Visie

 

Als moeder van drie kinderen weet ik hoe belangrijk de periode rond een zwangerschap is, welke vragen en onzekerheden daarbij horen en dat deze ervaringen een leven lang mee zullen gaan. Mijn visie op zwangerschap en bevalling is dan ook ontstaan uit een combinatie van mijn eigen zwangerschapservaringen en de ervaringen tijdens mijn contact met zwangere vrouwen en hun partner. 

Voor mij staan jullie als zwanger koppel écht centraal. Jullie hebben misschien bepaalde wensen en ideeën rondom de zwangerschap of de bevalling. Ik zal er naar streven om samen met jullie deze ideeën te realiseren. Ik denk graag met jullie mee over de invulling van de begeleiding en mijn rol daarin. ‘Vertrouwen’ is het absolute sleutelwoord in de begeleiding die ik bied waarbij ik me vooral laat sturen door het natuurlijk proces en jullie persoonlijke wensen. 

 


Vertrouwen in de natuur:

Vertrouwen in de natuur is steeds het uitgangspunt van mijn begeleiding omdat ik de periode van de zwangerschap en de bevalling als een heel natuurlijk en fysiologisch proces beschouw. Vanuit dit vertrouwen geef ik vorm aan de informatie en adviezen die ik jullie geef, voor het maken van keuzes en beslissingen in deze bijzondere periode. 

Ik ben ervan overtuigd dat een vrouw een sterk instinctief vermogen heeft om, wanneer ze haar lichaam volgt en zich aan de processen overgeeft, zelfstandig haar kind te baren. 

In de meeste gevallen zijn er geen extra handelingen/ ingrepen voor nodig. Mijn streven is om een vrouw volledig in haar kracht te laten staan, zodat ze zich kan overgeven aan dit proces.

 

 

 

Controles in een ontspannen sfeer:

Omdat het belangrijk is dat jullie je tijdens de controles op je gemak voelen, plan ik de consulten steeds zeer ruim in. We gaan van mens tot mens in gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zal geen gevoel van haast zijn tijdens het gesprek, waardoor je steeds de tijd en ruimte hebt om alles te bespreken wat voor jou op dat moment belangrijk is. Hierdoor is er ook steeds voldoende gelegenheid voor het stellen van al jullie vragen. 
 


Vertrouwen in de verloskundige:

Ik ben ervan overtuigd dat een vrouw zich niet volledig aan haar lichaam kan overgeven als ze niet 'vertrouwd' is met de mensen om haar heen. De zwangerschap en bevalling worden dus ook beïnvloed door dit vertrouwen. Om elkaar te vertrouwen moet je elkaar leren "kennen". Dat is een van de redenen waarom ik een persoonlijke 1-op-1 begeleiding bied.  Ik houd graag rekening met jullie wensen en verwachtingen. Ook tijdens de bevalling en in het kraambed kunnen jullie rekenen op mijn aanwezigheid, tijd en aandacht.

Soms ontstaan er tijdens de zwangerschap of bevalling complicaties, waarvoor in bepaalde gevallen een verwijzing naar een gynaecoloog noodzakelijk is. Ook na verwijzing blijf ik bereikbaar voor jullie en zal ik, waar mogelijk, jullie wensen en grenzen bewaken.

De hele begeleiding, dus zowel het aantal controles als de inhoud ervan zal ik steeds op jullie behoeftes afstemmen. De begeleiding bestaat dus nooit uit een ‘standaard pakket’. Het is mijn streven dat jullie tevreden terugkijken en dat jullie het gevoel hebben dat er goed voor jullie is gezorgd op een manier die bij jullie past. 

 

 

 

Past mijn visie bij jullie? Klik dan hier om meer te weten te komen over mijn werkwijze.
Willen jullie je direct aanmelden? Dat kan hier.