Nova dat deze versnelling een standje te hoog was en besloot ze het wat rustiger aan te doen. Dit zorgde ervoor dat mama nog even de tijd kreeg om te rusten voor de eindsprint genomen werd.

En toen werd Nova geboren en bleek ze een waar natuurtalent. Wat wist Nova precies wat ze moest doen en wat wisten mama en papa zich perfect aan te passen. Wat rust en vertrouwen betekenen in die eerste week, werd hier duidelijk.

Lieve Nova, ik hoop dat je voor nu, maar ook in de toekomst precies weet wanneer je versnellen moet en wanneer je een tandje terug moet schakelen. Het is duidelijk dat je dan precies de doelen bereikt die je bereiken moet. Ik wens jou veel liefde van mama en papa en alle mensen om je heen. Laat je maar lekker vertroetelen.

lieve papa en mama, van harte gefeliciteerd, het was een mooie periode, jullie zwangerschap en de geboorte van Nova. Jullie vullen elkaar fantastisch aan en bleken keer op keer een topteam. Ik wens jullie een prachtig leven samen met jullie kleine meisje. Dat jullie de macht hebben om haar bij te houden en de kracht hebben geduld op te brengen om naast haar te wachten als ze besluit de rem in te trappen.

Heel veel geluk!

Dzana is geboren


Ik mag alvast een meisje aankondigen. Ze werd ineens heel snel geboren. En ondanks goede voorbereidingen en gemaakte afspraken besloot ze zich juist aan te kondigen op het moment dat mama niet in de buurt was van Heerlen. Dit is Dzana.
Dzana werd geboren in Aachen. Na een paar dagen mocht ik kennis maken met haar. Het prachtige meisje zorgde voor een grijns van oor tot oor bij papa toen hij haar kwam showen. En ik kan wel begrijpen waarom.
Dit mooie meisje vervult een hele grote wens van papa en mama. Schitterend. Dzana zal enorm vertroeteld worden door haar grote zus haar vader en moeder.

Lieve Dzana, wat kreeg jouw komst op deze wereld een verrassende wending. Daar zullen mama en papa nog vaak aan terug denken. Maar ook ik zal dit niet gauw vergeten. Want door de afstand moest ik helaas jouw geboorte missen. Gelukkig mocht ik deel uitmaken van de blijdschap tijdens de zwangerschap en geloof ik erin dat dingen altijd gaan zoals ze moeten gaan. Dus denk ik gewoon dat dit alles zo heeft moeten zijn. Lieve, Lieve Dzana, heel veel geluk in je leven.

Papa en mama, van harte gefeliciteerd!
Tjonge jonge wat een wendingen, voor, tijdens en ook na de geboorte bleven jullie het spannend maken. Ik hoop dat jullie genieten van alle dingen waarmee Dzana jullie nog zal verrassen. Heel heel heel veel geluk met jullie prachtige meisje.

Dijn is geboren

 

 

 In de stroom van jongetjes die in mijn praktijk geboren worden, mag ik jullie opnieuw laten kennis maken met een klein mannetje. Dit mooie mannetje heet Dijn! Dijn is het eerste kindje van mama en papa. De zwangerschap van Dijn was zo af en toe een rollercoaster. Op de momenten dat alles perfect ging met Dijn, kreeg mama te maken met wat uitdagingen. Op de momenten dat alles perfect ging met Mama, kwamen er wat “onzekerheden” rondom Dijn. De uitgerekende datum kwam steeds dichterbij en door kennismaking met de "medische molen" werden de laatste weekjes toch nog best spannend.
Dijn heeft zich er echter weinig van aangetrokken. Hij had een duidelijk plan. De uitgerekende datum was volgens hem niet voor niets "de uitgerekende datum".
Hij kondigde dan ook al heel vroeg in de ochtend / nacht van 22-04-2015 aan dat hij deze dag geboren zou worden. Mama en papa bereidden zich samen voor op de komst van Dijn en vormden een fantastisch team. Mama stond volledig in haar kracht en voelde de bescherming van papa met zijn ontspannen houding en vertrouwen in het natuurlijk proces.
Sinds de geboorte van Dijn kan papa zijn ogen niet van hem afhouden en wilt het liefst heel de dag met Dijn knuffelen. Mama aanschouwt haar mannen van een afstandje en kan niet anders dan overmand worden door liefde die ze voor haar mannen voelt. Dijn blijkt vanaf de 1e seconde een natuurtalent en drinkt en groeit volgens het boekje. Het is heerlijk om een ontspannen baby, mama en papa te mogen begeleiden, te weten dat in dit  gezinnetje alles op zijn pootjes terecht zal komen.

Lieve Dijn, je hoort bij het kleine groepje baby’s die op de uitgerekende datum geboren wordt. Als dat een voorbode is voor alle bijzondere dingen die je nog zult gaan doen in je leven, belooft dat veel speciale momenten. Ik wens je een fijn leven bij mama en papa. Laat je waar nodig door je stoere papa beschermen en zet waar mogelijk je eigen stappen. Laat je omringen door de liefde van mama en neem een beetje over van haar nuchtere aard. Tel daarbij op, een portie avontuur die zowel in papa’s als mama’s genen zitten en je bent verzekerd van een stabiel, mooi, liefdevol en avontuurlijk leven. Je gaat samen met hun een mooie toekomst tegemoet kleine man!

Lieve papa en mama. Van harte gefeliciteerd! Het was van begin tot eind, ondanks wat kleine hobbels een hele fijne rit. Ik vond het een genoegen om de zwangerschap en de geboorte van Dijn te mogen begeleiden. Ik wens jullie een prachtige toekomst samen met Dijn. Geniet van elkaar en van jullie prachtige mannetje
 

 

 

 

Sky & liberty zijn geboren

 

 

 

Vandaag mag ik jullie geboortenieuws melden van niet één baby maar twee! Twee baby's die een klein meisje tot grote zus benoemden. Twee baby's die een gezin met één kind lieten groeien naar een gezin met 3 kinderen. Deze twee baby's hebben elkaars voeding de afgelopen maanden gedeeld, de plek in mama's buik gedeeld en nu delen ze de aandacht van mama, papa en zusje Joy.
Zoontje Sky werd als eerste geboren. Een stoere jongen die de moederschoot het eerst verliet, plaatsmakend voor zijn zusje, Liberty, niet wetend dat de vele plaats in de buik, nou net iets was wat Liberty niet nodig had. Door deze ruimte  kreeg ze de kans om net verkeerd te gaan liggen met haar armpje en werd er van mama en papa flink wat flexibiliteit gevraagd.
Sky en Liberty moesten even in het ziekenhuis blijven. Na één weekje mocht Sky fijn naar huis, maar Liberty was er nog niet helemaal klaar voor. Ze nam zich nog een weekje extra de tijd en ontdekt nu sinds een week haar thuis bij mama papa Joy en Sky. Een kindje krijgen is spannend, bijzonder en leuk. Elke keer weer is het afstemmen en zoeken naar wat elk kind nodig heeft. In geval van een tweeling gebeurd dat natuurlijk allemaal in tweevoud. "Tijd" is alles wat mama en papa nodig hadden en hebben om hun kleine meisje en kleine ventje te leren kennen en om aan hun behoeften te voldoen.
Wat is het fijn om deze aankondiging te mogen schrijven nu jullie gezinnetje sinds een weekje fijn samen thuis is en we weten dat jullie en de kleintjes het goed doen.
Ik wens jullie alle vijf heel veel geluk en plezier met zijn allen. Geniet van deze niet te evenaren rijkdom die jullie met de geboorte van Sky en Liberty geschonken is.

 

 

 

Ragnar is geboren

 

 

 

Ik mag een wondertje aan jullie voorstellen. Een mannetje dat in een prachtig gezin terecht gekomen is.
Mama vertelde mij dat ze zich verheugde op het lezen van de geboorte aankondiging. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik me verheugde om deze aankondiging te mogen schrijven. En dan, is het ineens extra spannend om een aankondiging te schrijven, het moet natuurlijk niet tegenvallen. "Denken" wat ik zou schrijven, bracht me geen inspiratie, ik moest het voelen. Dus liet ik het los en ging terug naar het moment van gisteren. De geboorte van een bijzonder mannetje. . . .

Dit is Ragnar.
Ragnar, vernoemd naar een Noorse koning, deed zijn naam eer aan en kwam op koninklijke wijze ter wereld. Rustig, krachtig, bijzonder, machtig! Hij werd thuis in alle rust geboren. Ragnar is een prachtig kereltje, tevreden, kalm, gezond!

Lieve Ragnar, wat was het mooi om bij jouw geboorte aanwezig te mogen zijn. Ik zal het me nog lang herinneren. De kracht, de overtuiging, het vertrouwen van jouw mama in papa en van jouw papa in mama was overweldigend. . . .en toen ....werd jij geboren.
Als “trots” en "verwondering" een lichaam kregen, was het in de vorm van jouw papa. Wat een prachtige plek koos jij om geboren te worden en wat een liefde zal jij gaan ervaren. Heel veel geluk lief klein mannetje, je maakt de wereld nu al, voor vele mensen mooier!

Odin, lieve, stoere broer met je schitterende lach,jij werd ineens de “grote” broer. Je bent nu nog te klein om het je goed te beseffen, maar de lol die jij iedereen bezorgt staat garant voor veel plezier met je kleine broertje. Wat heb jij prachtige kleur gegeven aan de bezoekjes in de praktijk. Wat wist je steeds mijn hart te stelen. Je glimlach en stralende ogen waren alles wat je daarvoor nodig had. Dank je wel dat ik je vertrouwen kreeg en mocht genieten van je aanwezigheid.

Lieve mama en papa, soms ontmoet ik mensen en weet ik dat deze ene ontmoeting niet de laatste zal zijn. Ik leerde jullie vorig jaar kennen op de kraammarkt in mijn praktijk. Het was een leuke spontane kennismaking. Jullie woonden niet in de regio, maar vonden toch de weg naar mijn kleine praktijkje. Midden in de zwangerschap kreeg ik de eer om jullie als zelfbewuste ouders te mogen begeleiden op reis naar de geboorte van jullie tweede kindje.
Ik vond het heel inspirerend om jullie te mogen begeleiden, precies wetend wat jullie wilden, hoe jullie de begeleiding van de zwangerschap en geboorte voor jullie zagen en welke invulling jullie aan de verwelkoming van Ragnar wilden geven. Het is prachtig om te zien hoe deze houding er voor zorgde dat alles wat gepland werd ook waarheid werd. De bevalling zoals jullie dat hadden gevisualiseerd, intiem, met zijn tweetjes, in alle rust en ik.... op veilige afstand. Wat is het fijn om als verloskundige niet nodig te zijn. Te zien dat papa en mama het zelf klaren. Dat alles loopt zoals het lopen moet. Om te voelen dat alles “klopt”. De sfeer, de geur, de kleur, het licht, de setting, de mensen, de controles, ALLES.
De blijdschap waarvan ik getuige mocht zijn nadat jullie gezamenlijk deze reis hadden voltooid is óók voor mij onbetaalbaar en liet mijn hart daadwerkelijk groeien. Dank jullie wel, dat jullie mijn kleine praktijkje gevonden hebben en mij het vertrouwen gaven om mee te mogen genieten van al dit moois. Ik ben intens dankbaar en tevreden. Ik wens jullie veel geluk, veel liefde en harmonie. Dat al jullie wensen, net als deze zwangerschap en bevalling maar steeds uit mogen blijven komen

 

 

 

 

Yves is geboren

 

 

 

Vereerd dat ik jullie mag voorstellen aan dit prachtige kereltje, schrijf ik met een grote glimlach de geboorte aankondiging van Yves heart-emoticon
De mama en papa van Yves heb ik pas laat in de zwangerschap leren kennen. We hadden niet veel tijd samen, maar de korte tijd die er was hebben we ten volste benut om te komen tot de prachtige geboorte van Yves. De laatste weekjes van de zwangerschap verliepen anders dan gedacht, maar toch bleef mama sterk en vol vertrouwen uitkijken naar de bevalling, gesteund door papa, haar rots in de branding.

Lieve Yves, “a man with a mission”, zo klein als je bent heb je al zo ontzettend veel levens veranderd. Wat heb ik genoten van het mogen bijwonen van jouw geboorte. De landing van jou op aarde was kalm, rustig, zacht, liefdevol, warm. Je hebt een prachtig plekje uitgezocht om op aarde te komen. Jij hebt mama en papa en zij hebben jou, zo ontzettend veel te bieden. Die wisselwerking is vanaf jouw ontstaan overduidelijk zichtbaar.
Ik wens jou een leven gevuld met liefde, warmte, vreugde. Dat je de spirit krijgt van je papa en mama, waarin moed, vertrouwen en daadkracht je alles zullen brengen wat je nodig hebt.

Lieve papa en mama. Ik wens jullie alle geluk, liefde en bijzondere momenten. Yves is een mannetje met een missie, zijn geboorte was daarvan nog maar het begin. Het moet een heerlijk gevoel zijn, je als ouders te kunnen verheugen op welk moois er nog gaat komen!
Ik kan alleen maar zeggen: “Het was kort. Maar wát was het mooi, wát was het krachtig, wát was het prachtig! Onvergetelijk!!
Dank jullie dat ik daarvan getuige mocht zijn. Mijn hart glimt als ik denk aan die mooie ochtend van 23 maart 2015

 

 

 

 

Daan is geboren

 

 

 

Ik mag jullie laten kennismaken met dit lieve mannetje. Dit is Daan! Hij kreeg ook nog een tweede naam, vernoemd naar zijn lieve, trotse, stoere Papa. Het leven van Daan is op 21-03-2015 begonnen, met een prachtig welkom van de wereld.

De foto maakt wel duidelijk dat Daan niet voor de meest eenvoudige manier koos om geboren te worden. Daan lag met de billen naar beneden. Kwam hij er te laat achter dat het handiger is om met het hoofdje eerst geboren te worden, maar was het te laat om nog te draaien? Of was er een reden waarom hij met zijn hoofdje besloot dicht bij mama’s hart te blijven liggen? Ik denk het laatste. Op deze manier kon hij mama in het hart laten voelen dat het goed met hem ging en haar steeds vertrouwen influisteren dat de bevalling goed zou verlopen. Dat mama haar gevoel mocht volgen, ondanks de tegenstrijdige uitlatingen van anderen en haar laten merken dat papa volledig achter haar keuzes zou staan. De laatste weekjes brachten wat onzekerheid, maar met goed doordachte aanpassingen van de eerder gemaakte plannen werd Daan, weliswaar wat verder van huis dan gedacht, heel voorspoedig, via de natuurlijke weg geboren.

Lieve Daan, je hebt in je eerste paar dagen je papa en mama al zo ontzettend geïnspireerd, geraakt, geëmotioneerd, ontroerd, vertederd, verwonderd dat ik niet anders kan, dan geloven dat jij “verbind”. Je hebt een bijzondere manier om te laten zien waartoe papa en mama in staat zijn. Dit geeft ze kracht en die kracht geven ze op hun beurt weer terug aan jou. Ik wens jou een leven vol liefde en steun van papa en mama. Dat je nog maar veel mensen, dieren en dingen in je leven mag verbinden en je altijd verbonden mag voelen met de liefde van de mensen om je heen. heart-emoticon

Trotse papa en mama. Wat heb ik jullie zien veranderen! De man en vrouw die jullie negen maanden geleden waren, zijn getransformeerd tot de mama en papa die jullie nu zijn. Het is bijzonder om te zien dat de komst van een baby niet alleen de aanspreektitel van twee mensen veranderd. Jullie hele “zijn” en “wezen” is vernieuwd. Ik wens jullie samen met Daan een leven vol liefde. Wees trots op en geniet van jullie prachtige gezinnetje

 

 

 

Cas is geboren

 

 

 

En toen was het tijd voor een geboortebericht! Dit is Cas.
Cas is bijna 1 weekje oud. Hij werd thuis in bad geboren. De zwangerschap en geboorte van Cas waren een heus avontuur. De zwangerschap was er een van de veranderingen. Toch hadden Mama en papa van Cas heel helder wat ze wilden voor hun kleine mannetje, in de zwangerschap en rondom de geboorte. Ze kwamen pas later in de zwangerschap bij mij, maar het duurde niet lang voordat we precies wisten wat we aan elkaar hadden.

Na de geboorte wisten papa en mama precies welke behoefte Cas had. Aanwijzingen of hulp waren niet nodig. Ook al was Cas wat steviger dan verwacht, mama had precies te bieden wat hij nodig had. Alles liep als van zelf op rolletjes.

Zijn lieve “grote” broer Sep was een geweldige assistent tijdens de zwangerschapscontroles en wat hebben we gelachen om zijn streken en trekjes. Hij had nog wat moeite met het afgeven van zijn plekje als jongste kind. Maar ook dat gaat steeds wat beter. Ik weet zeker dat Sep een geweldige grote broer gaat zijn voor zijn broertje Cas. Lieve Sep neem je tijd om te wennen aan je nieuwe rol als grote broer. Ook voor kleine grote broers staat de wereld in deze dagen enorm op zijn kop. Als je gewend bent aan je broertje stuur je me dan een mooie foto van jullie tweetjes?

Lieve Cas, wees lief voor Sep en mama en papa. Laat me over 18 jaar even weten wie nou groter geworden is. Jij of Sep. Het zal mij benieuwen Tot die tijd wens ik je veel speelplezier met je grote broer, iets waarvan ik zeker ben dat daar geen gebrek aan zal zijn.

Mama en papa, het is geweldig om te zien hoe jullie samenwerken. Hoe jullie achter elkaar staan en elkaars keuzes respecteren. Ik vond het een prachtige avontuur met jullie en wens jullie alle geluk van de wereld met jullie twee mooie boys. Geniet van jullie wondertjes en van elkaar.

 

 

 

 

 

Finn is geboren.

 

 

 

 

Ik mag jullie voorstellen aan deze lieve jongen. Hij heet Finn.
De zwangerschap van Finn was een lang gekoesterde wens van mama en papa. In 2014 ging deze wens in vervulling. De zwangerschap waar zo lang naar uitgekeken was, werd waar.

Gedurende deze maanden heb ik zeer veel en intensief, contact met mama en papa gehad. Samen met hen keek ik enorm uit naar de komst van hun mannetje. De zwangerschap van Finn had een grote invloed op het hele gezin. Ook grote broer Noah kon zijn ongeduld niet meer bedwingen. Wat duren negen maanden soms lang. Zeker als je weet dat je grote broer wordt. Zowel mama en papa als Noah keken de tijd soms letterlijk vooruit.

Toen werd het 23-02-2015. Negen maanden lang werd deze dag gezien als de uitgerekende datum. Niet wetend dat Finn deze datum perfect vond voor zijn verjaardag. Het feit dat slechts een klein percentage van de kindjes de uitgerekende datum kiest om geboren te worden was kenmerkend voor Finn. Het is een baby van de uitzonderingen. Dat liet hij eens te meer zien tijdens zijn geboorte en tijdens de eerste dagen van zijn leventje. Hij zorgt ervoor dat papa en mama niet anders kunnen dan goed luisteren naar zijn behoeften. Gelukkig weten mama en papa wat daarvoor nodig is en leren ze Finn elke dag een beetje beter kennen. Ook grote broer Noah buigt zijn leventje helemaal rond de veranderingen die te maken hebben met komst van zijn kleine broertje.

Lieve Noah. Je hebt lang moeten wachten op een lief klein broertje. Maar nu kan je trots met hem pronken. Hoewel je nu af en toe jouw plekje op mama’s en papa’s schoot zal moeten delen, weet ik zeker dat jij een geweldige stoere grote broer bent die goed voor zijn broertje zal zorgen. Het zal nog even duren voordat je één van je tien boterhammen aan je broertje kunt geven, maar in de tussentijd kan je heel veel met hem knuffelen.

Lieve Finn. Iedereen heeft enorm naar jou uitgekeken. Je maakt vele dromen waar. Wat bijzonder ben jij! ik wens jou veel geluk en dat je voor de rest van je leven, overal maar net zo welkom mag zijn als in het nestje waar jij terecht kwam.

Lieve Papa en mama, van harte gefeliciteerd met Finn. Jullie hebben heel wat Ups & downs gekend voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap van jullie kleine Finn. Ik wens voor jullie dat de komende jaren gevuld zullen zijn met alleen maar UPS, veel gelukkige momenten en enorm veel liefde en dat jullie je compleet mogen voelen met de komst van lieve kleine Finn. Ik ben dankbaar voor de intense bijzondere periode die ik met jullie samen heb mogen beleven. Jullie wens kwam uit! Hij is er! GENIET!!

 

 

 

 

Sem is geboren

 

 

 

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit prachtige mannetje. 
Dit is Sem!
Mama en ik hebben elkaar slechts een paar keer gezien tijdens de zwangerschap en met papa maakte ik kennis op de zelfde dag dat ik kennis mocht maken met Sem. Ik had de eer om dit prachtige gezinnetje in de kraamweek te mogen begeleiden. Sem zorgde ervoor dat mijn begeleiding amper nodig was, dus kon ik gezellig op kraamvisite zonder echt “aan het werk te moeten”. Het was mooi om te zien dat mama en papa elkaar goed aanvulden. Sem is een tevreden mannetje. De kraamweek is omgevlogen, maar gelukkig is er nog een leven lang dat ze elkaar kunnen leren kennen en samen mogen delen.

Lieve Sem, ik wens jou met mama en papa heel veel geluk! Dat je de zorgzame genen van mama mag krijgen en de handige vaardigheden van papa! Dit alles opgeteld bij de dosis liefde die je van jouw lieve ouders zal krijgen, is garantie voor een prachtige leven samen!

Lieve papa en mama, van harte gefeliciteerd met jullie kleine “grote” Sem. Sem werd geboren op “vrijdag de dertiende” maar in plaats van een ongeluksdag werd dit voor jullie de dag van het aller állergrootste geluk in jullie leven.
Geniet van jullie eigen wondertje

 

 

 

Robin is geboren

 

 

 

Dit kleine prinsesje is vorige week geboren en ik wil jullie graag kennis met haar laten maken.

Na een enerverende zwangerschap, zowel voor papa en mama, als voor mij, werd deze kleine meid geboren. Robin is haar naam. Een prachtige naam voor een prachtig meisje. Zoals ik wel al eens eerder gezegd heb, geloof ik erin dat een zwangerschap voor de ouders altijd een bepaalde persoonlijke ontwikkeling teweeg brengt. Dit was ook het geval bij de zwangerschap van Robin. Mama heeft lastige beslissingen moeten nemen en op verschillende momenten stevig voor zichzelf op moeten komen. Ik heb vanaf de eerste dag enorm veel bewondering gehad voor de daadkracht van mama en de steun die papa daarbij bood. Ze hebben veel over zichzelf geleerd. Maar ook ik heb heel veel van ze geleerd.

Robin kwam als 5e kindje in een warm en gezellig nestje terecht. Haar grote broer en zussen zullen haar als kleine zusje beschermen en veel leuke dingen met haar doen. Ik heb genoten van de bezoekjes aan dit prachtige grote gezin. Lieve Vera, Lisa, Finn en Norah, wees lief voor jullie kleine zusje maar geniet vooral van haar aanwezigheid en het plezier dat jullie samen zullen beleven.
Lieve Robin, wat een warmte en wat een liefde heb ik gezien bij jullie thuis. Je zult een prachtig leven tegemoet gaan. Ik ben dankbaar voor de reis die ik samen met mama en papa heb mogen maken. De komst van jou op deze wereld heeft vele mensen wijzer gemaakt. Het kan niet anders dan dat jij hele bijzondere dingen mee gaat maken. Je was een meisje met een missie en hebt deze taak glansrijk volbracht.

Lieve Papa en mama, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie lieve Robin maar ook met de succesvolle reis die jullie hebben gemaakt de afgelopen maanden. Ik wil jullie bedanken dat ik daar deel van uit mocht maken en zal tot in de verre toekomst nog heel vaak aan jullie denken.
Heel veel geluk met jullie prachtige gezin. De rijkdom die jullie bezitten is met geen geld te koop.

Yinthe is geboren

 

 

 

Tijd voor de geboorteaankondiging van ...…. Yinthe!!

Toen mama en papa hun bevalplan hadden uitgeschreven, bleek dat Yinthe met de billetjes omlaag lag. Ze besloot zo aan het einde van de zwangerschap letterlijk “het kontje tegen de krib te gooien". Dat zorgde voor een paar onzekere weken. Maar Yinthe liet zich niet beïnvloeden, ze was vastberaden, deze ligging was voor haar de meest comfortabele. Na wat aanpassing van de plannen, waarin ook papa en mama zich niet gek lieten maken, werden voorbereidingen getroffen voor de geboorte van Yinthe. Op maandag 19-01-2015, DE maandag die de boeken in zou gaan als “blue monday 2015” werd voor mama en papa een ware "Pink monday". Op deze dag maakten zij kennis met hun lieve kleine meisje en konden niet de "blue" maar de "pink" slingers en ballonnen uit de kast worden gehaald.

Lieve kleine Yinthe. Je leek eerst op papa, maar vandaag toch weer op mama. Net als aan het eind van de zwangerschap, weet je me ook nu weer te verrassen. Papa heeft jouw geheime formule voor de transformatie ontdekt. Ik zal hem niet verklappen hoor, maar de “Yinthe formule” is een ware succesformule.
Yinthe, ik hoop dat je iedereen positief mag blijven verrassen en je leven vergezeld blijft gaan met verschillende kleine en grote successen. Ik wens voor jou een warm en gelukkig leven, met liefde van papa en mama en iedereen die om jou geeft.

Lieve papa en mama, jullie leven als gezin is nu echt begonnen, jullie Yinthe is geboren!! Van harte gefeliciteerd met jullie mooie meisje. Ik wens dat jullie vele mooie & gelukkige jaren mogen beleven. Met dezelfde positieve houding die ik de laatste maanden van jullie heb gezien kan het haast niet anders dan fantastisch worden! Geniet van en met elkaar! Yinthe gaf jullie een titel voor het leven. “Mama” en “papa”, voor eeuwig verbonden

 

 

 

Fenn is geboren

 


Ik mag een klein wondertje aan jullie voorstellen. Gisteren werd namelijk deze prachtige jongen geboren.
Zijn naam is Fenn.
Fenn heeft bij zijn geboorte gezorgd voor bijzondere wendingen.
Bij nader inzien volstaat “klein wondertje” helemaal niet voor de aankondiging van Fenn. Want dit prachtige mannetje heeft laten zien hoe GROOT het wonder van een geboorte kan zijn. De samenwerking tussen Fenn en mama was, hoewel de omvang ervan pas achteraf ECHT duidelijk werd, magisch! Maar dat is niet alles. Papa’s sturing en coördinatie hebben ervoor gezorgd dat er samen met mama en Fenn een fantastisch team gevormd werd om dit avontuur aan te gaan.

Lieve Fenn, jij zorgde voor verrassingen, voor onverwachte “toevalligheden” en een bijzonder mooie samenloop van omstandigheden. Ik wens voor jou dat alle dingen die jij nog in je leven gaat ondernemen met evenveel magie mogen samengaan, maar vooral steeds zullen worden gekenmerkt door een even gelukkige afloop als jouw geboorte. Er wordt in ieder geval over jou gewaakt, onder andere door jouw papa en mama . Lieve Fenn, blijf je lieve ouders een leven lang geluk en vreugde schenken, zoals je vanaf de eerste minuut van jouw ontstaan al hebt gedaan.

Lieve papa en mama, zelfs al liepen dingen anders dan verwacht, de mooie samenwerking tussen jullie drieën belooft een prachtige toekomst samen. Vanaf nu zijn jullie vader en moeder van Fenn en voor het leven verantwoordelijk voor jullie kleine man. Het is inspirerend om te zien hoe jullie die taak al ver voor de geboorte van Fenn samen oppakten.
Van harte gefeliciteerd! Geniet van jullie knappe kleine vent. De liefde is voelbaar, de trots overweldigend. Heel veel geluk samen!

Ravi is geboren

Ik mag weer iemand aan jullie voorstellen! (Ik word hier zó blij van!)
Als vierde kerstdag had bestaan was er toch nog een kerstkindje geboren in mijn praktijk
Vierde kerstdag bestaat natuurlijk niet, maar mijn vreugde is er niet minder om. Op 28 december werd namelijk dit prachtige mannetje Ravi geboren.

De zwangerschap van Ravi, een wens die in vervulling ging.
Wat was het prettig om papa en mama tijdens deze periode te mogen begeleiden. We hebben de consulten met regelmaat een "anders dan anders" invulling gegeven.

Natuurlijk werden er ook plannen gemaakt voor de dag van de geboorte, toch is het altijd afwachten hoe een en ander verloopt. Maar ook deze wensen werden vervuld. Op bestelling van mama viel er sneeuw die bewuste avond ✅, papa zorgde dat het beval bad paraat stond ✅ & Ravi werd geheel volgens de plannen in zijn eigen warme huis geboren✅.

Lieve Rylana Gefeliciteerd met je kleine broertje. Ravi zorgde ervoor dat jij van een lief, wijs, klein meisje werd bevorderd tot slimme, grote zus. Samen met "dokter tante Jeanny" het hartje van Ravi luisteren is nu voorbij, maar wat was het al die tijd gezellig met jou dank je wel voor al je goede hulp, kom je me als je groot bent nog eens helpen? Wees maar lief voor Ravi en zorg goed voor hem. Ik weet zeker dat jij daar een kei in bent, dat heb je van je papa en mama!

Lieve papa en mama, wat was het een voorrecht om aanwezig te zijn bij de geboorte van Ravi. Een mooi & onvergetelijk avontuur. Wat waren jullie een fijn team, wat was mama sterk en wat straalde papa een rust uit. Jullie zullen nog vaak aan deze dag terug denken.
Ravi is geboren en jullie genieten van elke seconde!
Van -e gefeliciteerd met jullie lieve kleine Ravi! Dat het geluk dat door jullie harten stroomt een leven lang mag duren. Heel veel geluk met jullie prachtige gezinnetje

 

Stan is geboren

De kans op een kerstkindje in 2014 wordt met het uur kleiner.
Toch mag ik jullie na een lange tijd verrassen met een geboorteaankondiging.
Soms ontmoet / begeleid ik mensen waarvan ik zou hopen dat een zwangerschap jaren duurt. Gewoon omdat het contact zo ontzettend prettig is. Maar naarmate het einde van de zwangerschap in zicht komt gun ik hen natuurlijk steeds meer dat het moment van de eerste kennismaking met hun kindje niet heel lang meer op zich laat wachten, zelfs als ik weet dat er een afsluiting van dit fijne contact plaats gaat vinden. Ik mag jullie voorstellen aan Stan . Waar ik zou willen dat deze zwangerschap langer duurde, vond Stan 40 weken al te lang. Hij besloot deze kerst graag samen met zijn ouders te vieren en gaf hen het mooiste cadeau dat ze ooit met kerst hebben gehad.

Lieve papa en mama, wat was het een genoegen om jullie te mogen begeleiden. Gedurende de hele zwangerschap stond humor en respect voor elkaars keuzes en beslissingen centraal. Het was mooi om te zien hoe jullie elkaars onzekerheden wegnamen en elkaars krachten versterkten. Ik vond het prachtig om te zien hoe jullie accepteerden dat gevoelens of meningen over belangrijke onderwerpen konden maar ook mochten verschillen. Als jullie een fractie van deze basishouding mee kunnen geven aan Stan, wordt het een gentlemen die vele harten zal stelen en laten smelten. Gefeliciteerd mama en papa met jullie waanzinnig lieve, knappe zoontje. Maar ook gefeliciteerd met elkaar!

Lieve Stan, net als het evenwicht tussen mama en papa heb ook jij vanaf de eerste dag van je leven gezorgd voor evenwicht. Je besloot op een bijzondere manier geboren te worden, maar hebt mama en papa volledig de kans gegeven hun eigen kracht te kunnen ervaren. In de eerste dagen na je geboorte heb je laten merken dat behalve voeding en veel liefde & warmte, jij niet veel nodig hebt. Laat dat nou net de dingen zijn die mama en papa in overvloed hebben. Wat een bofkont ben jij! Gefeliciteerd lieve Stan, met je prachtige ouders, het nestje waarin je terecht komt is warm, gezellig en vol liefde.

Ik wens voor jullie een leven vol vreugde, liefde en geluk!

Gianluca is geboren

 

Mag ik jullie voorstellen aan deze mini-BINK! Zijn naam is Gianluca, hij werd geboren na 36 weken zwangerschap en hij maakt de wereld nu al een paar weekjes heel veel mooier voor papa en mama.
De laatste maand van de zwangerschap is voor mama en papa heel erg spannend geweest. Maar Gianluca liet gelijk merken dat met hem alles goed was! Een kleine, tevreden baby met een BEREN-kracht, dat was al snel duidelijk!
Mama en papa hebben even moeten wachten op jouw thuiskomst, maar zijn nu al een dikke week dolgelukkig om jou lekker bij hen thuis te hebben.
Gianluca, kleine man veel geluk bij je lieve papa en mama, aan liefde zal jij NIETS te kort komen.

Mama en papa ik wens jullie een heel gelukkig leven met jullie kleine Gianluca. Hij heeft voor spannende dagen gezorgd, maar gaat jullie daarom vast dubbel zo veel verwennen met prachtige belevenissen in zijn leventje.

Danté is geboren

 

 

 


Vandaag mag ik jullie kennis laten maken met het meisje dat vandaag een lief klein jongetje tot stoere grote broer benoemd heeft .
Danté is haar naam
Danté liet duidelijk merken dat ze het niet eens was met plannen om de geboorte te bespoedigen.
Ze zorgde er dan ook zelf voor dat ze de kans kreeg om zelf haar geboortedag te bepalen. Haar mama werd "beloond" voor het geduld met een voorspoedige bevalling, in de vertrouwde, rustige omgeving van haar eigen huis. Wat was mama een bikkel en een kei in het volgen van haar lichaam en wat waren papa en tante Shanon een rustgevende steun.
Grote broer Kenan vertrok naar school als jongste kind, en kwam uit school als grote broer. Dát is nog eens bijzonder thuiskomen!!

Deze mooie geboorte was er één waarin ik me als verloskundige helemaal in mijn sas voel. Op een afstandje meekijken en genieten van het prachtige wonder dat we "geboorte" noemen. Handen op mijn rug, kijken, verwonderen

Lieve Danté, jouw stoere mama en papa, maar ook jou grote broer, zullen je zeker weten goed beschermen. Laat je lekker verwennen kleine meid, voorlopig is jouw belangrijkste taak om alle harten te stelen van de mensen rondom jou. Ik weet zeker dat je daarin een natuurtalent zal zijn

Gefeliciteerd mama en papa met de geboorte van jullie lieve meisje Danté. Misschien moeten jullie nog even bijkomen van de vaart die Danté erachter heeft gezet, maar de realiteit is prachtig Ze is er! GENIET!

 

 

 

Jimmy is geboren

Ik mag deze knappe baby aan jullie voor stellen! 
Dit Is Jimmy  
Jimmy komt het jongensteam in mijn praktijk uitbreiden. Hoewel de boys nog steeds in de minderheid zijn, zette Jimmy zijn komst kracht bij door voor de ene uitzondering na de andere te zorgen. 
Jimmy vond de geboortedatum die oma voorspelde precies goed en verraste iedereen (behalve oma) met zijn onverwachte geboorte. Na 37 weken en een paar dagen wilde hij gewoon heel graag zijn grote zus Nina leren kennen. Maar dat was niet alles, hij besloot behalve vroeg, ook wat tempo in te zetten. Dit resulteerde in een supersnelle, onverwachte thuisbevalling. Wat waren de verrassingen groots, van deze kleine jongen. Maar als of dat nog niet genoeg was om deze geboorte op zijn minst 'bijzonder' te noemen, besloot Jimmy zijn allereerste blik op de sterrenhemel te werpen. Wat mij betreft "Bijzonder" met een een hoofdletter B! 

Lieve Jimmy, A star is born! 
Je artiestennaam heb je al meegekregen, wat ga jij de wereld nog voor moois brengen? Ik zet in op prachtige, onverwachte verrassingen voor alle mensen om je heen. Mooie vooruitzichten voor je papa en mama, die vanaf de eerste seconde helemaal verliefd op je zijn. Aan liefde en knuffels van mama, papa en Nina zal je geen tekort krijgen. Veel geluk kleine man!

Lieve, trotse, grote zus Nina, wat was jij steeds een goede hulp-verloskundige! 
Ik weet zeker dat je ook een goede hulp-kraamverzorgster gaat zijn  
Ik heb vandaag gemerkt dat je dat talent van je oma hebt  
Let maar goed op wat er allemaal gebeurd rondom je kleine broertje, zodat je ook na de eerste dagen goed kan helpen met alles 

Papa en mama, van harte gefeliciteerd! 
Ik wens jullie met jullie mooie gezinnetje een hele fijne, bijzondere toekomst toe, met veel mooie verrassingen. Samen met grote zus Nina belooft het een mooie tijd te worden. Na de eerste momenten van verbazing mogen jullie samen wennen aan deze fijne gezinsuitbreiding. 
Het ging snel, maar het is een feit! 
Jimmy is geboren!  
Geniet, geniet, geniet!

Emine is geboren

Mag ik jullie voorstellen aan dit lieve meisje? 
Haar naam is Emine. 
Haar mama kwam bij mij op controle in de zwangerschap. 
Ze werd vanochtend echter geboren in een ver en warm land.
De verschillen rondom geboorte in deze twee landen zijn groot. 
Natuurlijk bracht dat wat onzekerheden met zich mee. 
De laatste loodjes waren zwaar, maar mama hield continue haar rug recht en liet het moment van geboorte over aan dit kleine meisje. 
Het bericht van de geboorte raakte me tot in mijn diepste vezels! 
Ik heb zo ontzettend veel bewondering voor de moed en het doorzettingsvermogen van deze mama dat ik oprecht trots op haar ben! 
De kraamvisite stellen we gewoon even uit tot ze weer terug zijn in Nederland want door de afstand ben ik niet in de gelegenheid om te gaan. 
Wat is het toch heerlijk dat ik door de moderne communicatiemiddelen me toch verbonden kan voelen met dit kersverse geluk! 

Lieve Emine, geboren 'tussen twee werelden' hoop ik dat je snel doorhebt dat je precies op de juiste plek bent en dat het land waar je verblijft, daar niet eens zo veel mee te maken heeft. Ik weet zeker dat alles goed met je zal gaan, zolang de armen van mama en papa je maar omringen. 

Lieve mama en papa, van harte gefeliciteerd! 
Rust maar goed uit zodat jullie fijn kunnen genieten van jullie mooie meisje. 
Dat alles maar voorspoedig mag verlopen, de zon voor jullie zal schijnen en Emine jullie het grootste, het allergrootste geluk zal brengen, in welk land dat ook mag zijn! 

Femmy-Joy is geboren

Jullie hadden nog een geboorte-aankondiging tegoed van deze mooie meid. Ze is een weekje geleden geboren, nadat ze de ondanks bepaalde verwachtingen van haar mama's haar plan volledig een andere kant op stuurde. 
Gelukkig zat er veel power en kracht in haar mama's en konden ze de bocht die Femmy-Joy had ingezet, na enige aanpassing en steun van elkaar, toch nemen. 

Ik begeleidde deze zwangerschap niet, maar mocht de nazorg voor mijn rekening nemen. Het was dus een zéér kort contact voor mij en de mama's. Maar vanaf de komst van Femmy-Joy was het voor mij duidelijk dat dit een bijzonder contact was. Vanaf de eerste seconde, was er een fijne klik.

Lieve Femmy-Joy, ik vind het heel mooi om te zien en te weten dat jij als klein mini mensje, in het meidenhuis waar je geboren bent, omringd zal worden door liefde, vreugde & geluk, maar dat je ook altijd bescherming zal kunnen vinden in de veilige haven die "thuis" heet. 

Van harte gefeliciteerd lieve Mama A. en lieve mama I. 
Jullie geven de term "girlpower" voor mij een lichaam. 
Ik wil jullie oprecht bedanken. 
Het blijft echt een uitzonderlijke eer om te mogen delen in dit prille geluk. Samen met jullie prachtige dochter zullen jullie mooie, gelukkige, kleurrijke tijden tegemoet gaan. 
Ik wens voor jullie dat jullie het gevoel van het koesteren van jullie mooie meisje, nog heel lang mogen vasthouden en de liefde voor elkaar voor altijd mogen blijven voelen in jullie hart.

Denvi is geboren

Ik kan hier wel aan wennen hoor, het schrijven van geboorte-aankondigingen 
Graag laat ik jullie kennismaken met dit prachtige wondertje. 

Denvi is zijn naam. Een bijzondere naam voor een bijzondere jongen. Een mannetje met een missie, die in korte tijd al heel veel verandert heeft in de wereld van mama en papa.

Enkele woorden die bij de komst van Denvi passen: 
Durven, Energie, Natuurlijk, Vertrouwen, Intuïtie 

Ik kende mama en papa nog maar krap een week toen hij liet merken dat hij toch echt geboren ging worden. Anders dan zijn lengte, was dit contact dus maar heel kort!  
27 juni was de geboortedag waarop papa en mama stiekem gehoopt en dat was niet alleen omdat het exact de uitgerekende datum van de zwangerschap was. De 27e had een zeer speciale plek in hun hart 

Denvi kwam papa en mama tegemoet door op de 27e juni de bevalling aan te kondigen en zorgde ervoor dat ze hun aandacht volledig op zijn komst konden richten. Toch besloot Denvi om op zijn eigen verjaardag geboren te worden en zo maakte voor papa en mama van de 28e juni de állermooiste datum van het hele jaar! 

Lieve Denvi. Ik kan voelen dat je een sterk, bijzonder, karakter hebt. Je zal een persoontje worden die bergen gaat verzetten. In dit korte leventje weet je al iedereen om je heen te inspireren door te zijn wie je bent. Dat doe je goed lieve Denvi! Blijf vooral lekker jezelf en je zult iedereen in je leven op een onuitwisbare manier weten aan te raken, te inspireren, te veranderen! 

Guus Meeuwis zou zeggen: GROOTS! Met een zachte G! dát ben jij!

Mama en papa, Gefeliciteerd met jullie prachtige mannetje! Koester, geniet & ontdek maar blijf vooral jullie gevoel altijd volgen, want dat zit, net als jullie hart, precies op de juiste plaats 

 

Charlotte is geboren

Ik heb opnieuw de eer een foto met jullie te mogen delen  
Gisteren kondigde ik de geboorte al van dit prachtig meisje aan.
Het nieuwe huis van mama en papa werd met de komst van dit kleine meisje bezegeld, toen ze thuis, veilig in de armen van haar mama en papa geboren werd. 
Ze besloot dat haar verjaardag voortaan gevierd zou worden op precies de uitgerekende datum!! Hoe bijzonder is dat!  
Welkom kleine Charlotte 
Jouw naam betekent "vrouwelijk" & "klein". Vrouwelijk zal je vast wel worden, maar blijf voorlopig nog maar een hele poos klein. Er is voor jou nog van alles te ontdekken. Papa en mama zullen je de weg wijzen, maar je ook vrij laten om jouw eigen weg te vinden en met jouw stiptheid, zal je ze helpen om dit steeds op het juiste moment te doen. 
Lieve papa en mama, van harte gefeliciteerd met jullie dochtertje Charlotte! Ontdek, ervaar, wees trots en GENIET, van álles wat dit lieve meisje jullie nog komt brengen!

Morris is geboren

Deze knappe man brengt de stand jongens - meisjes op 4-8. Ondanks de voorsprong voor de meisjes brengt Morris letterlijk een "flinke" bijdrage aan het "blauwe team". Aan het eind van de zwangerschap verraste hij mama, papa én mij met zijn eigenwijze plan en dus pasten we ons daarop aan. Wat is het heerlijk dat we hem na al die maanden kunnen bewonderen. 

 
Lieve, knappe Morris, Ik wens jou een gezond en gelukkig leven. Jouw relaxte mama, zorgzame papa en je superslimme grote zus zullen je steeds de weg wijzen bij elke nieuwe stap die je leven je gaat brengen. 


Mama, papa en grote zus Mex, Heel, heel, heel, veel geluk met jullie prachtige zoontje en broertje!

 

Nathan is geboren

Deze prachtige jongen heeft volgens mij 9 maanden lang gelezen in de buik, of is hij gewoon een natuurtalent? Hij doet namelijk vanaf dag 1 alles volgens de boekjes. En hoe leuk is het dat hij de jongens die in deze praktijk geboren zijn komt versterken? 

 Lieve Nathan, welkom kleine man, laat je maar lekker knuffelen en omringen door de liefde van je papa en mama en dat alles in de toekomst maar net zo vanzelf gaat als jouw eerste grote stappen in dit leven  . Mama en papa heel veel geluk met jullie mooie jongen.

Maud is geborenDeze kleine dame, volgde 9 maanden lang precies het plan van mama, ook tijdens haar geboorte hield ze zich keurig aan mama's voorspellingen. Vanaf de geboorte liet ze duidelijk weten dat het nu de beurt is aan mama en papa om haar te volgen. Een klein en kranig meisje, met een duidelijk eigen willetje en karakter.  Welkom lieve Maud, met jouw ijzersterke wil zul je het ver schoppen in de toekomst. Maar laat je nog maar lekker lang vertroetelen en verwennen . Mama, papa en Nick, heel veel geluk met jullie prachtige dochter en zusje.

 

 

Jahliyah is geboren

Vandaag op 1 april 2014, is na hard werken van mama en goede steun van papa een prachtig meisje geboren. 
ze heeft het de laatste weekjes erg spannend gehouden en heeft dit volgehouden tot de laatste seconde, ze trok zich niks aan van tijden of termijnen, maar kwam precies op haar verjaardag, toen ze er zelf helemaal klaar voor was. Jahliyah komt in een warm huisje met maar liefst 2 grote zussen een grote broer. 
Ze zal met veel liefde omringd worden en zal zich nooit vervelen. Lieve mama en papa, grote zussen en grote broer, van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter en zusje! 


Nijn is geboren

Mag ik jullie even voorstellen aan dit lieve kleine meisje? De zwangerschap werd gecontroleerd door de gynaecoloog en Nijn werd geboren in het ziekenhuis, maar ik mocht Nijn en haar mama en papa tijdens de kraamweek begeleiden. Nijn heeft heel snel duidelijk gemaakt dat we geen zorgen hoefde te hebben om haar. Ze liet zien dat ze sterk en krachtig is, ook al is ze nog zo klein. Papa en mama zijn supertrots op haar en weten Precies wat dit meisje nodig heeft. Mama en papa van Nijn, ik wens jullie veelgeluk met jullie mooie, kleine meisje. 

Nikki is geboren

Graag laat ik jullie kennis maken met Nikki. Deze kleine lieverd werd thuis geboren op 20-02-2014. Zij komt met de boodschap: "alles is goed". Ook wanneer dingen niet volgens de boekjes verlopen maar op het ritme dat voor dit kleine meisje absoluut het perfecte ritme is. Mooi om te zien hoe deze kleine meid de grote mensen om haar heen stuk voor stuk belangrijke dingen leert. Vertrouwen, geduld, rusten en berusten en een grote overtuiging dat alles, maar dan ook alles, goed is zoals het is!

Lieve, wijze, prachtige Nikki, ik wens jou een prachtig, gelukkig en gezond leven toe. 
Papa en mama van Nikki, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere, Lieve, prachtige dochter! GENIET! 

Mila is geboren

Op zaterdagavond 25 januari werd Mila geboren. Exact op de uitgerekende datum! Papa en mama hadden verwachtingen en maakten plannen voor de komst van dit mooie meisje. Ze bogen positief en vol vertrouwen, flexibel mee met de weg die Mila het beste leek. Van hen mocht Mila beslissen en dat deed ze dan ook!

Lieve, knappe Mila, met welke speciale verrassingen weet je mama en papa nog te verblijden in je leven. Als ze net zo uitzonderlijk zijn als de wijze waarop je geboren bent, beloofd dat heel veel speciale en mooie momenten. Wat een geweldig team! 

Gefeliciteerd mama en papa, met jullie prachtige dochtertje Milena Neveah "Mila"! 

Opening nieuwe praktijkruimteOp zondag 19-01-2014 vond de officiële opening plaats van de nieuwe praktijkruimte. Trots op de sfeer die de ruimte ademt, stond de deur open voor de genodigden. Het werd een gezellige middag die werd afgesloten met een groepsfoto van de aanwezige baby's 

 

Jolene is geboren

Vanochtend nog voor dag en dauw, werd Jolene geboren.
De eerste baby van 2014, de meisjes weer in de meerderheid.
Mama heeft papa versteld doen staan en papa heeft mama versteld doen staan, beiden hebben ze mij versteld doen staan. 
Mama en papa gefeliciteerd, geniet van jullie kleine meid.

Hannah is geboren

Gisteren op 28-12-2013 werd dit dappere, kranige meisje geboren.
Ze maakt de stand Jongens - Meisjes in deze praktijk 2-2. 
Soms maak je geboortes mee, waarbij elke aanwezige, van binnen verandert; de geboorte van Hannah was er zo een. 
Hannah, prachtig, bijzonder meisje dat je bent, welkom op de wereld. Dat je veel geluk en liefde mag voelen bij de mensen die je omringen. 

Mama, papa en grote zus Pien, van harte gefeliciteerd! 

Fauve is geboren

 

Vandaag is de eerste baby binnen deze praktijk geboren. Het is het prachtige meisje Fauve. 
ze zag vanochtend om 10.40u thuis voor het eerst het levenslicht.
Mama, Papa en grote broer Varro, heel veel geluk met jullie mooie dochter en Zusje! 

 

 

 

Lancering nieuwe website

De bevalling van mijn eerste kind kondigde zich aan, op 9 augustus 1998, door het breken van de vliezen. Dat mijn dochter nog twee dagen op zich zou laten wachten, was toen nog niet bekend, het was een spannende dag. Vandaag exact 15 jaar later, is opnieuw een grootse dag! Eindelijk is het zover! de lancering van www.natuurlijkbijjeanny.nl is vanaf NU een feit! Het duurde even, maar het is het wachten, aanpassen, twijfelen, nalezen, en nog eens aanpassen als je het mij vraagt meer dan waard geweest! Ik ben trots op het resultaat en ik hoop natuurlijk dat jullie de website net zo prachtig vinden! De zwangere vrouwen die ik heb mogen begeleiden en die hun foto's beschikbaar stelden wil ik heel graag bedanken. Deze foto's maken de website werkelijk compleet!  

 

Sam is geboren!

Er is natuurlijk geen fijner nieuws te melden dan geboortenieuws! Op 23 september 2013 is Sam, na een bijzondere zwangerschap, thuis geboren!

De zwangerschap van Sam was de allereerste aanmelding binnen deze praktijk. Maar het gaat veel verder dan dat! Deze zwangerschap is voor mij een belangrijke motivatie geweest om een praktijk in deze regio te starten. Met het ontstaan van Sam is dus ook mijn praktijk ontstaan. Het is haast niet in woorden te beschrijven hoe bepalend deze zwangerschap geweest is op verschillende gebieden.

Ik ga dat dus ook niet proberen, maar voor mij zullen Sam en zijn ouders altijd verbonden blijven met mij en mijn praktijk. Op deze website zullen binnenkort mooie foto's van Sam terug te vinden zijn. Hou deze website de komende tijd dus goed in de gaten.

Mama, Papa en grote zussen Floor en Noa, van harte gefeliciteerd!! Heel veel geluk met jullie prachtige zoontje en broertje! 

 

Foto's op website


15-10-2013

Zoals beloofd zullen er binnenkort mooie foto's op deze site te zien zijn van Sam.
Hier alvast een klein voorproefje.

Workshop kinderen wkndschool 02-11-2013

 

 

De wkndschool biedt kinderen van 10-12 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende beroepen. Ondernemers werken hier aan mee, onder andere door het geven van workshops en een kijkje achter de schermen in hun bedrijf of praktijk. Zo ook verloskundigepraktijk Natuurlijk bij Jeanny. In een twee uur durende workshop liet zij de kinderen ervaren wat het inhoud om verloskundige te zijn. Zo mochten de kinderen een consult doen bij een echte zwangere vrouw, een pasgeboren baby wegen en ervaren hoe zwaar het kan zijn om als zwangere vrouw bijvoorbeeld je veters te strikken. Naast enkele praktijkopdrachten werd ook aan de hand van een video duidelijk gemaakt wat er allemaal gebeurd tijdens een zwangerschap en bevalling. Om het geheel compleet te maken zorgde Jeanny in de pauze voor beschuit met muisjes. De kinderen raakten niet uitgevraagd en vonden het reuze interessant. Na afloop kwamen de kinderen tot de conclusie dat verloskundige een mooi, maar ook zwaar beroep is. 

 

 

 

Finn is geboren

 

Deze prachtige jongen heeft voor de meest bijzondere datum van het jaar gekozen om geboren te worden. 
Op 11-12-'13 werd Finn, thuis geboren. 
Mama, papa en grote zus Janne gefeliciteerd!